URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Septembrie 2013, 22:48

Un turist maghiar a murit zdrobit de stânci, la Cascada Bohodei

Un turist maghiar a murit zdrobit de stânci, la Cascada Bohodei (foto: bihor.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un turist maghiar în vârstă de 33 de ani a murit, duminică seară, după ce a căzut în gol zeci de metri, în zona Cascadei Săritoarea Bohodei, la Sud-Vest de staţiunea bihoreană Stâna de Vale.

Serviciile de urgenţă au fost anunţate de accident în jurul orei 18.30, de unul dintre prietenii victimei. "A reuşit să sune la 112, însă a fost foarte greu să se înţeleagă cu operatoarele. Opt colegi au fost mobilizaţi în misiunea de salvare", a precizat duminică seară, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Salvamont, Adrian Marin.

Porţiunea în care s-a petrecut evenimentul, "între Şaua Bohodei şi Valea Aleului", este foarte greu accesbilă cu maşina şi, potrivit lui Marin, "sunt vreo 4-5 kilometri de mers pe jos". Ca să fie mai operativi, salvatorii au fost duşi în zonă de elicopterul SMURD, iar în apropiere a fost pregătit să intervină echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD.

Trupul tânărului a fost găsit de salvamontişti după câteva ore, zdrobit de stânci. El făcea parte dintr-un grup de patru cetăţeni maghiari veniţi să îşi petreacă câteva zile în zonă.

"Din păcate, a căzut de la o înăţime foarte mare şi a prezentat leziuni incompatibile cu viaţa. A alunecat, se pare, şi a căzut. Ceilalţi 3 turişti sunt în regulă", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor.

"Deocamdată nu am reuşit să îl scoatem de acolo, deoarece poliţiştii le-au spus colegilor mei să nu îl mişte din loc până vor ajunge ei, la dimineaţă. În această seară nu mai au cum să ajungă, din cauză că terenul este foarte greu accesibil", a mai spus Marin.

Cascada Săritoarea Bohodei este cea mai mare cădere naturală de apă din România. "Cascada are 72 de metri de unde începe să cadă apa şi până ajunge în vale şi are 3-4 trepte", a mai precizat salvamontistul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
@hahaha
Cu cine te certi gozbore ? ungurii si tziganii au migrat in Europa din Asia ! Citeste istoria acestor locuri.
Postat 24 Septembrie 2013, 14:49 de tzigani unguresti
mhuie
Pentru fraieru Ladislau hai sa comparam cultura voastra cu tigania de unde ai venit cu neamul tau de hoti. Cel mai nebun dictator era roman si tigan ca tine. Tu numai vorbesti pentru ca esti prost, dar limba ta a fost creata in Ungaria si istoria acuma va construiti pentru ca asa e in tiganie.
Postat 24 Septembrie 2013, 05:19 de hahaha
Pacat !
Poveste cu Happy-End era daca i-ar fi tras dupa el pe toti iudemeristii... ca el oricum s-a dus.... No hat heyyy... dupa buna a venit si asta in Ardeal... Nu mai bine statea in pusta lui ? Doamne iarta-l !
Postat 24 Septembrie 2013, 02:55 de Garcia Lopez Jozsef
nagyon jó
nagyon jó.
Postat 23 Septembrie 2013, 15:37 de io
@"valahu"
Ma fraiere toata lumea stie ca esti neam de migrator barbar, hot si nespalat si habar nu ai de unede ai venit si nici ce esti :ungur,maghiar,hun,mongol,turc,tatar,indian. S-au ai aflat si ne spui si noua ?
Postat 23 Septembrie 2013, 14:36 de Ladislau Polonezu
valahu
Pentru muiescu, ionescu si futescu, pamintul nu e romanesc si INDIA va asteapta inapoi. valllaaaahhuuuu
Postat 23 Septembrie 2013, 13:29 de valahu
@mihai, observator
Pacat de el....da nu-i bai.
Postat 23 Septembrie 2013, 12:56 de Szabo
mars in pusta
bozgorocu asta nu a alunecat ci s a sinucis, asa i moda la ei... nu esti bozzgor daca nu te sinucizi, macar o data in viata...
Postat 23 Septembrie 2013, 12:45 de bozgorii sinucigasi
pacat
Dumnezeu sa il ierte...ori um este o fiinta..nu tre` sa vorbim asa..poate era un om de calitate nu ca alti iredentisti, nu il cunoastem, nu trebuie sa vorbim de el asa..
Postat 23 Septembrie 2013, 10:25 de mihai
pentru . , Vajk, Turist
Sunt roman, dar nu si unul necivilizat cum sunteti voi. Abia avem turism. Multi din zona castiga o paine dupa cei veniti din Germania, Ungaria, Austria. Foarte putini vin de pe plan intern. Probabil voi daca ati mai trecut pe acolo ati fost doar in tabere de baut. Va rog sa va folositi creierul ce a mai ramas. E gratis!
Postat 23 Septembrie 2013, 09:32 de Observer
La munte nu-i ca`n pusta
Muntele-i periculos pt. cei obijnuiti cu pusta, mai stati pe acasa ca-i pacat de voi.
Postat 23 Septembrie 2013, 08:30 de Turist
.....
Râul şi ramul l-au pedepsit pe iredentist..... Câte unu aşea.....
Postat 23 Septembrie 2013, 08:29 de Vajk
Bine zicea Eminescu !
,,Duşmănit vei fi de toate, făr-a prinde chiar de veste" Nu-i mai rabda nici pamantul romanesc pe hunguri !
Postat 23 Septembrie 2013, 07:07 de .
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON