URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Septembrie 2014, 19:20

CSC Sânmartin a câştigat, iar CS Oşorhei a pierdut în prima etapă din Liga a III-a

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Echipele bihorene de fotbal din cel de-al treilea eşalon al ţării, CSC Sânmartin şi CS Oşorhei, au debutat cu o victorie, respectiv o înfrângere, în noua ediţie a Campionatului Naţional.

În cadrul Seriei a V-a, nou-promovata CSC Sânmartin a debutat în Liga a III-a pe teren propriu, sâmbătă, la Baza Sportivă Luceafărul, în compania celor de la Avântul Reghin.

Deşi au primit gol relativ repede, în minutul 7, când a marcat Suci, elevii antrenorului Florin Fărcaş au reuşit să întoarcă rapid situaţia pe tabelă şi să treacă în avantaj, chiar cu două goluri, până la pauză. Mai întâi, Olariu, în minutul 13, a reuşit să restabilească egalitatea, iar mai apoi, Cr. Jurca, în minutul 34, a înscris pentru 2-1 în favoarea gazdelor, iar în ultimul minut al primei reprize, Lobonţ a mărit diferenţa pe tabelă în favoarea celor de la Sânmartin, dovedind că nu întâmplător a fost parcursul bun din Cupa României din acest sezon pentru CSC.

În repriza a doua jucătorii gazdă şi-au conservat avantajul luat în primele 45 de minute, însă chiar pe final, în primul minut al prelungirilor, în minutul 90+1, oaspeţii au redus din handicap prin A. Moldovan şi au stabilit scorul final, de 3-2, pentru gazde, rezultat care a consfinţit debutul cu dreptul în Liga a III-a pentru formaţia bihoreană.


CSC Sânmartin - Avântul Reghin 3-2 (3-1)

Stadion: Luceafărul. Gazon: excelent. Spectatori: 400

Au marcat: Olariu 13, Cr. Jurca 34, Lobonţ 45 / Suci 7, A. Moldovan 90+1

CSC Sânmartin: Sg. Ghilea - Cr. Morar, Mintaş, Cura. Arsene - Olariu, Novak (77 Zadori), L. Todea (57 Cr. Copil), Cr. Jurca - Lobonţ (63 Ov. Ghilea), Gh. Popescu (72 Pantea). Antrenor: Florin Farcaş

Avântul: Crăciun - Hrişcă (31 Inţa), R. Dan, M. Ungur, Truţă, Szotyori (53 Lostun), A. Moldovan, Suci, Ad. Luca, Gergely (60 Oct. Moldovan). Antrenor: Andrei Enyedi

Cartonaşe galbene: Cr. Jurca 36, Novak 39, Cr. Morar 78, Arsene 87 / Suci 23 şi 27

Cartonaşe roşii: - / Suci 27

Arbitri: Răzvan Drăgoi - Cristian Pleşa şi Alexandru Filip (toţi din Timişoara)

Observatori FRF: Mircea Ciglenean (Cluj) şi Romeo Malac (Timişoara).


Cealaltă formaţie bihoreană din Seria a V-a a Ligii a III-a, CS Oşorhei, a debutat cu stângul însă în noua ediţie de campionat. Bihorenii au cedat cu 0-1 în deplasarea de la Jucu, în faţa echipei gazdă, Unirea.

Trupa antrenată de Rudy Kovacs a intrat greu în joc având de suportat presiunea puternică a ofensivei gazdelor din primele 20 de minute. De altfel, la finele acestei perioade a căzut şi unicul gol al partidei, cel care a pecetluit rezultatul final. O pasă neglijentă, dată în spate, lipsa de comunicare dintre fundaşi au fost fructificate de unicul atacant al Unirii, Danciu, care a profitat de nesperatul cadou şi a înscris pe lângă Hava.

CS Oşorhei a echilibrat partida, a trecut clar la timona acesteia şi a domiant-o copis pânsă spre final gând şi gadzele recunoşteau: "Am scăpat foarte ieftin". Din păcate pentru echipa din Oşorhei dominarea nu s-a concretizat şi pe tabela de marcaj.

Rudy Kovacs a folosit un sistem 1-4-2-3-1, cu Hosu vârf împins, sistem transformat în 1-4-4-2, o dată cu intrarea lui Sorin Ban şi a încheiat cu trei vârfuri, cu Giura trimis şi el în linia de atac.

CS Oşorhei a utiliazt formula: Hava - Lavrincsik (85 Giura), Pintea. Şerna Pop, Turcan - Magda, Ember (71 Moise) - Ov. Popa (65 S.Ban), Trip, Cr. Andor - Hosu.

"Nu am jucat rău dar am intrat greu în joc, am făcut o gafă incredibilă, pentru că noi le-am dat pasa de gol. Apoi ne-am impus jocul dar, din păcate, nu am reuşit să marcăm deşi am atacat cu toate liniile spre final", a declarat antrenorul echipei bihorene, Rudy Kovacs.

CS Oşorhei va avea un meci foarte greu etapa viitoare, când joacă la Alparea, în compania echipei din Turda, una dintre favoritele la promovare.


Rezultatele şi marcatorii primei etape din Seria a V-a a Ligii a III-a la fotbal:

CS Iernut - FC Zalău  2-4
Ov. Meruţiu (44), R. Stoica (75) / Kuku (14), Ţiriac (25), B. Roghină (52, 73)
Arieşul 1907 Turda - FCM Baia Mare 3-1
V. Pop (39), Fertea (61), Sabau (90 - pen) / Khadim (52)
Unirea Jucu - CS Oşorhei 1-0
Danciu (21)
Industria Galda - Metalurgistul Cugir  0-0
CSM Sighet - Sănătatea Cluj 1-1
Fallas (30 - pen) / Sos (52 - pen)
CSC Sânmartin - Avântul Reghin   3-2
Lobonţ (13), Olariu (34), Jurcă  (45) /  Suci 7, A. Moldovan 90 
Gloria Progresul - Unirea Dej  3-0
Brumă (17), Cilean (19), Budăcan (88)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON