URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2016, 16:22

Primăria Oradea preia cereri pentru locuinţe ANL. Atenție, dosarele depuse în anii trecuți nu se iau în considerare!

Tinerii în căutarea unei locuinţe îşi pot depune cereri la Primăria Oradea. Potrivit unui comunicat al municipalităţii, Centrul de Relaţii cu Publicul de la parterul Primăriei preia în perioada 1 noiembrie - 30 decembrie cereri pentru obţinerea de locuinţe destinate tinerilor construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe.

"Dosarele incomplete sau cele depuse după termen vor fi respinse. Solicitanţii care au avut dosare depuse în anii anteriori şi nu au primit repartiţie au acum posibilitatea depunerii unui dosar în sesiunea 2016. Dosarele depuse în anii anteriori nu se iau în considerare", se precizează în comunicat.

Numai pentru tineri

Pentru stabilirea ordinii de prioritate, dosarele vor fi analizate de Comisia socială de analiză a solicitărilor de locuinţe sociale şi de locuinţe pentru tineri construite din fondurile ANL, aflate în administrarea Direcţiei Patrimoniu lmobiliar. Prioritizarea cererilor se va face în baza criteriilor de ierarhizare aprobate prin Hotărârea de Consiliu Local 763 din 2016.

Conform criteriilor de acces la locuinţă, titularul cererii de repartizare a unei locuinţe ANL trebuie să fie major, în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii şi să poată primi repartiţie de locuinţă în cel mult 36 de luni de la împlinirea acestei vârste.

Titularul cererii, dar şi membrii familiei acestuia (soţ, soţie, copii şi alte personale aflate în întreţinerea acestuia) trebuie să nu deţină sau să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate, să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie proprietate de stat sau proprietate a municipiului Oradea.

Opis cu documentele

Dosarul pentru obţinerea unei locuinţe pentru tineri construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe trebuie să cuprindă următoarele acte:

- cerere tip (de la Centrul de Relaţii cu Publicul)

- fotocopii dupa actele de identitate, certificate de naştere a solicitantului şi al membrilor familiei sale (daca este cazul)

- fotocopie după certificatul de căsătorie (dacă este cazul)

- adeverinţă cu venitul brut realizat de solicitant cât şi de membrii familiei acestuia încadraţi în muncă, eliberată în luna depunerii solicitării, pentru ultimele 12 luni

- fotocopie după actele de studii

- documente din care să rezulte suprafaţa locuibilă deţinută în prezent cu chirie sau tolerat în spatiu

- certificat medical cu boala de care suferă solicitantul sau copilul minor aflat în întreţinerea acestuia, dacă necesită însoţitor sau o cameră în plus, conform condiţiilor stabilite prin O.U.G. nr. 40/1999 şi avizat de organele medicale competente

- sentinţă (definitivă şi irevocabilă) sau certificat de divorţ (dacă este cazul)

- declaraţie notarială pe proprie răspundere cu următorul conţinut referitor la solicitant şi membrii familiei sale: nu deţin / nu au deţinut în proprietate sau coproprietate o locuinţă în municipiul Oradea; nu sunt beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unităţii administrativ - teritoriale sau a unităţii în care işi desfăşoară activitatea, în municipiul Oradea; nu realizează alte venituri decât cele pentru care a prezentat acte doveditoare la dosar

alte documente considerate ca fiind necesare pentru încadrarea în vederea susţinerii cererii

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON