URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Ianuarie 2014, 09:36

Fântâna "marcată": Arteziana din Dealul Păcii, pictată cu grafitti (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Artiştii urbani ai oraşului au făcut un cadou nedorit Companiei de Apă Oradea: au umplut pereţii artezienei de pe Dealul Păcii cu grafitti.

Desenele nu pot fi şterse ori spălate, aşa că singura soluţie pare a fi înlocuirea plăcilor de marmură, operaţiune deloc ieftină.

Şi pe care vor ajunge să o plătească toţi orădenii...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
Arteziana
Unde este politia locala care este platita din buzunarul nostru, degeaba!?
Postat 13 Mai 2014, 23:01 de Raul
Graffiti
Interesant!!!!!!!!!! Ati observat "marcarea" dar ce este cu mizeria dezgustatoare ce domina de luni de zile in jurul fantanii?Plus, mazgaleala aceasta nu este =graffiti!
Postat 06 Martie 2014, 11:40 de Dani Eva
Plata ?
Cum sa platim noi ? Da ce noi suntem de la politie ? Puneti politisti sa vegheze orasul si daca nu o fac cum trebe amendatii pe ei. De ce sa platim noi auzi la ei. Romanie de 2 bani, deja urasc sa stau in tara asta, numa legi de tot kkt
Postat 29 Ianuarie 2014, 07:56 de Zbang
Aprob
Aprob titi...........Nu sunt deacord cu vandalizarea locului, dar nici cu locul acela amenajat in stil comunist care a adus o bucata de gri in oras.
Postat 28 Ianuarie 2014, 15:48 de Attila
Nu a mai lipsit altceva
in criza ,si in saracie in ce este orasul, banii aruncati pe FANTANA ce rol are? ,nici nui frumos nici-nici.,tampenia,conduceri aparegio,mai scumpeste apa si iese din buzunarul omului de rand.
Postat 28 Ianuarie 2014, 14:43 de titi
Abordare gresita
Buna tuturor, Abordarea este gresita. Ceea ce vedem nu are legatura cu arta greffiti, deci presa iar a dat vina pe cine nu trebe. Vandalismul nu este egal cu graffiti! Sunt artist Graffiti de cativa ani buni si stiu ce vorbesc.
Postat 28 Ianuarie 2014, 13:41 de Attila
La inchisoare!
Sa faca inchisoare si sa se exprime artistic acolo!
Postat 28 Ianuarie 2014, 10:38 de Cipria
Unde sunt politistii comunitari
Unde sunt politistii comunitari? probabil la cafele pe alexandri sau la prins "piratii" care mai fura cate-o melodie de pe net ,si asta ca sa le bage banii in buzunar la unii gigantii din lume! Sau mai umbla sa amendeze pe cei cu cateii la plimbare ca nu au lesa sau ca si-au facut treburile! De aceea ii platim pe domnii politisti! Cum putea sa se faca asa ceva , doar asta nu se face in 5 minute? Doar ca pe toti ii doare undeva si fac ce li se comanda de sus! Si apoi vine buzata aia sa faca declaratii de presa, dar numai ea stie cum a ajuns acolo, nu are aia treaba in politie!
Postat 28 Ianuarie 2014, 10:21 de Marius
camere supraveghere video
Din cate stiu eu anul trecut politia se lauda cu un super dispecerat pentru supraveghere video cu operatori care urmareau activitatea suspecta din oras. In total stiu ca au fost instalate cateva zeci de camere cu zoom optic si patrulare inclusiv in zona respectiva...asa ca ar fi cazul sa-si faca simtita utilitatea.
Postat 27 Ianuarie 2014, 17:38 de Un cetatean
vai si amar
NISTE IMBECILUI SI FRUSTRATI cica arta!?!?!?!?!?!?!?!
Postat 27 Ianuarie 2014, 16:18 de BAU
Tembela concluzie
Normal ca nu pot si spalate cu apa, dar cu diluanti sau polishate se scot, doar ca e de munca putin si vin alegerile si cum jecmaneste mai bine primaria Oradea via CET si CAO sau( CAC) ca tot aia e ...
Postat 27 Ianuarie 2014, 15:43 de Axis
GRAFUTI TOT
ba gunoaile astea chiar nu pot fi combatuti manceva iadu ca nimic frumos nu poate ramane asa in tara asta tre sa strice cineva tot ce este frumos mergeti la scola si scrieti acolo pe caiete analfabetilor aratativa acolo talentu bata al de sus sa va bata nu mazgaliti tot orasu POLITIA LOCALA UNDE E AU ADORMIT
Postat 27 Ianuarie 2014, 13:20 de TTI
Sigur că trebuie înlocuite plăcile, că doar vin două rânduri de alegeri în acest an !?!
Şi plăcile "mâzgălite" şi cele "libere de sarcini" trebuie schimbate, că doar nu pot fi nimerite de actuala administraţie publică la unison !?!
Postat 27 Ianuarie 2014, 12:25 de Carp III
Solutia ieftina e sa se dea liber la ce vor muschii lor sa picteze!
Straturi peste straturi, consursuri peste concursuri, premii peste premii, pana se satura toti si pleaca acasa! Apoi se cheama Guiness Book ca sa numere randurile si culorile, se face mare bairam si taie panglici, dupa care Compania de Apa renunta la bun si-l vinde cui o vrea!
Postat 27 Ianuarie 2014, 12:21 de Rock
Jenant
De ce nu ati facut un "piece" sau un "bomb" frumos?? In pasaje numai taguri, nici un "bomb"/"piece". Mi-a placut in pasajul de langa Continental ca, au venit oamenii si au spalat peretii dar au lasat opera de arta care era pe jumatate de perete si au sters restul cacaturilor(taguri infecte si gretoase), dupa 1 saptamana au aparut iarasi tagurile, dar nici un bomb sau piece', ma intreb dc? Pentru ca nu sunteti artisti...mi-ar fi rusine ca tot orasul sa il mazgalesc cu taguri si nici o opera de arta...
Postat 27 Ianuarie 2014, 11:23 de Vlad
Jenant Grafferilor
O intrebare pt grafferi, ce ati zice sa faceti un "piece" sau un "bomb" dragut ?? in locul unui tag gretos??? Un artist desavarsit nu isi pune tagul si apoi fuge ca un las, ma asteptam la ceva mai frumos daca tot aveti tupeu... Nota 1.
Postat 27 Ianuarie 2014, 11:20 de Vlad
Artistii lui peste!
Este pacat ca ceea ce au construit unii cu multa munca a fost batjocorit de niste "pacalici fircalici" in cateva minute.Exersati-va hieroglifele unde nu le vede nimeni pentru ca noi, cetatenii acestui oras, nu suntem interesati de roadele tupeului vostru obraznic! ... pentru a nu fi din nou victima acestor acte de vandalism recomand CAO sa foloseasca la placarea fantanii un material special care permite curatarea vopselei.
Postat 27 Ianuarie 2014, 11:01 de Vlad
Se poate
Nu mai vorbiti prostii, grafitti-ul se poate inlatura de pe aproape orice suprafata si aceste operatiuni se fac periodic in tarile civilizate. E nevoie de solventi potriviti, care oricum sunt infinit mai ieftini decat inlocuirea placilor de marmura. Asa ca ar fi util sa ne documentam un pic inainte de a arunca banii pe fereastra. Primaria sau societatile in masura ar trebui sa faca operatiuni de aceste gen macar odata pe an.
Postat 27 Ianuarie 2014, 10:49 de Graft
O uraciune desavarsita de catre ....
Oricum este o mizerie aceasta constructie care nu poate fi vazuta decat din elicopter. A fost "gandita" pentru extraterestri da catre alesii CAO pe baza de spranceana !!!
Postat 27 Ianuarie 2014, 10:49 de ORBservatorulAntena3
cui?
corect ar fi sa impute dauna militiei locale... sau aia au atributii numai la parcari si caini?
Postat 27 Ianuarie 2014, 10:47 de dinu
zid de prost gust, oricum
Foarte urat, dar peretele ala e urat si fara GRAFFITI, bani aruncati pe geam!
Postat 27 Ianuarie 2014, 10:36 de AB
Buni de plata
N-as avea nimic cu "artistii" astia daca si-ar picta peretii de acasa...dar in locurile publice ..i-as impusca pe dobitocii aia!!!
Postat 27 Ianuarie 2014, 10:28 de Gigi Manivela
grafitti
Nu trebuie sa ne mire,tot ce e nou in oras e facut sau va fi facut cu graffiti,au grija baietii,cel mai tare sunt picioarele de la podu sovata facute cand a inghetat crisul in februarie 2012,toate promenadele de pe crisu repede,etc,de prins nu-I prinde nimeni.....
Postat 27 Ianuarie 2014, 10:28 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON