URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 August 2015, 13:41

Primăria Şuncuiuş, amendată de ABA Crişuri pentru poluarea Crişului Repede

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a amendat Primăria Şuncuiuş cu 35.000 de lei, pentru că a deversat apele de canalizare din staţia de epurare direct în râul Crişul Repede.

"Amenda este pentru evacuare directă ape menajere şi se înjumătăţeşte dacă este plătită în 48 de ore de la primirea ei", a declarat, vineri, pentru BIHOREANUL Anca Mihociu, purtător de cuvânt al ABA Crişuri.

Practic, inspectorii au confirmat că sesizarea pe care un turist a făcut-o miercuri, că dejecţiile din staţia de epurare a Primăriei Şuncuiuş au fost deversate în apele Crişului Repede, este veridică.

Bărbatul reclamase că cinci vidanje fuseseră golite pe un câmp din spatele staţiei şi în râu, iar în urma sesizării sale, miercuri o echipă mixtă formată din specialişti ai ABA Crişuri şi ai Gărzii de Mediu Bihor au mers în control.

Citiţi pe această temă şi articolul "Control al Gărzii de Mediu la Şuncuiuş, după ce un turist a acuzat deversări în Crişul Repede (FOTO)"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@platona
@platona, vad ca o tii des pe tema intubarii paraului paris. inteleg ca locuiesti in zona, crede-ma ca si eu l-as prefera la suprafata si amenajat ca zona verde, si nu intubat si urbanizat. unde noi doi avem puncte de vedere diferite este ca tu crezi ca aceasta intubare doar acopera niste deversari a caror rezolvare nu e dorita, iar declaratia autoritatilor a fost ca au incercat rezolvarea situatiei canalizarii spitalului, au reusit in mare parte, dar nu integral, si ca prin aceasta intubare nu vor fi nici un fel de conducte si santuri ilegale care sa colecteze apa menajera, dejectii de la casele din zona si nici apa uzata de la spital care sa se verse in parau, odata ce e intubat. astfel, vezi unde nu exista canalizare, si acolo intervii in continuare. acuma, putem sa credem ce ni s-a zis, si am primit totusi o explicatie rationala, or putem sa credem in diferite teorii ale conspiratiei. desigur, bolojan e mason iluminatti si extraterestru.. vazand insa prezenta dvs. activa pe forumul stirilor, as presupune ca ati si citit stirea inainte de a va forma o opinie.
Postat 23 August 2015, 16:58 de unu
Dar pe ABA Crisuri si pe Primarul Bolojan cine-i amendeaza pentru poluarea paraului Paris care se revarsa direct in Crisul Repede ?
ABA Crisuri a amendat Primaria Suncuius ? Vai de mine,cata operativitate,cata vigilentna la specialistii acestei institutii,a caror tovarasi nu precupetesc niciun efort pentru ai descoperi pe acei iresponsabili, teroristi, criminali care prin astfel de comportament degradeaza natura si infesteaza populatia nevinovata cu cu boli de tot felul..... Nemaivorbind de presa noastra,pe faza intodeanuna,care a reusit sa ne relateze imediat acest eveniment si sa il depisteze pe vinovatul acestei fapte criminale ,nemaiauzite si nemaivazute pe la noi in Oradea si Bihor. Dar,fratilor,Spitalul Clinic de Urgenta din Oradea deveseaza de zeci de ani apa menajera uzata,incarcata cu marerial fecalouid si agenti patogeni de la toti bolnavii tratati,direct in paraul Pari,iar apoi in Crisul Repede.Dupa abia 2(doi) ani de sesizari sau gasit institutiile menite sa asigure protectia mediului sa actioneze si atunci numai la interventia Primului Ministru.De ce ? Pentru ca organele noastre impreuna cu gospodarul nr.1 al oradei,primarul Bolojan ilie,cunostea ascasta sitiatie.Rezolvarea ? Impreuna cu tovarasii specialisti de la ABA Crisuri,au initiat un proiect ,cu accesare frauduloasa de fonduri europene pe AXA 5POS Mediu,pentru INTUBAREA paraului Paris,deci ascunderea si mascarea surselor poluante provenite de la Spital ,de la blocurile de locuinte din zona spitalului precum si toate locuintele din zona str.Doja,care deveseaza apa menajera in canalul de apa pluviala si apoi in parau.A fost amendat Primarul Bolojan ? A fost amendat Spitalul Clinic Judetean ? NUuuuuuuuuu !!!Si atunci despre ce vorbim ? Despre 5 vidanjere deversate in Crisul Repede ? Dar Spitalul cat deverseaza zilnic ? Sper ,totusi ca institutii precum Curtea de Conturi (Romania ,Luxembourg) OLAF,DNA-ul.. sa devedeasca abuzul in servici al unor institutii a caror atribut esteacela de a proteja NATURA,nu pe interese clientelare si la fiecare semnal de alarma ,tras de cetatenii cu un oarecare simt civic(reclamangiii lui Bolojan)
Postat 21 August 2015, 23:49 de platona
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON