URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Martie 2017, 19:00

Flori, fete şi băieţi: Zeci de orădeni au plantat crizanteme, muşcate şi panseluţe pe malul Crişului (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zeci de voluntari, cei mai mulţi dintre ei angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri şi elevi de şcoală generală din oraş, au animat, marţi la prânz, promenada de pe malul drept al Crişului Repede, între podurile Ferdinand şi Decebal.

În urma unui apel pe Facebook, făcut de orădeanul Ioan Popa Baciu, ei au venit să amenajeze "Faleza florilor", adică să "adopte" jardinierele de pe mal şi să planteze flori în ele. Primii care au ajuns la locul acţiunii au fost angajaţi ai ABA Crişuri, care au curăţat jardinierele, le-au umplut cu pământ şi le-au revopsit.

Apoi, voluntarii, mici şi mari deopotrivă, au început să sădească plăntuţele aduse de-acasă. Muşcate, panseluţe şi crizanteme, toate au umplut de culoare jardinierele.

"Au venit 35 de angajaţi de la ABA Crişuri, la care s-au mai adăugat 50 de elevi de la două şcoli. Au venit şi simpli cetăţeni, care au văzut apelul pe Facebook, dar nu foarte mulţi, din cauza orei. Dar ideea este că proiectul acum s-a lansat, nu se încheie peste o oră sau două, oricând poate veni lumea să planteze flori", a declarat Anca Mihociu, purtător de cuvânt al ABA Crişuri.

Unul dintre orădenii care au venit la plantări de copaci fără să fie angajat ABA sau să însoţească elevi a fost Camelia Nistor, care a aflat de pe Facebook de eveniment. "Alerg aproape zilnic pe aici şi mi se par foarte triste jardinierele astea, goale şi abandonate. Prefer să adopt chiar şi cinci jardiniere, pentru că îmi plac florile, dar mi-ar plăcea şi mai mult să mă încânte priveliştea", a spus orădeanca.

Voluntara nu este descurajată de faptul că florile plantate de ea ar putea să dispară rapid, furate de diverşi netrebnici. "Nu putem la nesfârşit să nu facem nimic, doar pentru că se va fura sau se va distruge. Trebuie să declanşăm schimbarea", a mai spus Camelia Nistor. Totodată, femeia le-a mai recomandat concitadinilor să profite de vremea bună şi să-şi scoată copiii la plantat de flori pe malul Crişului, putând astfel să-i înveţe să aibă grijă de oraşul în care locuiesc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Felicitari adultilor si copiilor pentru timpul lor care l-au facut cadou comunitatii
Cine le va uda? Cum va ajunge soarele la ele fiind acoperite? Faptul ca se mai gasesc voluntari cu intiativa intr-o lume egosita e de laudat. Dar lasand asta deoparte tot proiectul este un dezastru si o bataie de joc a celor de pe malul celalat. Nimic nu se poate face in orasul asta de bun gust, trainic si practic. Totul e de mantuiala iar oamenii accepta aceasta bataie de joc a banului public.
Postat 24 Martie 2017, 16:14 de outernational
"Bravo,"ABA Crisuri !Tineti-o tot asa.Decat intubarea raurilor si paraurilor,mai bine asa........ Flori,barcute cu flori,barcute din peturi....
In sfarsit,specialistii de la ABA Crisuri si-au gasit adevarata vocatie.Ce atatea harti de hazard,ce atatea lucrari de intubare fara noima si utilitate publica,ce atatea probe de laborator pentru atestarea calitatii apei paraurilor(Paris,Peta,Paraul Salbatic,Adona...),ce atatea drumuri,cu jalba in protap,pe la Luxembourg,Strasbourg sau Brugxelles iar apoi emotii,cu OLAF,DLAF sau DNA."Sa declnasam schimbarea...faleza florilor" Ce frumos.Dar totusi,daca s-ar ivi vreo ocazie,parca am mai...... intuba ceva parauri,rauri....
Postat 24 Martie 2017, 01:55 de platona
Spalare de bani publici...
Risipa de bani publici. Nu ma refer la plantarea de flori care este un gest frumos. Ma refer strict la balustradele cu pricina. Jardiniere care ploaia nu va reusi sa le ude, fara loc pentru plante sa creasca vertical prea mult. Ca toate celelalte proiecte ale Primariei Oradea care sunt cu semne de intrebare. Se puteau pune jardiniere, insa nu la tot pasul si nu asa. Oamenii care sunt la conducere si care aproba aceste proiecte nu numai ca nu sunt specialisti in domeniu, ci nici nu gandesc si nici experienta nu ii invata nimic. Trist ca isi bat joc de banii publici si taxele cresc in continuare. Ca deh...magarul munceste... Ca si cetatean al orasului, nu as merge sa plantez flori nici in calitate de elev si nici in calitate de mucos de gradinita. Admir un proiect bine facut si gandit, insa acesta este bataie de joc. Stiu ca s-a mai spus insa cade in penibil. Sper ca balustradele sa se degradeze in cativa ani si sa fie refacut proiectul cu cap de data asta. Viziune de 2 lei, conducatori de aceeasi valoare.
Postat 22 Martie 2017, 15:53 de linux4ever
???
A fost si Varga ?
Postat 21 Martie 2017, 20:24 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON