URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Martie 2016, 15:40

PSD a decis: Ionel Ghib, patronul firmei Lancetti, va candida la Primăria Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Social-democraţii orădeni au făcut propunerea de candidatură pentru funcţia de primar al Oradiei. "Întrunit în şedinţă extraordinară, Comitetul Executiv al Organizaţiei Muncipale Oradea a PSD a aprobat propunerea ca Ionel Ghib să fie candidatul partidului pentru funcţia de primar al municipiului Oradea", se arată într-un comunicat de presă transmis de PSD Bihor marţi.

Potrivit informării, la şedinţă a participat şi preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, care a anunţat că, "potrivit rezultatelor sondajului de opinie efectuat la comanda partidului, Ionel Ghib este candidatul care va pune capăt modului arogant şi discreţionar de conducere a oraşului practicat de actualul primar".

Totuşi, PSD Bihor nu a făcut publice şi rezultatele sondajului care i-a avut în prim-plan pe şapte posibili candidaţi: prefectul Claudiu Pop, consilierul local Adelina Coste, directorii de deconcentrare Békési Csaba şi Felix Cozma, prorectorul Universităţii din Oradea Ioan Gheorghe Ţara şi oamenii de afaceri Ionel Ghib, respectiv Eduard Debelka.

Social-democraţii mai spun că, prin această candidatură, "se oferă orădenilor şansa de a alege un om care va readuce cetăţeanul şi problemele sale în centrul atenţiei activităţii autorităţii locale".

Acelaşi comunicat precizează că Ionel Ghib şi PSD Oradea "şi-au manifestat dorinţa şi capacitatea de a porni în bătălia electorală cu ţelul declarat ca orădenii să nu mai fie la cheremul administraţiei, iar deciziile să fie în avantajul locuitorilor municipiului Oradea".

Candidatura lui Ghib va fi supusă validării în Biroul Permanent Judeţean al PSD Bihor şi ulterior avizării din partea conducerii centrale a partidului. Comunicatul nu precizează şi când vor avea loc aceste validări.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
35 Comentarii
RASPUNS V
@Florin Ciucas : Nu stiu despre ce ( cine ) vorbiti ! Pe mine nu m-a chemat nici un jurnalist sa ofer informatii ! Era vorba despre o alta zona si pentru ca nu am vrut sa fiu concret am folosit " x " si " y " !
Postat 31 Martie 2016, 19:33 de TDS
RASPUNS IV
@Florin Ciucas : A DENIGRA = A ponegri, a defaima , a calomnia , a discredita ! NU CRED CA AM FACUT ASA CEVA ....La articolul cu Trotuarele de pe strada Independentei cititorul 1 a scris niste comentarii care contineau unele indicii! Evident ca nu am o dovada certa ( doar n-o sa ma duc acum la SRI sa cer identificarea lui " 1" ). Si pana la urma m-am referit la o persoana ( fara sa dau nume ) iar nu la PUBLICATIE. Daca as fi scris , spre exemplu, ca persoana X m-a chemat o data sa dau niste relatii confidentiale despre persoana Y iar eu m-am dus ar insemna ca persoana care m-a chemat e calomniata ( de ce ? pentru ca nu am dovezi, doar nu aveam la mine reportofon ? sau aveam ? nu cred, nu-mi sta in obicei ! pana una alta si eu am o bila neagra ca m-am dus ! acum cui sa spun ca m-am dus din simpatie ?). Dar si atunci calomnia ar fi vizat o persoana si NU O AUTORITATE sau INSTITUTIE PUBLICA sau mai stiu eu ce altceva! Deci limita in astfel de situatii e subtirica ! rau de tot ! sunt convins ca intelegeti ce spun, doar va aveti bine cu juristii ! PS Remarc ca ati trecut din nou la formula de politete ! pai , asa se vorbeste cu un viitor DAMBLAGIT !
Postat 31 Martie 2016, 18:51 de TDS
RE: RASPUNS IV
Damblagit nu e termenul potrivit. Mai degrabă alambicat, dar şi ăsta e un eufemism elegant. Domnule "TDS", legat de apropourile pe care le faceţi, vă dau un răspuns: nu e nimic calomnios să zici despre un jurnalist că a apelat la o sursă ca să afle "relaţii confidenţiale". Sunteţi, cred eu, într-o eroare totală; la noi asta e fişa postului, lucrăm cu informaţia. Şi nu înţeleg la ce v-ar fi trebuit reportofon şi dovezi pentru asta. Mai bine v-aţi apleca pe chestiuni serioase şi aţi lăsa-o mai moale cu stilul ăsta agitat, care devine deja obositor pentru toţi cei care citesc site-ul. Aveţi o "logoree" şi o dorinţă de a fi în centrul atenţiei, ceva înspăimântător. Comentaţi permanent, repetitiv, de multe ori pe lângă subiect, vă fragmentaţi mesajele ca să fiţi cât mai prezent, ne sfătuţi "în episoade"... Sunteţi cumva în campanie electorală, sau ce?
Postat 31 Martie 2016, 19:15 de Florin Ciucas
OUT!
JOS LABELE, MAFIE PNL ! Asa a zis minunata PORTOCALA Andreea Wass Paul ( ma rog ea a zis USL dar cum PNL era in USL, pot simplifica !)
Postat 31 Martie 2016, 18:38 de TDS
VOTAŢI!
POPUŞ vice-primar în Oradea
Postat 31 Martie 2016, 14:31 de eutanasiu
!!!
@Florin Ciucas : Iar de razbunat nu ma razbun in nici un fel Si mai mult , mereu m-am declrat sustinator al presei !
Postat 30 Martie 2016, 23:58 de TDS
RE: !!!
Atunci nu ne denigraţi gratuit!
Postat 31 Martie 2016, 16:18 de Florin Ciucas
RASPUNS
@Florin Ciucas : Am mai dialogat cu acest cititor si mie mi s-a parut ca-mi confirma intuitia ! Ba chiar i-am promis niste documente si nu a zis " NU " ! Acum stiu ca nu prea sunt agreat din motivele cunoscute dar asta e !
Postat 30 Martie 2016, 23:53 de TDS
66
@1: " ...pentru tinerii si copii_I..." ! Observ ca si tu esti cam " damblagit " in ale gramaticii ! Unde pui ca mi se pare de...pork ca un jurnalist sa scrie comentarii la propria publicatie ! In fine , probabil asa e in presa moderna , ce sa zic ! In ce ma priveste peste opt ani voi avea 66 ( lipseste unul ) , poate o sa mai scap niste parturi in public ( asa imi trebuie daca am umblat dupa sperturi toata viata si n-am lasat nimic in urma ) iar " adolescentul " va avea cam cat am eu acum ( sa vedem...). Si cu multe alte realizari la activ ( daca nu intervine pana atunci institutia condusa de doamna Lascu ! ). Sa auzim de bine...
Postat 30 Martie 2016, 23:09 de TDS
RE: 66
TDS, de pork e sa faci tu procese de intentie. Nu dialoghezi cu niciun ziarist de la Bihoreanul, e o discutie intre voi, cititorii. Daca nu faci fata provocarilor, de ce trebuie sa te razbuni pe noi? :)
Postat 30 Martie 2016, 23:42 de Florin Ciucas
love not war
Iti respect optiunea dar tin sa-ti amintesc urmatoarele: biologic vorbind esti o relicva si te-ai luat la tranta cu "adolescentul" care si-a propus sa realizeze ceva in orasul asta, pentru tinerii si copii care vor creste.Chiar daca lucrurile astea pentru tine nu inseamna nimic, fiind un individ care a trait toata viata doar pentru el, imagineaza-ti cum vei arata dupa "dictatura" de doua viitoare mandate ale lui Bolojan.Vei fi un damblagit de aproape 70 de ani care va bombani de unul singur.Deci clar este o lupta pe care o pierzi.De ce am zis doua mandate? Pentru ca "adolescentul" are varsta si maturitatea necesara pentru a realiza ceva, dupa care se poate pensiona si vine altul.Ai avut si tu anii astia dar nu ai lasat nimic in urma, pentru altii, deoarece atunci umblai dupa sperturi si chiverniseala.Asa ca traieste in continuare cu ura aia imensa in tine dar fii atent sa nu te ineci cu ea ca atunci nu mai prinzi sfarsitul "dictaturii".
Postat 30 Martie 2016, 22:37 de 1
ERATA
HODORONC - TRONC...
Postat 30 Martie 2016, 22:16 de TDS
URA URA URA BOLOJANE TE IUBIM....
@1: URA este un sentiment ! Cu alte cuvinte NUMAI omul are sentimente ! Si imi este greu sa cred ca o persoana uraste gratuit ! Ceva , ceva le provoaca sentimentul de URA ! Nu m-am trezit eu hodoronc - troc ca il urasc pe Bolojan ( ma refer strict la el acum ). M-a determinat cel putin un aspect sau o atitudine !Nu trebuie tu ( sau altcineva ) sa-l URATI ca mine ! Sigur voi URATI alte persoane ! Asa ca, voi cu IUBIREA fata de BOLOJAN ( cel caruia i-au sponsorizat Referendumul oameni de afaceri / vezi cazul Lia Olguta Vasilescu ) , eu cu URA ( determinata de un motiv clar !).
Postat 30 Martie 2016, 22:14 de TDS
goodbye normality !
Din fericire oamenii normali sunt mult mai multi decat cei defecti la cap.Oamenii normali au optiuni in baza educatiei si ratiunii, nu a impulsurilor animalice.Majoritatea celor normali il vor vota din nou pe Bolojan, care va continua sa transforme in bine orasul asta spre folosul intregii comunitati.Tu si altii ca tine, veti ramane pe veci nefericiti, cu interesele voastre murdare nesatisfacute."Na , ofticati - va ! "
Postat 30 Martie 2016, 20:00 de 1
INCA O DATA MAI BAIETI
@1: Recitesc comentariile in gand ! So , NO DANGER ! Si mai spun inca o data : II URASC din toti RARUNCHII pe Filip , Bolos si Bolojan ! Na , ofticati - va !
Postat 30 Martie 2016, 19:27 de TDS
INTREBARI
"@tuturor : Observ ca iar sunt number one in comentarii ! OK , nici o problema ! Ce e asa de naspa ca-i URASC pe Filip , Bolos si Bolojan ? Da , IIURASC ! Asa ca , asta e ! JOS BOLOJAN ! Da , nu stiu multe despre Ionel Ghib ! O sa aflu !" 1.Cate mustiucuri de pipa ai ros de-a lungul timpului scriind astfel de comentarii ? 2.Cand iti recitesti postarea, singur si cu voce tare, stropesti cu saliva in jur ?
Postat 30 Martie 2016, 19:18 de 1
Democratie
In orice democratie trebuie sa existe si opozitie iar din aceasta perspectiva mi-as dori sa vad o oferta mai bogata de candidati eligibili. Sper sa existe dezbateri in campania electorala si sa castige cel mai bun.
Postat 30 Martie 2016, 17:25 de Petcu
VOT
@tuturor : Observ ca iar sunt number one in comentarii ! OK , nici o problema ! Ce e asa de naspa ca-i URASC pe Filip , Bolos si Bolojan ? Da , IIURASC ! Asa ca , asta e ! JOS BOLOJAN ! Da , nu stiu multe despre Ionel Ghib ! O sa aflu !
Postat 30 Martie 2016, 16:34 de TDS
sondaj
CUM SA FII ATAT DE INCULT SI BOU SA CREZI O IOTA ,CA IN ACEL SONDAJ A IESIT ---IONEL GHIB---INTREBAREA VINE CU CINE VEI LUCRA IONELE DRAGA.....
Postat 30 Martie 2016, 16:14 de CURAT
Micul tsd!
Adevar grait-a,Doamne!Cel mai bun comentariu al tau,micule tsd.Spusele tale sunt oglinda ta si aici apari in toata nimicnicia ta.Un om calauzit de lacomie, orgoliu si egoism cat incape.Toata gargara ta cu lucrarile din Oradea mascheaza frustrarile si nerealizarile tale ca om.Un om care nu va lasa nimic in urma sa, care imbaloseaza orice este in fata lui.Mai ai cativa ani si vei ajunge sa mergi pe strada vorbind singur ( fara hands-free ) si sa ameninti cu bastonul pe cei de langa tina, precum tortionarul Visinescu.Deja esti un marginalizat asa ca mai lasa-ne in pace cu falsele tale preocupari despre viata cetatii!
Postat 30 Martie 2016, 13:45 de 1
@ TDS
Te crezi/pretinzi inteligent. cum sa votezi un anonim despre care nu stii nimic ? doar ca sa fii gigi contra lui Bolojan. halal inteligenta. e placut totusi sa stim ca oricum nu aveti nici o sansa, nici Dumneata nici Ghib .
Postat 30 Martie 2016, 10:29 de ottoul
@tds...tipic psd
fripturistii de la psd nici nu-si cunosc pretendentul la primarie. Nici nu conteaza..bine ca s-a hotarat unu sa-si rupa gatul in locul lui Xerox. Psd - trage apa!!! sau un fas..
Postat 30 Martie 2016, 10:22 de TC
@TDS
Esti psd-ist, cum spui ca nu-ti cunosti candidatul?
Postat 30 Martie 2016, 09:54 de unul
Curaj
Marii SEFI ai PSD fac orice numai sa nu iasa in fata oamenilor!
Postat 30 Martie 2016, 09:05 de GORON
SA VEDEM....
@TC : Bataia de joc pentru mine a venit de la... PDL ! Chiar daca de la Filip , azi PSD ! Pedelistii mi-au luat la propriu BANI ! Bolojan insa mi-a luat satisfactia de a-i fi vazut pe portocaliii care mi -au luat banii cu botul pe labe ! Asa ca JOS Filip , JOS Bolojan , SUS Ghib ! Nici eu nu stiu multe despre Ghib dar poate va incerca sa schimbe ceva ! Daca va gresi il voi ataca si pe el !
Postat 30 Martie 2016, 07:14 de TDS
de rasul curcii...
postacilor psd, cat mai puteti fi de prostiti sa slujiti o asemenea adunatura si sef de trib (ca partid nu mai e demult). Dupa ce si-a batut joc de voi si v-a pus sa vomitati toate aberatiile pe bihoreanul, individul cu licenta Xerox isi bate joc si de amaratul asta mic. Stie ca se face de rasul curcii candidand, da ca de obicei la adunatura psd - scapa cine poate. Daca aveati cea mai mica urma de mandrie, l-ati fi obligat pe plagiatorul nepereche sa intre la lupta, da e las la fel a cei care au mai ramas sa-i cante prohodul. Pe de alta parte e ok - asta e gongul final pt. acesta adunatura boicotista si corupta. Inca odata - VAISIAMAR de voi!!!
Postat 30 Martie 2016, 06:44 de TC
Jos dictatura!
Bolojan primar, Bolojan consiliul local, Bolojan consiliul judetean. Asta imi aminteste de unanimitatea cu care ne obisnuiau tovarasii dinainte de '89. Nu, tovarase Bolojan! Anul acesta, vreau sa te lupti pentru scaunul de primar, ca nu l-ai mostenit. Ionel Ghib, profil interesant, vei avea votul meu doar pentru simplul fapt ca nu esti "uns" in ale politicii. #nu mai avem incredere in politicieni. #hotilor. #selina bolojan. Bafta!
Postat 30 Martie 2016, 00:41 de Radovan
Nobody
Cine este? Nu am auzit de el in viata mea. De ce l-as vota? Mai ales ca are un pedigree discutabil.. Candideaza din partea PSD..No chance!
Postat 29 Martie 2016, 23:47 de balogh_lorand
Să-l vedem la treabă !
Așteptăm ieșiri publice pentru a-l putea evalua ca și candidat la primăria Oradea.
Postat 29 Martie 2016, 21:48 de caragiale
Bani pe apa sambetei Ghib ,
Ascuta un sfat Ghib de la cineva care a vazut multe vazute si nevazute in politica .Retragete ca nu e tirziu inca .Banii cinstiti se fac greu in zilelele noastre (mai ales in transporturi),nici usor nu se mai fac banii !.Esti trimis la inaintare cum se spune fara nici o sansa reala de a castiga ,iar altii in spatele tau se ascund si daca ai sa pierzi lamentabil ,lucru de care nu vei fi de vina ,vei fi tapul ispasitor al esecului PSD-BIHOR .Banii pe campanie se vor duce si tu te vei trezii in postura de ,,un fost candidat la primarie ''.
Postat 29 Martie 2016, 19:41 de PETREI
!!!
blat..Mang..dispari
Postat 29 Martie 2016, 19:11 de Tinas
Cel putin interesant
Daca ai fima, tre sa ai cojones sau sa te stii mega curat sa te ridici impotriva lui bolovan asta. Oricare din situatii ar fi, mie imi place. Doamne ajuta!
Postat 29 Martie 2016, 17:02 de boris
ASA A VRUT XEROX !
De care sondaj vorbim ! Facut de XEROX cu ANA lui in birou .Pacat de Ghib ,altfel un om la locul lui .Sa candidezi in locul altuia , cand adevaratul sondaj arata ce arata ,in locul acelui ,, cineva care refuza lupta politica chiar daca se vrea lider'' (un mare las) ,este exact cum te-ai duce pe front in locul altuia .Rusine !
Postat 29 Martie 2016, 16:55 de PETREI
Un p.s.d.-ist convins.
Ma tem ca fara aroganta,tupeu si stomac nu reusesti sa te impui in fata societatii de dupa ''revolutia industriala'' cand la oras omul modern altfel nu razbeste si nici nu-si doreste alt model de comportament. Porbabil ca si la sate sau comune tot asa stau lucrurile, avand in vedere ca omul de la tara se uita in gura celui de la oras...are staif!PSD nu are un candidat pe placul votantilor?! Pronostic: Castiga PNL! P.S. Sunt realist.
Postat 29 Martie 2016, 16:35 de Maricel
tare de tot : "succesuri "
Da,adica unu pe care sa-l doara la basca ca se face de cacao....sa fim seriosi,locul 3 daca prinde trebe premiat,iar tot ce e peste 10 % la alegeri e bonus.Asteptam strategia de dezvoltare,sau subiectul in campanie va fi " agentul termic "....vai de voi cica socialisti..ati vrut sa ziceti cancerul generalizat al coruptiei....sunteti pe morfina....
Postat 29 Martie 2016, 16:21 de suporter_oradean
Succes! :)
Cred ca are nevoie de imbarbatare din partea noastra, nu petru alegeri ci pt ceea ce urmeaza dupa alegeri, cand o sa priveasca procentajul luat...ma tem ca o sa lacrimeze, sau cel putin o sa ii para rau ca a acceptat sa candideze. Cat timp tovarasul presedinte Mang ramane in PSD, sansele sunt 0.0% sa castige PSD alegeri locale, in tot PSD-ul numai el canta, restul aplauda. Problema nu este "cine esti?" ci "din partea cu vii?". De la tov. Mang?....Pa!Pa!
Postat 29 Martie 2016, 16:08 de detectiv
nu era o noutate....
ai bani----ai valoare
Postat 29 Martie 2016, 15:53 de CURAT
Ha ha
Mini Hitler! :))) Hai mai baieti ca mi-ati facut ziua mai buna! :))))
Postat 29 Martie 2016, 15:50 de Bubu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON