URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2012, 11:59

Ţeapă la Hilton

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anunţată iniţial pentru septembrie 2010, amânată apoi pentru prima parte a anului 2011, pentru ca în final să nu aibă loc nici măcar la începutul lui 2012, inaugurarea luxosului hotel Doubletree by Hilton, ridicat lângă Ştrandul Municipal, mai are încă de aşteptat.

Deşi proprietarul, societatea de investiţii financiare SIF Banat-Crişana, s-a ferit să bată toba pe chestia asta, Bihorel a aflat că hotelul nu este finalizat din pricina unui motiv tipic românesc: ţeapa.

De data asta, ce-i drept, n-au dat-o românii, ci ungurii, mai precis firma Hajdu Bau din Debreţin, care a fost contractată pentru construcţia hotelului. Se pare că, după ce ar fi subcontractat o firmă din Deva pentru realizarea faţadei din sticlă a edificiului, ungurii şi-au luat tălpăşiţa, dar fără să plătească lucrarea.

Drept urmare, pentru că nu şi-a primit banii, firma hunedoreană vrea acum să demonteze toată faţada, cu cele 4 stele cu tot...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
comision
Poate mai pleaca si dl director de acolo, ca prea o duce bine pe spinarea Calipso.
Postat 20 Februarie 2012, 17:00 de unu
comision
Poate mai pleaca si dl director de acolo, ca prea o duce bine pe spinarea Calipso.
Postat 20 Februarie 2012, 17:00 de unu
imi cer scuze inaltimii dvs Razvan
@ Razvan Imi cer scuze, inaltimii dumneavoastre si prea stimate atent cititor al comentariilor mele, pentru nesabuinta de a-mi publica opinia :)) .Imi cer scuze pentru deranjul oftalmologic pe care vi l-am provocat. Plecaciune :)). Dumneavoastra aveti perfecta dreptate prea stimate domn Razvan.
Postat 18 Februarie 2012, 21:26 de dan
Dan, tu esti ceva pui de ninja al proiectelor?
@dan Mai lasa'ne tata cu ideile tale, daca erai atat de specialist erai tu in locul managerului, nu erai aici sa ne dai noua lectii. Nu intereseaza pe nimeni solutiile tale infantile! Sunt o mizerie! Auzi, sa se inteleaga cu ei, eventual sa le mai plateasca o data celor din Deva =)) da unde te crezi? 'managementul proiectelor' =))
Postat 18 Februarie 2012, 08:29 de Razvan
interpretare gresita
@ maria Scuza-ma da ce interes as avea eu aici, ma doare fix in 14. Dar, pentru Maria si restul, ar fi bine sa puneti mana pe o carte de managementul proiectelor. Asta daca nu ati facut managementul proiectelor, cu profa de lucru manual. In orice curs de managementul proiectelor se spune clar, ca trebuie sa fie luate in calcul si masurile de genul acesta.Sigur, capitolul la care se incadreaza se numesc cheltuieli colaterale/ nepravazute. Eu am dat o solutie, daca as fi manager al acestui hotel. Imi cer scuze de greseala, din viteza. Ca si o completare la remarca facuta de Maria, nu am nicio legatura cu bibi.
Postat 16 Februarie 2012, 11:02 de dan
interpretare gresita
@ maria Scuza-ma da ce interes as avea eu aici, ma doare fix in 14. Dar pentru , Maria si restul, ar fi bine sa puneti mana pe o carte de managementul proiectelor. Asta daca nu ati facut managementul proiectelor, cu profa de lucru manual. In orice curs de managementul proiectelor se spune clar, ca trebuie sa fie luate in calcul si masurile de genul acesta.Sigur, capitolul la care se incadreaza se numesc cheltuieli colaterale/ nepravazute. Eu am dat o solutie, daca as fi manager al acestui hotel.
Postat 16 Februarie 2012, 10:27 de dan
complexe induse
Articole nesemnate, pline pînă la saturaţie de complexele de inferioritate ale unor ziarişti corupţi. Auzi la ei "....hotelul nu este finalizat din pricina unui motiv tipic românesc: ţeapa." Dacă aţi reuşit să citiţi pînă la capăt, tot ei au scris că cei care au ţăpuit a fost firma ungurească (firmă care a luat lucrarea după ce a dat şpagă cui trebe, normal). Cu un pic de logică elementară ar trebui să deducem, din ce scriu ei, că ţeapa e tipic ungurească. Ia uite aici o afirmaţie pentru voi ăştia care puneţi etichete "tipic româneşti" : Ziariştii din România, sunt cea mai coruptă categorie profesională, o adunătură de indivizi cu mari carenţe educaţionale şi morale, care îşi pun pixurile în slujba celui care dă cele mai multe bonuri de masă................
Postat 16 Februarie 2012, 09:01 de petrache
ai vre-un interes ?
Sa inteleg ca "dan" si "bibi" este aceeasi persoana ? ca altfel n-are logica .... de unde ar fi atat de "orientat"... Eu cred ca tepari sunt si la altii, numai ca noi ii stim pe-ai nostri... Regula zice: cine comanda, plateste ! - asa ca si ungurii sa se achite de sarcini, ca ei sigur au luat banii de la romani ...
Postat 16 Februarie 2012, 08:12 de maria
Managerul care a incheiat contractul cu
constructorul maghiar trebuie sa plateasca, Cu siguranta ca mita care au primit-o de la unguri ar ajunge sa acopere costul fatadei.
Postat 16 Februarie 2012, 08:02 de bibi
@ady
Bihoreii nu vorbesc romaneste, iar de gandit....Firma din Deva DOAR a montat rahaturile alea, asa ca ,,demontat'' poate insemna si numai buciardarea fatadei !
Postat 16 Februarie 2012, 05:35 de adi
dubii
am mari dubii ca ceea ce spuneti macar se apropie de adevar. v-ati intrebat ce poate face firma cu peretii cortina respectivi? au fost facuti pe proiect, au fost transportati, montati - chiar credeti ca cineva e fraier sa plateasca demontarea si transportul in alta parte ... nu se stie unde s-ar putea potrivi ... a unui obiectiv unicat (pe proiect)? oameni buni come back to your senses! si nu mai raspanditi aiureli.
Postat 15 Februarie 2012, 21:16 de ady
tembeli :))
Asta-i spuma management-ului romanesc sa inteleg? Parca totusi ca si manager in locul acelui om, as ajunge la o negociere cu firma din Deva. Mi s-ar parea mult mai viabila solutia asta, decat sa decopertezi toata fatada hotelului. Asa manageri, asa profit! O solutie pe care o puteti voi propune manager-ului, e sa incheie un simplu parteneriat cu firma din Deva si din profitul net incasat de hotel sa mearga la firma din Deva pana la acoperirea costului. Bihorele, pregateste popcornu ca aduc eu sucul. E pacat sa ratam un asa spectacol de artificii :))). Las ca vor pune "lipideu" in locul geamurilor. Hotel cu 4 lipidiee.
Postat 15 Februarie 2012, 16:51 de dan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON