URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 August 2012, 19:56

Un turist a murit la Cetăţile Ponorului după ce a căzut de la 80-100 de metri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un tânăr orădean a decedat, sâmbătă, în jurul orei 15.00, în zona turistică Padiş, după ce a căzut de pe una dintre dolinele din Cetăţile Ponorului.

"Din informaţiile pe care le-am primit de la colegii mei, tânărul, care are mai puţin de 30 de ani, a căzut după ce s-a dus prea aproape de marginea dolinei, care s-a surpat", a declarat pentru BIHOREANUL, Adrian Marin, vicepreşedintele Salvamont-Salvaspeo Bihor. Potrivit acestuia, tânărul ar fi căzut de la o înălţime de aproximativ 80-100 de metri.

La faţa locului s-au deplasat atât echipaje ale Salvamont cât şi paramedici şi un echipaj de Terapie Intensivă al SMURD.

În timp ce încercau să-l scoată de la poalele dolinei pentru a-l putea transporta la spital, tânărul a intrat în stop cardio-respirator fiind resuscitat mai bine de o oră. Din nefericire, acesta nu a supravieţuit. "Avea politraumatisme la nivelul capului şi corpului. De la o aşa înălţime erau slabe şanse să supravieţuiască. Noi alertasem şi elicopterul să care-l putea transporta de urgenţă la Timişoara, dar, din păcate, n-a fost cazul", a declarat dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor.

Zona dolinelor de pe Cetăţile Ponorului este intens vizitată de turişti. Echipele Salvamont au montat în zonă plăcuţe cu mesajul: "Zonă abruptă, pericol de cădere".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
CJ BIHOR
Poate ar fi timpul ca Consiliul Judetean Bihor sa aloce niste banuti pentru a reface acele balcoane si atunci turistii ar putea sa priveasca din siguranta avenul respectiv. Astfel nu ar mai fi tentati sa se apropie de marginea abislui..... Ce ziceti D-le Cornel Popa. Daca gresesc cumva si nu CJ Bihor este reponsabila pt amenajarea acestui amplasament, deoarece sigur nu ati fost niciodata va ajut stimate Domn presedinte si va informez ca e nevoie de cativa arbori si de o mana de oameni sa amenajeze terenul, cred ca indiferent cine este responsabil vietile de oameni sunt mai importante, si CJ poate gasi sursele si modalitatea de a rezolva problema, macar de imagine D-ne POA,,,daca tot v-am ales.........
Postat 27 August 2012, 00:10 de andras
trandafir
Dumnezeu sa il odihneasca in pace.Pacat. Am fost acolo ieri,,si eu l-am vazut deja cazut jpos..pe burta de sus de la unul din balcoane......Imi pare sincer rau.
Postat 26 August 2012, 19:56 de laura
Ne-a mai părăsit un Karate-Ka
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace. Pentru cine nu stie tanarul care a murit la numai 27 de ani se numeste Cosma Ionut -Vicecampion Mondial la Karate Modern in anul 2000 si multimplu medaliat la Campionatele de Karate Modern de la Oradea.
Postat 26 August 2012, 16:42 de Antonio
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON