URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 August 2016, 11:01

Piaţa maşinilor: Piaţa Unirii, transformată în parcare mai ales la sfârşit de săptămână

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reabilitată, modernizată şi transformată aproape în totalitate în spaţiu pietonal, piaţa centrală a Oradiei a devenit loc de întâlnire şi de promenadă, dar - pentru unii - şi de parcare fără plată.

Mai cu seamă în weekend în drumul lor spre terasele şi barurile din Pasajul Vulturul Negru, respectiv spre Biserica cu Lună în sezonul nunţilor, mulţi şoferi îşi lasă ilegal maşinile în Piaţa Unirii, transformând deseori zona dinspre strada Avram Iancu într-o adevărată parcare.

Poliţia Locală spune că încearcă să stopeze fenomenul, aplicând în lunile iulie şi august 29 de amenzi contravenţionale "ilegaliştilor" din Piaţa Unirii. Problema nu este, însă, foarte simplă, căci zona e supraaglomerată, iar lucrările la parkingul subteran din Independenţei sunt întârziate rău, aşa că şoferii, pru şi simplu, nu au unde să-şi lase maşinile...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Daca singura utilitate
pe care o vad unii, este cea de a parca in piata, asta spune enorm de mult despre logica si puterea lor de abstractizare, la acelasi nivel cu al unei drosophila melanogaster. Cat despre piata care crapa si paraie din toate incheieturile... Au fost niste evenimente organizate vara asta acolo, nu cu putini oameni si uite ca nici n-a parait si nici n-a crapat. De crapat a crapat doar ficatul, in aia care nu-si pot infrana ura!
Postat 17 August 2016, 09:57 de User anonimizat
@TDS
Am crezut ca pastram discutia intr-un registru cat de cat serios. Daca vrei sa ne facem "recomandari", pot si eu! Vrei sa incep? Cat despre intrebari, mi-ai raspuns doar la prima si cu toata dragostea, nu sunt de acord cu opinia ta, dar asta tine de gusturi asa ca nu comentez. Constat insa ca vehiculezi aceleasi teme "fumate", gen lipsa vegetatiei... Am mai spus si ma repet, scopul unei piete nu este despre vegetatie. Parcurile sunt despre vegetatie! Cat despre restul argumentelor... ma abtin!
Postat 17 August 2016, 09:50 de User anonimizat
?!
A-si parca masinile e singura utilitate a pietei pe care o vad pana acum pt. oradeni. 100% in beneficiul lor! Restul, crasmele, terasele, etc, etc, sunt pt. a face bani un mic grup care graviteaza in jurul penalilor. Chiar nu vad pe cine si cu ce deranjeaza ca la sfarsit de saptamana intinderea aia de pietre devine folositoare. Macar de atat sa beneficiem, de parcare, daca tot vom plati zeci de ani pt. o tampenie care crapa si paraie din toate incheieturile, lucru bine facut, marca nea ilie!
Postat 17 August 2016, 09:25 de pinonel
Arde-i la buzunar
Pentru nesimțire nu există nici o scuză. Să le pună "patină" și să le ia 1125 lei pentru prestația de serviciu. Să vezi atunci cum lasă mașina în parcarea TV și iau taxiul dacă vor să meargă până la ușa locației.
Postat 16 August 2016, 15:06 de Vecchio
RECOMANDARE
@anticomunist: Relaxeaza-ti totusi inima! Daca nu poti altfel ia un supliment alimentar ( unul din alea cu multe reclame la TV ) !
Postat 16 August 2016, 14:34 de TDS
SA....
@anticomunist: Sarca Teodor Dan "se" risca si el si iti raspunde! Piatra are o culoare oribila, globurile albe care incadreaza fantana nu au nici o legatura cu restul, culoarea Palatului Vulturul Negru nu este cea originala, statia de tramvai este ca o capela mortuara ( sau o conserva nedefinita ), statia blocheaza vizibiilitatea de pe pod, stalpii arata ca niste spanzuratori, lipsa vegetatiei autentice !
Postat 16 August 2016, 14:30 de TDS
@TDS
Desi cu inima stransa, "ma risc" sa te intreb: 1. De ce e urata "pietonala"? 2. Solutie la ce, la parcatul langa masa de pe terasa? 3. De ce nu sunt si terase PSD-iste in piata?
Postat 16 August 2016, 14:07 de User anonimizat
Nesimtire
"Zona e foarte aglomerata..." Pai la 100 de metri de piata este parcare care e in permanenta goala sau ocupata in proportie de 10%, dar asta ar insemna ca toti imbecilii care parcheaza in piata sa se deplaseze 100 de metri pe jos! Asta deja e blasfemie! Cum, cocalarul de Oradea cu Audi sau BMW sa se deplaseze pe jos? De neconceput! Problema e ca tristii astia de la Politia Locala sunt impotenti si nu sunt capabili sa faca ordine. "Razie la fiecare 25 de minute cu completare de amenzi pe banda rulanta si va asigur eu ca or sa gaseasca loc de parcare! Sa incerce "smecheria" cu parcatul de-a-nboulea, de exemplu in Debretin si sa le explice si politistilor de acolo ca n-au gasit loc de parcare! As cumpara bilet si popcorn la filmul ala!
Postat 16 August 2016, 14:05 de User anonimizat
DE CRACIUN? EU MA GANDEAM de SFINTII ARHANGHELI MIHAIL si GAVRIL
@suporter_oradean : OK, ai scris nume-prenume! Ca sa-ti dau satisfactie, ADEVARATE! Si? Redactia stia, Bolojan stia, Lipo ( in trecut Lipai ) stia... Dar cine nu stia? Zi-mi si mie ce ai obtinut ? Eu nu stiu cum te numesti dar este CLAR ca faci parte din anturajul celor enumerati! Mai departe? Ma internezi tu ? Vii tu cu medicamentele? Sau ce? Am inteles, suntem din tabere COMPLET diferite! Si?
Postat 16 August 2016, 13:31 de TDS
Calu putere.
Tot ii mai bine ca-n Viena,unde au calestile alea cu cai in zona centrala,miros tipic...
Postat 16 August 2016, 13:21 de Iness
paranoia
Paranoia numele tau e Sarca Teodor alias TDS,chiar esti irecuperabil,nici psihiatru nu ar vedea Solutia. De Craciun ar trebui sa-ti lasam sub brad o pereche de catuse,pe care sa ti le pui sub perna si sa visezi cum il vei incatusa pe Bolo sau Big cum iti place. Ai ochii tulburi,zic si eu ....
Postat 16 August 2016, 12:55 de suporter_oradean
IMBECILITATE, NUMELE TAU E...BOLOJAN...via LIPOVEANU
Draga pietonalo....esti URATA rau! Nu stiu ce solutie se poate GASI (I)...Noroc (el) cu minunatele terase penelisto / pedeliste! GRAM de GRAMUL oradeanului n-a visat asa ceva!
Postat 16 August 2016, 11:36 de TDS
Sa puna stalpisori!
Sa puna stalpisori ca si pe pietonala din centru si gata! Sunt convins ca se poate gasii un mijloc de a bloca masinile!
Postat 16 August 2016, 11:28 de OradeaCivitas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON