URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Mai 2012, 15:32

Scandalul ia amploare: Prin Emil Boc, PDL cere demisia ministrului Ioan Mang, pentru plagiat

PDL cere demisia ministrului Educaţiei, Ioan Mang, "pentru faptul că întreaga operă pe care o are este un plagiat de duzină", a declarat miercuri preşedintele PDL, Emil Boc, citat de agenţia Mediafax.

Boc a prezentat, într-o conferinţă de presă, un articol al actualului ministru al Educaţiei pe care acesta l-ar fi publicat în 2003 la Craiova şi care, conform PDL, reprezintă "în integralitate o copie a unui alt articol ştiinţific al unor autori japonezi".

"Demisia este necesară şi evidentă. Este inadmisibil să ai în fruntea Ministerului Educaţiei un om care din nefericire a fost promovat pe bază de plagiat", a spus Emil Boc.

El a arătat că nu are nimic cu Ioan Mang, îl respectă, dar a repetat faptul că în fruntea Ministerului Educaţiei nu are ce căuta o persoană cu o carieră "fundamentată pe plagiat".

Emil Boc a susţinut că întreaga operă academică a lui Mang "este una de plagiat între 80 şi 90%" şi a apreciat că numirea acestuia în fruntea Ministerului Educaţiei "arată uriaşele interese" care există la acest minister pentru a schimba Legea educaţiei.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, întrebat dacă PDL va depune o moţiune simplă la adresa ministrului Educaţiei în cazul în care acesta nu-şi va da demisia, a confirmat acest demers, arătând că PDL "va folosi tot arsenalul" pentru a determina demisia lui Ioan Mang.

Dezvăluirile lui Emil Boc vin la două zile după ce România liberă a publicat alte două articole ce purtau semnătura lui Ioan Mang şi a soţiei sale, cu acuzaţiile că au fost copiate în bună măsură după alţi autori. Deşi a promits explicaţii, liderul PSD Bihor nu a răspuns încă acuzaţiilor de presă.

UPDATE: După ploaia de acuze, Ioan Mang a dat primele explicaţii, miercuri după-amiază, în cadrul unei emisiuni televizate la Antena 3. Ministrul susţine că n-a plagiat şi că articolul prezentat public de Boc ca fiind al său nu îi aparţine. "Boc a venit cu un articol contrafăcut", a spus Mang, precizând şi că-l va da în judecată pe fostul premier pentru acuzele pe care i le-a adus.

Totodată, ministrul spune că va cere ca o comisie sau instanţa să spună dacă articolele sale sunt sau nu plagiate, completând şi că în domeniul său, informatica, există teorii care nu pot fi scrise altfel decât au fost ele formulate de autorii lor. Astfel, Mang susţine că el n-a făcut decât să folosescă teoriile din domeniu, precizând sursa în bibliografie.

Citeşte şi: Ajuns ministrul Educaţiei, Mang, sub lupa presei centrale: E acuzat că a plagiat în articole ştiinţifice

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
44 Comentarii
Simplu!
Mos Craciun, daca ai demnitate te rog sa-ti dai demisia!Ai dezamagit prea multa lume!
Postat 10 Mai 2012, 17:40 de Vlad Tepes
SCHIMBATI-L
TOCMAI PE ACEST IDIOT V-ATI GASIT SA-L PUNETI MINISTRU ????? NU VEDETI CA E PROST DE PUTE??? SI MAI E SI PLAGIATOR. MAI MARE RUSINEA, DAR ARE TUPEU NENOROCITU . EL O TINE PE A LUI.
Postat 10 Mai 2012, 17:37 de monica
"copi-peste" e totul
S-a ramana domnu' Mang ministru, sa ne lase si pe noi sa copiem ca dansul la Bacu' de anu asta si apoi sa faca Ponta ce vrea cu el. Mang este sansa noastra la care nu mai speram, ca sa luam si noi bacaloreatu' dupa ce Funeriu ne-o nenorocit cu filmarile din sala de examen. Hai libi! Hai nea ministre! Hai Mang! Hai Ponta! Hai copiere si plagiere!
Postat 10 Mai 2012, 13:12 de hotu din senat
o lucrare pierduta
L-a pus Ponta pe Lup paznic la stana de oi! Daca ramane Mang in functie, atunci castiga timp si ceilalti plagiatori care se stiu cu musca pe caciula. Daca demisioneaza Mang, atunci urmeaza "curatenia" la plagiatori. Trebuie inteles si Ponta: ce sa faca, sa ramana fara Echipa Ministeriala?
Postat 10 Mai 2012, 13:05 de abramburica
@dan, capitan de plai
Taci dreaqu din gura, vorbesti fara tine ! MANGlitorul s-a bagat aseara in vorba la Robert TURCESCU, s-a facut de....mi-a fost si mila de el, a fost mai mult decat penibil....cu niste scuze care erau veritabile acuze la propria-i persoana....De unde crezi ca a izbucnit scandalul ?! De la boc?! De la pdl?! Aiurea, l-au injunghiat ,negrii'', aia pe care nici nu stie cum ii cheama.,,Negrii'' pe care-i pun sa le faca lucrarile cu care se impauneaza ,,profii'' de la sorbonica...Un ,,negru'' a dat-o pe goarna si pe ,,doamna ministru'', MANGlitoare si ea....Stii, macar daca ar fi doi-trei, zece in situatia asta, dar sunt cu sutele....Rad studentii de peste tot de ,,profii'' cu CV-uri de la ,,STANDFORD'' !
Postat 10 Mai 2012, 12:28 de .
draga Dan
daca tot te preocupa cariera lui Boc cine te impiedica sa-i gasesti si lui bube-n cap? Studiaza-i teza sau lucrarile stiintifice si arata-ne plagiatul. Te vom crede in baza unor dovezi similare cu cele pe care le-a prezentat el in atacul asupra lui Mang. Pana ai ceva palpabil esti penibil. Mang e vinovat. Daca e si Boc nu stim dar si atunci Mang tot vinovat ramane. Pana la urma ai face o fapte buna. Ne-ai scapa si de ala.
Postat 10 Mai 2012, 12:22 de Tanti Aglaia
draga Dan
daca tot te preocupa cariera lui Boc cine te impiedica sa-i gasesti si lui bube-n cap? Studiaza-i teza sau lucrarile stiintifice si arata-ne plagiatul. Te vom crede in baza unor dovezi similare cu cele pe care le-a prezentat el in atacul asupra lui Mang. Pana ai ceva palpabil esti penibil. Mang e vinovat. Daca e si Boc nu stim dar si atunci Mang tot vinovat ramane. Pana la urma ai face o fapte buna. Ne-ai scapa si de ala.
Postat 10 Mai 2012, 12:22 de Tanti Aglaia
da chiar asa..
Da domnul fost prim-ministru Emil Boc cand si-a publicat teza de doctorat "Superioritatea sistemului bicameral" iar pe urma sa sustina superioritatea sistemului unicameral, asta cum e? Oare in teza domnului Emil Boc sa fi fost chiar o inventie, acest sistem? Sa fie oare Emil Boc parintele sistemului unicameral/bicameral? Mare inventator si emerita persoana a pierdut atunci Guvernul. Rusine domnule Ponta, ca ati inlaturat un om atat de emerit si un inventator desavarsit.
Postat 10 Mai 2012, 11:38 de dan
te doare mintea...
Eu cred ca voi aveti impresia ca un articol stiintific din domeniul ingineriei, e un simplu comentariu sau ceva S.F. sau a fost un brainstorming. Inseamna ca si Bill Gates, Steve Jobs, Zuckenbeg si altii au fost plagiatori nu? Ca doar si ei au copiat principiile dupa Blaise Pascal si ale lui Leibniz(cel care a facut primul calculator mecanic menit sa faca calcule precum inmultiri, impartiri si extrageri de radacina patrata) nu? Ingineria nu e literatura sau un strop de imaginatie din visul fantasmagoric.
Postat 10 Mai 2012, 10:52 de dan
Demisia
Plagiatul este confirmat pe site-ul autorului , al unuia dintre e, mai urmeaza. Cine doreste, poate sa verifica la adresa: ~biham/ Asta , daca mai exista "sustinatori" nevinovati si nestiutori si sotilor mang-litori.Well … dl prof dr ing Ioannes Manglitorius Varadensis sau mai pe scurt Mang-Litoru’ – tinteste sa se apropie de notorietatea “academica” a Elenei Ceausescu … cunoscuta cacademician doctor inginer, savant de renume international … bla, bla, bla … Probabil ca nu intelege cum va creste cazul – acum deja la nivel international. Pasii urmatori sunt legati de aducerea cazului, al sotiei sale si al colaboratorilor sai (tot manglitori, spertzari si smenari cu “inalte” titluri cacademice) in fata organizatii profesionale la care d-lor s-au afiliat – IEEE, ACM si celelalte.Probabil cea mai relevanta asociere este cu organizati “AiSictir” – sau ASociatia pentru Ingineria Calculatoarelor si Tehnologia InfoRmatiei si cu KaKacademia Oamenilor de Stiinta din Bihor.
Postat 10 Mai 2012, 10:36 de tata de copii
@balanul
eu cred ca pe tine chiar nu te duce capul si scrii doar sa iti vezi porecla aparuta pe internet... la care faliment ne-a adus boc mai "desteptule" uitate la grecia si spania si zi merci ca a fost boc prim-ministru... ca altfel traiai cu un kg de mere pe saptamana... dar daca atata te duce capul sa te uiti numai la antene si la otv.... iti propun sa urmaresti si presa internationala si sa-ti dai apoi cu parerea.... ungaria.... care era mult peste noi acum e cu un picior in groapa si adopta masurile boc.... da asa ne place noua romanilor... sa povestim politica si fotbal....
Postat 10 Mai 2012, 10:09 de aaaa
continuare
Prof. dr. Eli Biham, decan al Departamentului Computer Science de la Technion, Haifa Israel confirma plagiatul. Ba mai mult, scrisorea prof. Biham spune multe: adica Mang e atat de prost ca nu a vazut ca tot manuscrisul e gresit. Deci habar nu are de propriul domeniu.
Postat 10 Mai 2012, 09:38 de Sorin
continuare
Asta-i si mai nasoala! . Acum sa-l vedem pe Bungau cum gestioneaza situatia. Deja universitatea asta frumoasa de care e atat de indragostit cum a declarat patetic pe TVS e cam terfelita in presa. Si abia a inceput show-ul. O sa fie pusi sub semnul intrebarii orice autori afiliati aici!
Postat 10 Mai 2012, 09:34 de Sorin
MANG
MANGLEÁLĂ, mangleli, sf (Arg) Faptul de a mangli – Mangli + suf -ealăMANGLEÁLĂ s v cerşeală, cerşetorie, cerşit, furat, furătură, furt, hoţie, mi-logeală, milogit, pungăşeală, pungăşiemangleálă s f, g[......]
Postat 10 Mai 2012, 09:28 de Sargon de Venetia
boc ??? un idiot !!!
hai bai ce dreaq, vine nenorocitul de boc sa ne dea lectii, ala care a dus romania la faliment ??? pai nemernicul asta dobitoc de boc ne-a adus la stadiul de saracii europei, imputzitul de "profesor" de drept care a incalcat toate legile posibile si imposibile ! si vine el sa spuna de altul ca nush ce... hai bai boc, ne lasi dreaqului odata in mortziii mamicii tale ?? vedea-te-as mortt !
Postat 10 Mai 2012, 09:02 de balanul
sustinatori?
Au inceput sa „raspunda” si autorii articolelor originale, nu stiu pe unde-si mai scoate camasa Mang. A continua sa ne ascundem capul in nisip ba chiar sa-l sustinem si sa-l aparam e nu numai prostie ci sinucidere curata. %E2%80%93-intr-o-alta-lucrare/
Postat 10 Mai 2012, 08:58 de Calimero
sa nu uitam
@petrache: totusi sa nu uitam ca acelasi ministru funeriu s-a dovedit un "agramat' in multe situatii iar scena cu oana badea soptindu-i cu voce...tare ce sa spuna la o conferinta de presa, el repetand ca un papagal, RAMANE ANTOLOGICA! In continuare multi(inca) dorim sa-i vedem diploma de bacalaureat!
Postat 10 Mai 2012, 08:44 de TDS
tre să repet....
Pt ca se vede că prea multă lume se informează de pe la haznalele propagandistice ale lui felix, turnător şi delapidator de notorietate mondială, trebuie să vă reamintesc cîteva fapte: 1- Funeriu şi-a dat doctoratu cu un laureat al premiului Nobel. 2- A obţinut granturi de cercetare importante, (un fel de burse, pt cine nu ştie) pe barba lui. 3- A introdus un sistem de promovare şi salarizare a profesorilor, bazat pe meritocraţie şi valoare reală, dovedite prin rezultatul muncii de cercetare adică articole publicate în reviste de specialitate recunoscute internaţional. Din păcate, noul ministru mă tem că va netezi calea pentru adevărata restauraţie a nonvalorilor, a plagiatului şi copiatului fără frică, promovat în trecut, dar şi pe viitor de Abramburica & co. Jos ilici@KGB !!!
Postat 10 Mai 2012, 08:39 de petrache
Nu e Mang mai breaz ca Boc. Tot niste hoti si impostori
Plagiat e prea putin spus. Este copiat unu la unu. Si plagiatul este parfum comparativ cu celelalte matrapazlacuri ale preopinentului. @calin: mang a spus la tv "clasa intaia". E prea mult pentru un fost prorector sa stie ca se spune "clasa intai"?
Postat 10 Mai 2012, 08:31 de Walk
replica la articol
Senatorul PSD Ioan Mang ,,ministrul Educatiei `` acum este pe toate televiziunile si cauta justificari cum ca nu a plagiat si este asemeni lui ex minstruPDL Daniel Funeriu care la baza avea chimie si dat explicatii despre pixelul albastru al lui Basescu explicatii privin miscare cinetica a bratului presedintelui Basescu Traian cind a lovit copilul acela !:))=))Cam aceste asemanari sunt intre IT calculatoare si educatie invatamint ale senatorului PSD Ioan Mang ministru Educatie ,iar asta cu plagiatul ,numa sa nu-i ramina porecla ,,PLAGIATORUL la senatorul PSD Ioan Mang!:))=))Emil Boc presedintele PDL plateste senatorului PSD Ioan Mang politele ,ca si dinsul i-a platit cind era la guvernare si la incarcat cu tot felul de epitete care mai de care si acuma sa intors roata si datoriile trebuiesc platite!:))=)) Noah ce sa mai zic si eu un roman simplu bihorean @Romanul Simplu urez FELICITARI! ca ne-am mai pricopsit cu un minstru bihorean zice-se ,dar senatorul PSD Ioan Mang este din Ineul de Arad !:))=)) .Poupincuristi senatorului PSDIoan Mang mai incet cu poupioncurismul ca face-ti rana la dosul senatorului !:))=))(aste vorbe rautacioase) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 10 Mai 2012, 08:30 de Romanul Simplu
US* cum?
La asa partide, asa oameni... ce te poti astepta de la guvernul lui Voiculescu in afara de COPY-PASTE? Si oricum a fost o schimbare post pe post.... de la una care nu stie sa scrie INOT si se lauda cu facultati pe care nu le-a facut.... la altu care stie plagia si n-are coloana vertebrala sa-si recunoasca greselile. Bravo USL, pleaca... lasa-ne !
Postat 10 Mai 2012, 08:24 de aaaa
cine s-a trezit ?!
s-a trezit boc, mare profesor de drept Constitutional la Facultatea de Drept din Cluj, i-ar cand era pe postul de premier, incalca constitutia de 10 ori pe zi, de 5 ori la fiecare declaratie publica . pe scurt: P E N I B I L, Bocule
Postat 10 Mai 2012, 07:19 de lol
incredibil
Inainte sa il aparati prosteste, intrati pe link-ul celor doua articole si aruncati o privire. E copiat fara rusine.
Postat 09 Mai 2012, 23:53 de aaa
minciuni
cei din PD-L stiind ca nu vor mai avea nicio sansa incearca sa puna bete-n roate USL-ului....dl Mang ca ministru ne va ajuta mult mai mult oraasul si universitatea,lucru care consider ca va conta enorm pentru dezvoltarea orasului nostru....cei care se iau dupa Boc nu vor ajunge prea departe
Postat 09 Mai 2012, 23:40 de Florina
din pacate
Mang et. Co au plagiat fara dubii. Daca nu vrea sa vada tarat iar numele universitatii din Oradea dupa Mang, actualul rector trebuie sa se delimiteze la timp de aceste practici. Mang va cadea, sa nu ne traga dupa el. Am fi avut o sansa cu un coleg ministru, ne-am bucurat toti de numirea lui dar in conditiile astea exista o singura solutie: delimitarea. Cred ca nimeni nu si-a inchipuit cat de intinsa este caracatita necinstei, a minciunii si a imposturii.
Postat 09 Mai 2012, 22:23 de Sorin
Mang
Mang n-a plagiat nimic, Boc visează cai verzi..
Postat 09 Mai 2012, 21:55 de Joska
excelent
d-l mang va fi cel mai bun ministru al educatiei...l-am cunoscut personal ca si prof cat si ca prorector. Un om integru, foarte destept (apropo pt carcotasi...numai cei capabili rezista in IT si faceti voi o lucrare pe decriptare ca multi cei care il vorbiti de rau habar nu aveti ce inseamna acest lucru) l-am auzit azi vb despre modificarile pe care vrea sa le faca pe legea invatamantului - laudabile..trebuie invartit cutitul in rana pt ca avem putini elevi buni, multi mediocri si studenti care pana termina faculta habar nu au cum se numeste sectia la care studiaza.. D-le Mang, un grup de intelectuali bihoreni - putini cati suntem, total dezinteresati din punct de vedere politic - va sustinem..noi vb pe FAPTE...nu pe vb rautacioase de genul ,,sa ma bag si eu in seama pe forum"...MULT SUCCES!!
Postat 09 Mai 2012, 21:15 de marius
boc
numai de la Boc te poti astepta la astfel de declaratii iar daca poate sa dovedeasca ca ii plagiat ar fi necesara inlocuirea domnului Mang. Dar eu totusi cred ca sunt aberatii de ale Bo-cutul.....
Postat 09 Mai 2012, 20:39 de dorin
PDL
Boc bagă "strâmbe" despre oamenii din USL.Măcar dacă ar fi adevărat...
Postat 09 Mai 2012, 20:38 de Bobi
JOS
jos comunistule! numa sa furi ideile altora stii IPOCRITULE JOS COMUNISTII JOS USL
Postat 09 Mai 2012, 20:31 de wall
propunere
mi-ar placea ca primul ministru sa desemneze(daca se va ajunge aici)ministrii educatiei numai de la sorbonica. in acest fel ii prindem pe toti cei care au plagiat! desi sustinator USL nu pot fi de acord cu plagiatul, oricine l-ar comite. totusi nu pot sa nu observ ca si emil boc a fost acuzat la un moment dat de asa ceva sau nutzi, cea care a plagiat " frunza"(sigur, nu ea direct, dar pana la urma sub obladuirea ei!)
Postat 09 Mai 2012, 19:51 de TDS
pentru Calin
Deci nu conteaza ca este HOT, e bine ca este HOTUL nostru, asa sa intelegem ? Afla tovarasu' Calin ca eu nu vreau ca educatia copiilor mei sa fie condusa de un HOT, chiar daca este coleg de partid cu tine. Locul HOTILOR este pe strada Aurel Lazar la Penitenciar, iar cine ii sustine, sa le duca pachete la vorbitor.
Postat 09 Mai 2012, 19:15 de tata de copii
bine ca am avut ministrii mai buni inainte... hahahaha
Da\\\\' repede ataca piticu\\\\' ala de \\\\"boc\\\\" un nou ministru. Noroc ca inainte erau toti minunati si foarte ... foarte capabili. Am avut ministri si conducatori (inclusiv la educatie) care nu stiau nici macar sa vorbeasca corect - dpdv gramatical, si unii care au fost pana de curand ospatari. Dar acum nu va este bun pentru functia de ministru al educatiei un profesor universitar. Nuuu, asta nu e bun. Dar daca sunt ei mai destepti (portocaliii) unde le-au fost ministrii aia buni ???? ...... asa ca dragi bihoreni , nu mai dati cu noroi in alti bihoreni care ajung la conducere (ministri). Bucurati-va, prostilor, nu fiti tafnosi si fuduli. Era mai bun vreun sudist??? Mai ganditi-va.
Postat 09 Mai 2012, 19:02 de calin
bine ca am avut ministrii mai buni inainte... hahahaha
Da\\\' repede ataca piticu\\\' ala de \\\"boc\\\" un nou ministru. Noroc ca inainte erau toti minunati si foarte ... foarte capabili. Am avut ministri si conducatori (inclusiv la educatie) care nu stiau nici macar sa vorbeasca corect - dpdv gramatical, si unii care au fost pana de curand ospatari. Dar acum nu va este bun pentru functia de ministru al educatiei un profesor universitar. Nuuu, asta nu e bun. Dar daca sunt ei mai destepti (portocaliii) unde le-au fost ministrii aia buni ???? ...... asa ca dragi bihoreni , nu mai dati cu noroi in alti bihoreni care ajung la conducere (ministri). Bucurati-va, prostilor, nu fiti tafnosi si fuduli. Era mai bun vreun sudist??? Mai ganditi-va.
Postat 09 Mai 2012, 19:02 de calin
bine ca am avut ministrii mai buni inainte... hahahaha
Da' repede ataca piticu' ala de "boc" un nou ministru. Noroc ca inainte erau toti minunati si foarte ... foarte capabili. Am avut ministri si conducatori (inclusiv la educatie) care nu stiau nici macar sa vorbeasca corect - dpdv gramatical, si unii care au fost pana de curand ospatari. Dar acum nu va este bun pentru functia de ministru al educatiei un profesor universitar. Nuuu, asta nu e bun. Dar daca sunt ei mai destepti (portocaliii) unde le-au fost ministrii aia buni ???? ...... asa ca dragi bihoreni , u mai dati cu noroi in alti bihoreni care ajung la conducere (ministri). Bucurati-va, prostilor, nu fiti tafnosi si fuduli. Era mai bun vreun sudist??? Mai ganditi-va.
Postat 09 Mai 2012, 18:59 de calin
Ei si?
Parca ar fi singurul plagiator din Oradea!Care universitar oradean are opera curata?Uitati-va la tezele de doctorat de la medicina ,mai ales cele de ortopedie care se repeta nu numai cu aceeasi tema ci cu aceleasi capitole si aceleasi fraze ,de la unul la altul.Dr-ul Matiuta stie cati doctori s-au facut dupa lucrarea lui!
Postat 09 Mai 2012, 18:50 de Homag
"demisia este necesara"
nu mai ramane nimic de zis, doar valea ionut!!!!
Postat 09 Mai 2012, 17:15 de spartanu de bihor
nooo hattt MANG emeber
asta esti tu MANG ? ce se va intampla cu studentii sigur si ei au lucrari plagiate:)) universitatea de STAT ne trebuie condusa de .......... BOC stie mai bine.Eu am fost la un interviu de JOb si cand a auzit ca urmez cursuri la AGORa m a expediat nici macar nu am participat la concurs naspa OM fara caracter, ca si altii de fapt MUDURA vobrbea cu TIGARA in GURA , tarani alat concluzie nu am :))) la un interviu sa vb cu TIGARA in GURA vai de capul lui! Ce modele de ... avem in ORAS.
Postat 09 Mai 2012, 17:13 de ha,ha, ha, ha, ha
comisia de etica
culmea e ca nu va pleca singur ci si cu madame Erika si cu Popescu. Se mai degreveaza bugetul universitatii. La ce or fi trebuit trei pe niste articole copiate????
Postat 09 Mai 2012, 17:09 de cetateanul turmentat
marian
bravo PSD!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bine stiti sa o mai dati si voi in bara
Postat 09 Mai 2012, 17:03 de ungur
contrariat
faina treaba! ministru al educatiei acuzat de plagiat! traiasca usl!
Postat 09 Mai 2012, 17:02 de scolar
Comisia de etica
Ce ziceti d-le rector, autosesizam Comisia de etica? Sesiza-m-as, sesiza/ Da' mi-e ca belesc mangA !
Postat 09 Mai 2012, 16:55 de Cioara cel mic, mic
este adevarat
Articolele sunt identice, dar mang (cu m mic, in semn de mare respect) este coleg de partid cu adrian severin, asa ca nu cred ca-si va da demisia. Ciolanul este prea bun, ca sa renunte la el. In cel mai bun caz, ar trebui dat afara si din Univ. Oradea, caci exista chiar si un precedent. O cariera "fulminanta" bazata pe plagiat si impostura. Cum se mai poate prezenta in fata unor studenti dupa aceste dezvaluiri ? Dar, fiti siguri ca se va prezenta, macar ca sa le ia "taxa" de promovara a examenului. Prietenii stiu de ce. Bravo PSD, ai oameni de baza. Sau, poate i-a inscenat PDL-ul si aceasta lucratura ?
Postat 09 Mai 2012, 16:02 de studentul
PITICU' dracu'
O **** Boc asta. E plin pdl-ul de jigodii si s-a gasit el sa comenteze.
Postat 09 Mai 2012, 15:57 de cineva
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON