URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Aprilie 2016, 10:40

S-a votat! Piaţa Ocska şi Sala Polivalentă îşi schimbă între ele amplasamentele

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aleşii orădenilor au aprobat joi în unanimitate predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale a actualului amplasament al Pieţei Ocska pentru ridicarea viitoarei Săli Polivalente cu 5.000 de locuri din Oradea şi, pe de altă parte, relocarea pieţei pe terenul destinat iniţial acesteia şi situat pe strada Ogorului, vizavi de Cartierul Europa.

După cum BIHOREANUL a mai scris, municipalitatea a fost nevoită să găsească un alt loc pentru amplasarea Sălii Polivalente care ar urma să fie construită în Oradea cu fonduri ale Companiei Naţionale de Investiţii deoarece aceasta impune un regim de înălţime imposibil de respectat dat fiind că este foarte aproape de Aeroportul Oradea.

Drept urmare, joi, consilierii locali au aprobat predarea actualului amplasament al Pieţei Obor, situată pe strada Traian Blajovici nr. 24, precum şi o suprafaţă adiacentă situată înspre Universitate către Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Compania Naţională de Investiţii. În total, este vorba despre 73.000 mp.

Potrivit hotărârii, municipalitatea se angajează şi la realizarea lucrărilor de sistematizare pe verticală a amplasamentului, asigurarea racordului la utilităţi şi întreţinerea, respectiv exploatarea sălii după preluarea acesteia. De asemenea, autorităţile se angajează să nu-i schimbe destinaţia pe o perioadă de minim 15 ani.

Tot în şedinţa de joi, s-a hotărât şi relocarea Pieţei Obor pe terenul pe care fusese gândită iniţial Sala Polivalentă, situat pe strada Ogorului vizavi de Cartierul Europa. ADP Oradea a primit, astfel, în concesiune o suprafaţă mai mare decât cea pe care se întinde acum piaţa. Este vorba despre 79.000 mp.

"Ţinând seama că realizarea unei săli de sport cu o capacitate de 5.000 e o investiţie deosebită, iar banii vin de la CNI, merită eforul să facem o nouă piaţă. Vom comanda un studiu de fezabilitate şi nişte ridicări topo, iar apoi dorim să realizăm acolo o piaţă modernă cu sectoare auto şi bazar", a declarat pentru BIHOREANUL directorul ADP Oradea, Liviu Andrica.

Totodată, şeful ADP Oradea a afirmat că cei circa 1.800 de comercianţi nu vor fi mutaţi din actuala piaţă până când cea nouă nu va fi pregătită să-i primească. "Comercianţii se vor regăsi în noua piaţă şi vor avea aceleaşi condiţii, dacă nu chiar mai bune. Vom realiza şi o parcare pentru cei care vizitează piaţa", a mai spus Andrica.

Citeşte şi: Piaţa Obor se va muta peste drum de Cartierul Europa, ca să facă loc viitoarei săli polivalente (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
.......
Puteau sa caute un alt loc pentru piata.Acea piata arata naspa.De ce o lasam chiar in nasul turistilor múlt doriti? Daca ma uit la ce investii s-au facut pe actualul amplasament ám mari indoieli ca cei de la adp stiu ce inseamna o piata moderna.Au facut acele constructii din tábla iarna frigider,vara cuptor sí au aruncat acolo cortul ala care numa bine nu arata in fine ár trebui mutata undeva ascuns de vazul lumii.
Postat 01 Aprilie 2016, 12:20 de Robert
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON