URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Mai 2012, 13:45

Un jurnalist de la BIHOREANUL a fost agresat de soţul vestitei Livia Bara

Un jurnalist de la BIHOREANUL a fost agresat de soţul vestitei Livia Bara Familia Bara, apărându-şi averea strânsă cu atâta trudă...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Că meseria de jurnalist implică şi riscuri s-a adeverit încă o dată, pentru un redactor al BIHOREANULUI, sâmbătă după-amiază, când acesta a fost agresat în plină stradă cu scopul de a i se "confisca" un aparat foto, şi a fost ameninţat de către soţul unui controversat personal a cărui activitate face obiectul unui articol de investigaţie.

Incidentul s-a produs în jurul orei 17.20, pe o stradă din Sânmartin, unde jurnalistul Adrian Criş se afla pentru a fotografia vila fostei secretare a Consiliului Local al comunei, Livia Bara, trimisă în judecată de Parchetul Bihor, sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuată, infracţiune sancţionată cu până la 15 ani de închisoare.

După o anchetă începută în anul 2005, procurorii au stabilit că fosta funcţionară, între timp devenită notar public, este responsabilă de efectuarea mai multor schimburi de terenuri prin care rude şi consilieri locali apropiaţi ei au primit parcele valoroase în cartierul "Beverly Hills", la schimb cu parcele de teren agricol situate în extravilanul satelor Cihei, Rontău şi Cordău, operaţiunile fiind soldate cu un prejudiciu de peste 1,8 milioane euro provocat patrimoniului comunei.

Sâmbătă, la scurt timp după ce redactorul BIHOREANULUI a fotografiat vila fostei secretare - pentru a ilustra, cu rodul profiturilor ilicite, articolul programat să apară în ediţia de luni a ziarului - şi se pregătea să părăsească zona, el a fost atacat din spate de soţul fostei funcţionare.

Ioan Bara i-a smuls din mână aparatul, după care l-a insultat şi l-a ameninţat pe motiv că "se bagă" în afacerile şi viaţa familiei sale, în final intrând în curtea casei şi refuzând să înapoieze aparatul foto. Deoarece bărbatul nu a făcut acest lucru nici în urma insistenţelor jurnalistului, acesta a fost nevoit să apeleze la ajutorul autorităţilor, pentru a-l recupera.

Poliţia Felix a deschis în acest caz un dosar penal pentru tâlhărie, mai ales că în urma incidentului jurnalistul a fost uşor rănit la încheietura mâinii din care îi fusese smuls aparatul, medicii stabilind ulterior că a suferit o entorsă pentru care are nevoie de mai multe zile de îngrijiri. Într-un târziu, la sediul Poliţiei Felix s-a prezentat şi agresorul, care a restituit aparatul, uşor avariat şi cu toate imaginile şterse de pe cardul de memorie.

Despre motivele care au provocat furia soţului fostei secretare a Consiliului Local din Sânmartin puteţi afla toate detaliile din articolul "Afaceri Bara(te)", din ediţia de luni a BIHOREANULUI.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
euUnul
Aveţi dreptate, din cauza supărării am exagerat cu cuvintele aspre, motiv pentru care îmi cer scuze. Cititorilor, nu şi celor care mă împroaşcă cu acuze fără temei ca să devieze discuţia de la subiect. Invitaţia adresată acestora o menţin.
Postat 21 Mai 2012, 10:44 de Adrian Cris
replica la jurnalistul Adrian Cris
Adrian Cris jurnalistul saptamanalului ,,Bihoreanul`` am fost la redactia Bihoreanul la data si ora stabilita cind am scris ,numai ca tu nu ai bagat in seama vorbele mele a lui @Romanul Simplu ,ti-a dat telefon si directorul saptamanalului Bihoreanul domnu jurnalist Mircea Chirila ,dar tu erai la Salonta in judet,nu erai la redactia Bihoreanul ,asa ca nu mai vorbi si face pe nevinovatul!:))=))BAH jurnalistul lui peste prajit Adrian Cris eu unul nu primesc nici un ban pentru cele care le scriu pentru ca scriu |ADEVAR sI DREPTATE care supara pe toata lumea ,sunt ionvatat sa scriu ADEVAR siDREPTATE si nu scriu minciuni,dar tu scrii santajezi si pe urma vorbesti.JOS CENZURA DE PE FORUMUL BIHOREANUL ADEVAR SI DREPTATE INAINTE DE TOATEJurnalistul Adrian Cris al saptamanalului Bihoreanul ,,toate se pot cump[ara pe banii `` exceptie fac cinstea,corectitudinea ,bunul simt.,dreptatea ,adevarul ,si altele vezi de deontolpogia profesionala a ziaristului ca sa nu o incalci !:))=))@Romanul Simplu intodeauna a scris ADEVAR si DREPTATE si aintarit cele spuse de el cu ultima propozitie.Acesta este opinia lui Romanul Simplu.P.S.Jurnalistul Adrian Cris mai scrie numai replici la RomanulSimplu:)).
Postat 21 Mai 2012, 10:43 de Romanul Simplu
adevarul
un adevar e sigur,despre distinsa doamna Bara toata pressa a mai scris si va mai scrie si nu de bine,ce a patit A.Cris ar fi putut sa o pateasca orice ziarist,familiei Bara ii se cam infunda si normal sa inceapa sa fie mai "nervosi" si sa recurga la asemenea gesturi,mai ales ca din ce reiese din articol doamna in cauza a cam fost "parasita" de "beneficiari",nu ma mira asemenea "iesiri violente",cu toate astea oameni legi sa isi faca datoria sa mai taie de "elanul" violent al familiei Bara,apropo dl A.Cris daca dumneata ai scris mai jos pe forum ,atat pot sa spun,sa-ti fie rusine de limbajul de cartier sau mahala la care ai coborat,nu ma asteptam sa ai si dumneata o iesire asa "violenta",ai instrumente la mana prin care sa cenzurezi anumite comentari care depasesc limita impusa de site,in rest toate cele bune si nu te lasa intimidat!
Postat 21 Mai 2012, 10:14 de euUnul
jegosi curajosi anonimi
Îi invit pe căcănarii care mă calomniază pe forum să aibă curajul de a-şi formula acuzele la lumina zilei, oficial, la Poliţie şi Parchet. Jigodiilor, vă spun încă o dată că nu mă impresionează ce lături împroşcaţi. Dacă sunteţi altceva decât nişte jegoşi frustraţi, aveţi curajul să veniţi la redacţie să faceţi plângeri, precum şi la Poliţie şi Parchet. Eu aşa am făcut când am fost acuzat: m-am dus aţă la Parchet. Şi încă ceva: dacă voi sunteţi obişnuiţi să nici nu respiraţi dacă nu primiţi bani, asta e treaba voastră. Eu nu sunt din acelaşi aluat cu voi, care credeţi că totul se poate cumpăra şi totul se poate vinde.
Postat 21 Mai 2012, 09:57 de Adrian Cris
a cerut si n-a primit ;)
CENZURAT
Postat 21 Mai 2012, 08:38 de gelu
Dobitocul nu are bun simt
inteligent este oricine dar intelept mai greu nu exista analafabeti exista prost sau semianalfabet, daca tu citesti carti esti rau indecis in care parte te afli :)))) e rau sa fi si idiot lasat de mama . lasati scrisul mintea este importanta sa ditinga rau de bine:))) scrisoul este pentru cei ce se cred superiori dar mor precum viermi nhraniti de gazda :)) de ce sa alegi sa fi un banal vierme dependent? de ce ? :))))))) e rau sa fi idiot :)))
Postat 21 Mai 2012, 08:20 de @relu
replica la articol
CENZURAT
Postat 21 Mai 2012, 07:56 de Romanul Simplu
!!!
mai cris-ule ma mir ca te-a lasat cu carotidele intregi la cat de perseverent esti (in prostie) dar iti vei gasi nasul intr-o zi.
Postat 21 Mai 2012, 00:09 de Miki
analfabetilor
sa im bag **** da cati analfabeti scriu pe aici. "anca" si "an" - ce cuvintele pooli sunt astea? mai trebuie sa apara si "anchis" si totul e ok. puneti draq mana pe o carte ianainte sa scrieti
Postat 20 Mai 2012, 23:39 de relu
Coruptii de ieri si de azi
Cercati sa vedeti afacirele murdare a lui BONICA COSMIN,din Baile 1 mai daca nu provin din spatele tov. Bara Livia a secretara primariei Sanmartin ,an urma unor terenuri obtinute ilegal,fam,Bonica din Baile 1 Mai,cu un parinte an puscarie nu aveau bani de trai si acu ma vand terenuri la schimb,ce zice Bara Livia,nu a respectat proiectul semnat dar coruptia din romania permite si autorizeaza ilegalitatea mai ales an part. PSD,nu a mai respectat proiectul,clauzele banilor europene dar a respectat 15% mita din valoarea an buzunarul unor escroci cew reprezintaa fondul monetar European,dar noi nu dormim si nu santem din aia corupti si facut legali cinstiti hotii romaniei,di fondul european,cu bagsisuri an cont si noi documente peste tot,astai ROMANIA MARE CU PSD.
Postat 20 Mai 2012, 19:48 de viorel
CURVELE DE IERI CU CURVARII DIN EX POLITIE
sTITI cat a **** ex militian TEUCA duin felix casa acopre escrocheriile lui Livia Bara ca sa nu fie acuzat si voi acuma vreti dreptate ,va spun ieu ca uni se futea pe masa primariei sa faca dreptate si teuca saracu statea de panda cuu altii stim noi.,aici corectitudine nu va fii ,sant multi senatori corupti din psd din pacate.,se vorbeste de hotia terenurilor din Felix si sanmartin unde si mortii au mostenit an acte si vii corectii au pierdut proprietyati,DECI VRETI SA VORBITI DECORECTITUYDINE<SSA VA FIEW RUSINEE..
Postat 20 Mai 2012, 19:35 de PETER
Coruptii de ieri si de azi
Coruptia de peste 10 ani nu se va clarifica cu PSD,si Usl,unde stim ca coruptia sta la mama lor,mai pot sa cred ca aciastia se pot debarasa d criminali,corupti,si ilegalisti,ieu cred ca USL ieste anca rusinea criminala a romaniei si a romaniilor,din pacxate,demonstrati ca santeti corectii.
Postat 20 Mai 2012, 19:25 de viorel
O fi bine, o fi rau....
CENZURAT
Postat 20 Mai 2012, 18:40 de .
Life is good
CENZURAT
Postat 20 Mai 2012, 18:31 de Life is good
...
Ce mutra de dubios are ala din poza...:)) Zici ca e un caine rau. Da' rau mah!!!
Postat 20 Mai 2012, 18:30 de ea2000
ion &voicu
Asta e mai tare de cat toti jurnalisti doar e frate cu Bara Voicu procurorul de la Carei si profesor la drept la Oradea
Postat 20 Mai 2012, 18:27 de ion
FURT
SI ACUMA ATACATORUL CARE ATACA DE LA SPATE VA MUTA SI VILA DE ACOLO,
Postat 20 Mai 2012, 17:44 de LYA
ehe
s-o fii dus si el sa pice cu ceva malai la interval si a primit.........tare...Acu imi explic neu mana lui rupta de acu cativa ani Oare o fi aceeasi....?
Postat 20 Mai 2012, 16:57 de dan
vai tu...
Dar ce delicat esti bai Cris....intre timp vezi sa nu-ti ocupe cineva locul la gazeta!!!! ori nu mai gsesc un gunoi asa mare...pacat ca nu ti-a gadilat pernutele mai tare ,cam cum i-ai sifonat tu pe aia in accidentul auto si-au ramas in scaun cu rotile.....Inceputul e greu..eu zic sa stai cuminte ca la cum merge treaba politie ,justitie o sa prinda curaj sa te scuture mai multi si pe buna dreptate...In sfarsit o veste buna hahahahahahahaha
Postat 20 Mai 2012, 16:36 de soso
Rusine!
De-ar ajunge in inchisoare amandoi soti!Numai ca, din pacate in Romania s-ar putea ca procesul sa dureze pana la prescrierea faptelor!
Postat 20 Mai 2012, 16:17 de Iulian
Niste gunoaie barate
Niste gunoaie. La puscarie ajung mici gainari si banditii astia sunt in libertate.
Postat 20 Mai 2012, 15:32 de Om
nu e PRIVAT :)))
in spatiul PUBLIC, FURI:)))) si "OM de afacerii" sa fim seriosi :))))
Postat 20 Mai 2012, 14:44 de spatiul public
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON