URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 August 2016, 17:01

Primăria Oradea a rambursat integral creditul CEC. Gradul de îndatorare a oraşului va scădea la 18,34%

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a anunţat, miercuri, că a rambursat integral creditul bancar luat de la CEC Bank pentru finanţarea proiectelor aflate în derulare pe fonduri europene, fapt ce va scădea gradul de îndatorare a oraşului, anul viitor, la 18,34%. „La finalul săptămânii trecute, Municipiul Oradea a rambursat anticipat soldul de 20,8 milioane lei rămas din creditul CEC Bank”, anunţă un comunicat al municipalităţii.

După cum se ştie, în luna decembrie 2015, pentru asigurarea fondurilor necesare finalizării proiectelor aflate în derulare, până la primirea banilor din partea Uniunii Europene, Primăria a contractat o linie de finanțare de maxim 100 milioane lei de la CEC Bank, pe o perioadă de un an, cu perioadă de grație până în iunie 2016 și perioadă de rambursare iulie-decembrie 2016. Din acest „credit-punte”, au fost folosiți efectiv 84,85 milioane lei (77 milioane lei în 2015), pentru finalizarea celor 24 de proiecte finanțate din fonduri europene, aflate în implementare în anul 2015.

„În urma finalizării proiectelor și depunerii cererilor de rambursare, în anul 2016 am încasat cota de finanțare a UE, astfel că am reușit rambursarea anticipată a întregului credit. Totalul dobânzilor plătite a fost de 396.502 lei (2 lei/locuitor)”, arată Primăria, subliniind că, urmare a acestui fapt, precum şi a renegocierii creditului ING Bank, „gradul de îndatorare a municipiului, estimat în prezent la 54,12%, scade la 18,34% în anul 2017”.

Primarul Ilie Bolojan nu a ratat prilejul de a sublinia că atacurile adversarilor din campania electorală, pe tema supra-îndatorării oraşului, s-au dovedit mincinoase. Liderul PSD Bihor Ioan Mang şi candidata acestui partid la funcţia de primar, Adelina Coste, spuneau în campania electorală, fără însă a intra în detalii şi fără a ţine cont de decontările ce urmau a fi făcute cu Uniunea Europeană, că Oradea este oraşul cu cea mai mare datorie publică pe cap de locuitor.

„Se constată încă o dată că unele afirmații făcute în perioada campaniei electorale referitor la gradul mare de îndatorare a municipiului și neabsorbţia fondurilor europene au fost contrazise de realitate. Subliniem din nou că scopul accesării creditului CEC a fost acela de a asigura banii necesari pentru implementarea proiectelor de investiții mari pe fonduri europene care s-au realizat anul trecut în municipiu, banii fiind primiți ulterior de la Uniunea Europeană și restituiți către CEC”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Anul 2015 a fost pentru Oradea deopotrivă anul absorbției de fonduri europene și anul datoriei publice locale, nivelul atins de ambele fiind superior celorlalți ani. Atragerea de fonduri europene și contractarea de împrumuturi bancare au creat premizele realizării bugetului de investiții, un buget de 6 ori mai mare decât într-un an normal.

„Dacă municipalitatea orădeană nu ar fi contractat acest credit, 77 de milioane lei din veniturile proprii ale bugetului local din 2016 ar fi trebuit alocați pentru finalizarea celor 24 de proiecte europene. Acest lucru ar fi însemnat nerealizarea a 80% din planul de investiții al anului 2016 finanțat din aceste venituri. În cel mai rău caz exista riscul de a nu reuși finalizarea proiectelor cu finanțare europeană și de a returna din această cauză sume importante de bani la UE”, arată Biroul de presă al Primăriei, care aminteşte că bugetul de investiții finanțate din venituri proprii (impozite și taxe locale) pe 2016 este de 96,3 milioane lei.

Municipalitatea subliniază că doreşte să păstreze acest ritm de dezvoltare a orașului şi în anii următori, motiv pentru care lucrează la pregătirea proiectelor în vederea accesării de fonduri UE în noua perioadă de programare (2014-2020). „Având în vedere anvergura și diversitatea de proiecte pe care intenționăm să le derulăm în continuare, precum și constrângerile bugetare, vom căuta în continuare cele mai bune soluții de finanțare, inclusiv pe piața bancară”, spune comunicatul.

Citeşte pe aceeaşi temă şi: Bolojan despre propaganda PSD cu supra-îndatorarea: Candidaţii la Primărie ar trebui să ştie măcar puţină economie şi să nu fie rău intenţionaţi

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
Model de estimare al PMO
"Modernizare infrastructură curbă str. Transilvaniei" - 50.000 lei. Propunere HCL pentru 30.08.2016: majorarea valorii investiţiei de la 200.000 lei!!! la 415.000 lei. Adică 93.000 de euro pentru asfaltul de lângă liniile de tramvai. La lucrare sunt prezenţi zilnic 7 muncitori. Băi Rotarule, n-ai putea să verifici (ca pentru Curtea de Conturi) cât sunt salariile declarate de constructor? Poate după aceea întreabă şi consilierii dacă nu era corectă valoarea iniţială!P.S. Nu se pot primi justificările conform cărora în suma respectivă este cuprinsă şi înlocuirea şinelor peste "tunel" că ajungem iar la Notele de Renunţare şi Notele de Comandă Suplimentară, la oferta Construcţii Bihor, la comisia de licitaţie, la proiect, la proiectant, la tema de proiectare, la termen de execuţie şi modificarea lui (succesivă), la penalităţi şi încă câteva!
Postat 26 August 2016, 15:41 de eutanasiu
Venituri PMO încasate din amenzi
2013 - 8.924.496, 2014 - 9.253.181, 2015 - 10.181.911 (lei). În mod sigur au fost aplicate pentru greşeli (nu sunt amenzi penale). Ca urmare, şi cei din PMO care au prejudiciat bugetul local cu 6.459.221 lei ar trebui să plătească! Prejudiciul îl constituie "subvenţiile acordate de UAT Oradea societăţii (curate) Termoficare S.A.) care, în realitate, sunt acoperite din tarifele încasate de la p.o.p.u.l.a.ţ.i.e.". Am citat din raportul Curţii de Conturi. Bulojane! Sper că în campania care urmează să înceapă nu vii să ne explici cum subvenţionezi tu sau partidul - prin consilierii majoritari "beneficiarii" serviciilor de încălzire. P.S. Dacă până în martie 2017 trebuiesc recuperaţi cei 79.115.286,16 lei, consider că CET nu ar trebui să intre în faliment din 14 septembrie 2016. Curtea de Conturi toamai a evidenţiat că ai avea bani (ca reprezentant al acţionarului majoritar) pentru a plăti datoriile şi o parte din amenzile CET-ului (măcar pentru brokeraj). Nu ţi se pare că "se cuvine"?
Postat 26 August 2016, 15:22 de eutanasiu
Minciuna ca omnimisiune
279.931.226 lei (şi NU euro) este totalul sumelor atrase din fonduri UE în exerciţiul financiar 2007-2013/2015 de către PMO. Dacă adunăm şi cofinanţarea din Bugetul Local şi din Bugetul de Stat şi ne raportăm la VALOAREA CERERILOR DE FINANŢARE obţinem un grad de "absorbţie" de 36,27%! (mia mic decât 38%). În curând vom afla (din rapoartele Comisiei Europene, nu de la Bulojan) cât este valoarea corecţiilor financiare (amenzilor).
Postat 26 August 2016, 14:56 de eutanasiu
Minciuna prin omisiune
Ce scrie ebihoreanul:,,[datorita]renegocierii creditului ING Bank, „gradul de îndatorare a municipiului, estimat în prezent la 54,12%, scade la 18,34% în anul 2017”. Ce scriu altii : ,,datorită renegocierii condițiilor creditului de la ING Bank – termenele de plată au fost prelungite, gradul de îndatorare a municipiului, estimat în prezent la 54,12%, scade la 18,34% în anul 2017." Eu asa am inteles, ca in mare datoria se ,,rostogoleste", adica se amana. Sigur, se platesc dobanzile, se mai achita si din datoria de baza, treaba se lalaie...
Postat 26 August 2016, 14:13 de pinonel
Festivalul Curţii de Conturi
Categoria: „Controlul legalităţii contractării sau garantării utilizării precum şi a rambursării finanţărilor rambursabile la nivelul unităţilor administrativ teritoriale pentru „întreaga”activitate 2013-2015” sunt: Mălan Mircea, Haş Nadia, Moş Marius, Ţenţ Aurelia, Benyovszki Tunde, Nicula Oana, Neag Mihaela, Bolojan Dorina. Premiul în valoare de: 765.581 + 844.691 + 179.839 + 139.052 + 4.960.682 (lei). Promoţional (sponsorul concursului) a acordat şi dreptul de a extinde verificările. (dreptul de a-l ridica (premiul), 30.10.2016). La categoria: „Audit financiar asupra contului de execuţie bugetară la U.A.T. Oradea” – seriale (sezonul I - 2013, II – 2014 şi III – 2015, total 27 de episoade) premiul în valoare de 79.115.286,16 (lei) „se cuvine” regizorului „ordonator de credite”. Termen de ridicare: 31.03.2017. Probabil că, după recuperarea premiilor, Oradea va fi primul oraş care creditează! Asta având în vedere că suma cumulată este de 86.005.131,16 lei. Dacă la rambursarea creditului de 84.850.000 lei a scăzut gradul de îndatorare de la 54,12% la 18,34%, după rectificarea prejudiciilor, vom avea un grad de îndatorare – (minus) 17,92%. Abia atunci gânditorul va putea deveni primar „pe viaţă” – echivalentul şefului A.N.P. sau prim-ministru.
Postat 25 August 2016, 16:21 de eutanasiu
Erată
CENZURAT = fluturaşului (dintr-o eroare de tastare am omis o literă)
Postat 25 August 2016, 14:28 de eutanasiu
@ili3
Salvator, Florea, Haş, Bolojan &co. ar trebui să ne/vă lămurească în privinţa cuvântului cheie din „comunicaţie”: ESTIMAT. Estimarea favorabilă este parţial prezentată într-un comentariu anterior prin PIB-ul „estimat” şi el. Ar fi fost necesară şi o lămurire suplimentară în privinţa estimării veniturilor. Acceptând o aproximare cu 10% a PIB-ului (care la un asemenea procent denotă diletantism) în condiţiile rectificărilor bugetare succesive, gradul de îndatorare astfel calculat poate varia cu un procent semnificativ mai mic! (Aveau ei două ipoteze la un moment dat. De care bineînţeles au uitat. Aveau grafice şi tot tacâmul. Parcă Florea sau H erau comişii-voiajori.) O mostră de estimare sunt lucrările de investiţii ale primăriei din bugetul local. De studiat! În schimb, putem „întreba” şi noi: Dacă în urma returnării împrumutului de 100 de milioane de LEI gradul de îndatorare „scade” de la 54,12% la 18,34%, CÂT ESTE VALOAREA TOALĂ A CREDITELOR? Cu alte cuvinte 100 de milioane lei reprezintă 30% din total credite! (Nu intru în discuţia cu scadenţa fiecărui credit pentru că am luat în calcul ipoteza cea mai favorabilă lor.) Datele sunt cuprinse în raportul Curţii de Conturi (oficiale şi publice), ca urmare a controlului făcut al Unitatea Administrativ Teritorială Oradea (şi nu Uniunea cum scriu agramaţii din PMO) şi se pot verifica toate creditele. Aşa descoperim valoarea de întrebuinţare a celor plătiţi să gestioneze banii publici. În plus, o caracteristică (a exprimării) a lui Iliuţă este reflexivul generalizat. Pentru amuzament (deşi e de plâns) recomand lecturarea futuraşului din campania electorală. Cel cu „se cuvine!” P.S. În TOT acest calcul nu este inclusă Compania de Apă cu o gaură comparabilă ca valoare la un buget de 10 ori mai mic! Garantul creditului şi al implementării este tot Iliuţă în tripla calicitate de primar, preşedinte Aparegio şi preşedinte al adunăturii generale a acţionarilor.
Postat 25 August 2016, 14:26 de eutanasiu
@eutanasiu
Esti printre putinii ale caror postari le urmaresc cu interes si asta pt. ca folosesti cifre, date, lucruri concrete, nu povesti. Explica mi si explica ne cum traduci chestia aia cu estimarea ? Eu o inteleg la timpul prezent, adica gradul de indatorare este de 54,12%. A spune ca la anul va fi de 18,34% e tot una cu a vinde pielea ursului din padure.
Postat 25 August 2016, 10:49 de ili3
adunatura psd! - mars la autoflagelat!
iar au dat cu nasul in resturile de la Nutripork gaunosii psd-ei. Au incercat sa-l improaste cu noroi pe Bolojan, si s-au umplut de kkt. Cand un edil este onest si corect cu cetatenii urbei, pot toate canalele de dezimformare ale psd (romaniatv,antena3,tds si alti pionieri comunisti), sa latre toata ziulica. La urma se va vedea adevarul. Rusine trantorilor comunisti din psd, care in afara de gargara nu-s in stare de nimic...sper sa parasiti orasul Oradea pt. totdeauna!!!
Postat 25 August 2016, 06:45 de TC
@Cristi7
Foarte corecta observatia legata de PIB. Referitor la credibilitatea lui @pinonel ... El doar foloseste tehnici de dezinformare, a caror provenienta imi foarte este cunoscuta, din pacate. Tehnici demult "fumate" de altfel, precum: extragerea din context, ignorarea unor elemente esentiale ale problemei in discutie, folosirea trunchiata a adevarului, adica folosirea jumatatilor de adevar, acelea care ii convin la un moment dat, ignorarea unor evidente, etc.
Postat 24 August 2016, 22:37 de User anonimizat
Ne-au mai rămas nişte fonduri europene. Puţine. Pe fund.
Fondul „ideologic” al acestei “comunicaţii” e previzibil: candidaţii ps_dei sunt „emanaţi” ai unor manevre preponderent „masonice” (sic!), al căror scop este subminarea „dreptei credinţe” în (secretarul) general şi a bisericii liberale în special. Aşadar, anatema! Nu mă grăbesc să dau integral crezare informaţiei coapte de consilierul salvator. Lucrarea Domnului ar fi, glăsuieşte impertinentul, scandalosul comunicat emis de „laboratorul” metrologic al lui „Viorică” şi batjocorit trei luni mai târziu de Autoritatea (locală)- „Vid_eanu”. Surprinzătoare este „sensi-bilitatea” cazonului la procente şi nu la grad. Asta cu gradul o vom „e-stima” în 2017… „Se constată încă o dată că unele afirmaţii făcute în perioada campaniei electorale referitor la gradul mare de îndatorare a municipiului şi neabsorbţia fondurilor europene au fost contrazise de realitate.” “Primarul Ilie Bolojan nu a ratat prilejul de a sublinia că atacurile adversarilor din campania electorală, pe tema supra-îndatorării oraşului, s-au dovedit mincinoase.” Restul (fondurile europene), NU?! Dar cum s-au dovedit ele “însele”? (Nu te mai zgârci la cuvinte că uite ce iese!). Practic, rata de absorbţie efectivă reprezintă valoarea reală a fondurilor absorbite de PMO, iar rata de absorbţie curentă nu va mai putea creşte faţă de 30 iunie 2016, aceasta reprezentând, în fapt, suma rezultată din adunarea valorilor cerute până atunci. Acum când ministrul Ghinea ne minte/a fost minţit prin artificii de raportare cu 5% la nivel de ţară, ţinând cont că pe axa transporturi (M.I.B. – şi-a dat doctoratul la calcule) este cel mai mare eşec al exerciţiului financiar 2007- 2013/2015 (şi nici celelalte programe nu se pot lăuda cu ceva), de ce n-ar minţi matematic şi Ilici? Că doar e specialitatea lui! Are şi diplomă. Nu ştim dacă este şi fericitul posesor al vreunui doctorat pentru că vremurile îi obligă la confidenţialitate (pe posesori). Deranjul cu 38% nu poate fi înlăturat nici cu absorbţia aspiratorului. Că aşa este, o dovedesc cifrele Curţii de Conturi, acum publice. În aceeaşi campanie, „se constata” – oarecum impersonal că, „se cuvine” să analizăm realizările. Proiecte europene în valoare de 226,144,445 Euro! Aici “dădea bine” să fie mult! -“Făcea sens”(giratoriu). Încă de atunci scriam că aparent a pierdut 27% din bani. Spun aparent pentru că proiectele erau supraestimate cu cel puţin 50%. Diferenţa a fost pierdută din prostie crezând că vor fi acceptate la plată de Comisia Europeană lucrări neexecutate. Raportând totalul sumelor primite de la UE adunat cu sumele din cofinanţarea asigurată din bugetul local şi cel de stat, la valoarea care „ni se cuvine”, adică aceea solicitată prin cererile de finanţare, obţinem miraculosul procent de 42,85%. Justificarea eşecului ar putea fi dată numai de transformarea lungimii cursei Maraton din km în procente. Aceasta este performanţa întreprinzătorului buticar de la un Maraton-distanţă de Oradea! Nu cred să avem parte de vreun raport oficial al „e dilului” până după alegeri, raport în care să „comunice” clar, în cifre: câţi bani a primit de la UE, câţi „a pus” din bugetul local, cât e valoarea finală a investiţiilor din declaraţia finală (de închidere), cât e valoarea neeligibilă şi cât sunt corecţiile financiare! Îmi menţin procentul de 38% „absorbit” din valoarea solicitată prin cererile de finanţare. Cel mult! Corecţiile financiare vor fi mai mari de 5%. Până atunci vom fi aflat şi noi adevărata performanţă. „Se cuvine”!
Postat 24 August 2016, 22:35 de eutanasiu
Erata
Evident "pe care le face" si nu "care le face".
Postat 24 August 2016, 22:17 de User anonimizat
@pinonel
Ma bucur ca ai invatat sa gogalesti. Ai insa memoria foarte scurta, asta ca sa nu zic altceva. Uiti cu desavarsire, se pare, serii intregi de articole in care ai trollat la greu, aducand discutia acolo unde iti place tie cel mai mult: cat de nasol e primarul si ce naspa sunt lucrurile care le face. Uiti de catalogarile peiorative si jignirile aduse, celor care indrazneau sa nu-ti impartaseasca "opiniile". Din fericire, internetul nu "uita" nimic si oricand cele afirmate de mine mai sus pot fi dovedite. Ce m-a distrat insa cel mai mult, este condoarea in care te descrii a te afla.
Postat 24 August 2016, 22:15 de User anonimizat
!?
Asa doar intr-un an de super impozitere se lichideaza datoriile ???? Parca pute ceva ... Cred ca se face referire doar la datoriile fata de CEC si se trec pe moment in uitare celelate datorii !!! No om vedea daca vor mai trai !
Postat 24 August 2016, 22:04 de scortosul
REPLICA
@David: Pentru ca eu nu scriu la COMANDA NIMANUI iar atunci cand scriu ma bazez pe chestii concrete si puse la punct, nu scriu nimic pentru ca nu dispun de TOATE datele necesare !
Postat 24 August 2016, 22:03 de TDS
Sevraj
Revenirea la 18% creeaza premiza fericita pentru alte viitoare imprumuturi care sa ne duca in zona 50-60%, altfel riscam sa intram in sevraj...sau si mai rau,excedente care sa impuna scaderea taxelor locale
Postat 24 August 2016, 21:30 de excalibur
lui gica contra si altor troli
În argoul internetului, un trol (/ troʊl /, / trɒl /) este o persoana care seamana discordie postand mesaje jignitoare cu intenția deliberata de a provoca cititorii si de a perturba discutiile normale. NICIODATA NU RASPUNDE LA SUBIECT, scopul lui, unicul, fiind acela de a abate discutiile spre atacul la persoana. Intri cu el in clinciuri, chiar bine intentionat fiind si chiar venind cu argumente, pierzi! Viata a dovedit ca singura metoda eficienta impotriva trolului este sa-l ignori.
Postat 24 August 2016, 20:43 de pinonel
@Pinonel
Este o estimare pentru că datoria se raportează din PIB-ul local, iar PIB-ul în sine este o estimare. Deci procentul poate varia în funcție de care vor fi și încasările. Dar nu datoria este cea care variază, ci baza de raportare. PS: Stai liniștit. Nu ție ti-am răspuns, care știu că ești de rea-credință. Ci celor care ar putea crede bazaconiile tale și comentariile pe care le faci la normă.
Postat 24 August 2016, 20:07 de Cristi7
Când părea că e bine …
De câte ori gregarul secretar „vizionar” ne „comunică”ceva (altfel parcimonios cu explicaţiile), ne-am obişnuit că nu o face „gratuit/gratis”. Aşa se face că, de astă dată, petarda are menirea de a acoperi cu fum bomba din raportul Curţii de Conturi din care aflăm că Societatea Termoficare S.A. („curată” după cum era prezentată într-un articol recent) a fost subvenţionată în baza unor pierderi „inventate”. Suma 9.501.504 lei. Faptele de vitejie cumulate pentru 2013-2015 sunt „estimate” la 79.115.286,16 lei. Stimaţi consilieri: Votaţi! Votaţi! Votaţi! După care, cei ce nu vreţi să aveţi soarta celor vinovaţi, verificaţi şi faceţi publice măsurile luate şi persoanele vinovate!
Postat 24 August 2016, 19:31 de eutanasiu
Pioneza
Birtinezul stie ce va fi in 2017, cel putin in planurile PMO. Ca tu nu stii, e alta problema, nici ca ma mira! Daca tu crezi ca gradul de indatorare se calculeaza scazand cheltuielile din venituri, nu ma mai mir de ce debitezi tampeniile in flux continuu! Procentul dat este estimat, pentru simplul motiv ca va fi calculat exact cand PMO va primi in integralitate banii cuveniti din proiectele europene. Nu e chiar asa de greu de inteles, da' na, trebuie sa poti gandi si e greu la unii.
Postat 24 August 2016, 19:00 de User anonimizat
Secretarul Bastus:
“Hai Bastus! Te-am îngrijit ca pe fratele nostru, ţi-am dat să mănânci atunci când noi flămânzeam ca să povesteşti! Ca să poţi spune tuturor, mamei tale care te-a născut în durere şi bucurie, cum a fost cu...”(Columna - youtube)... fondurile europene. Eu am arătat peneleilor cum să spargă conducta cu bani europeni. “În nemernicia mea, ca un câine turbat, am muşcat mână care m-a hrănit şi am privit râzând cum ai mei se stingeau de sete!” “Nu-i faceţi nimic! E robul nostru, îi vom da să mănânce şi să bea! Să trăiască! Şi trăind, îl vom pedepsi!” „Din pacate, in Romania de azi, gunoaiele nu mai au soarta asta.”
Postat 24 August 2016, 18:58 de eutanasiu
Un dezatru poleit!
Nu stim ce va fi in 2017, birtinezul nu stie nici el! Ce e mai grav e ca municipalitatea nu stie nici in prezent cat datoram!!! ,,ESTIMEAZA"!!! Se vede din exprimarea ; „gradul de îndatorare a municipiului, estimat în prezent la 54,12%, scade la 18,34% în anul 2017”. De aia e nevoie de florea la carma directiei economice, astia de acum nu stiu aduna veniturile si sa scada cheltuielile?! Intereant... Asa ca @david, dar nu numai, asteapta pana in 2017! Daca nu ne-or minti si atunci!
Postat 24 August 2016, 18:09 de pinonel
.
comentarii ceva de la prietenii nostri pesedisti? TDS? hai cu replica
Postat 24 August 2016, 17:38 de David
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON