URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Aprilie 2012, 10:01

Primăria amenajează 120 de locuri de parcare pe străzile Ciheiului şi Peneş Curcanul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria amenajează aproximativ 120 de locuri de parcare în cartierul Nufărul, pe străzile Ciheiului şi Peneş Curcanul. Valoarea estimată a investiţiei este de 550.000 de lei.

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat că ambele amplasamente au fost predate firmei Selina, care a început lucrările pe 7 aprilie (Peneş Curcanul), respectiv pe 10 aprilie (Ciheiului).

"Termenul de finalizare a lucrărilor este de o lună, valoarea estimată pentru parcările de pe strada Ciheiului fiind de 160 mii lei, respectiv pentru strada Peneş Curcanul 390 mii lei. În cadrul lucrărilor vor fi delimitate zonele cu borduri, se va turna asfalt, iar parcările realizate vor fi marcate şi numerotate", se precizează în comunicatul Primăriei.

Recent firma Selina a realizat 177 de parcări pe străzile Sovata, Splaiul Crişanei şi Oneştilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
socotiti!
d.le primar , nu pot sa cred ca dvs. profesor de matematica nu ati calculat cat costa 1 loc de parcare la aceste preturi practicate de Selina !!! totusi , vad ca tot mai multe locuri de parcare la preturi astronomice aprobati fara sa clipiti , impreuna desigur cu directorii care va inconjoara !! cand ati inceput sa dati afara angajatii din primarie spunand ca faceti economie la bugetul local ( va reamintesc calculul prin care ne comunicati ca ati putea construi un pod cu salariile pe care le dati taietorilor de frunza din PMO ) chiar v-am apreciat agerimea mintii in ceea ce priveste calculele. dar acum , sa inteleg ca in afara de cresterea bugetului SELINEI nu va mai preocupa nimic ? PACAT ! INCEPUSERA-TI BINE , dar nu stiu cum veti sfarsi !!! respecte .
Postat 17 Aprilie 2012, 15:07 de vlad
marlani
Pregatiti de PNL? Daca mai iese iar primar, va pune asta taxe si pe sensurile giratorii, pe intersectii si pe tot ce poate aduce bani la partid. Un MIZERABIL platit bine, probabil se bucura fraierii cand se gandesc cate prime urmeaza din taxele stranse de la altii fraieri - contribuabilii. Intr-un mandat intreg nu a fost in stare sa repare un drum jalnic dintre blocuri, sau sa scoata porcariile alea de garaje metalice. In Oradea toate costa mai mult ca oriunde,investitori de 2 bani,institutii asisderea! Mai lasa-ne cu liberalii astia sacali!
Postat 17 Aprilie 2012, 13:32 de IarIo
@adi moise
Si cand te gandeste cum isi bate joc de banii de care-i despoaie pe oradeni ! De pilda ii da pe mana lui gligor, sa faca ala cazan la cet care sa produca floricele de porumb !!! N-a fost tras nimeni la raspundere pt. nicio tampenie a gibonului, ,,alesii'' au si ei si toti apropiatii lor firme care capuseaza la greu primaria, regiile din subordinea primariei, fiecare banut strans la buget este ,,impozitat'' de hotii astia ! Zic ca primarul si consiliul local s-ar putea numi foarte bine ,,ali baba si cei patruzeci de hoti '' !
Postat 17 Aprilie 2012, 12:18 de un fost PeNaL
bolojane, doar o vorba sa-ti mai spun
bai nenorocitule, tu faci parcari printre blocuri pentru binele si folosul cetatenilor, nu pentru a vinde locurile de parcare in stil mafiot turcesc! nu ti-e rusine, primar maimutoi ce esti ?!?!? cu asta vii tu in 2012?? asa ai facut de cand esti la primarie, tot locuri cu plata visezi si bani smulsi cu forta din buzunarul oradenilor! nu vedeti oameni buni ce isi bate asta joc de noi? impovareaza cetatenii pentru ideile lui tampite! baaaa, faci parcare pentru locuitorii zonei, asa cum pui banci in parc si nu ceri taxa de banca, la fel cu locurile de parcare! sa fii tu sigur, bolojan, ca ai pierdut voturile intregii mele familii cu idioteniile tale cu plata. si sigur nu mai prinzi primaria, asa ca doar o vorba iti mai spun: hai, sictir!
Postat 17 Aprilie 2012, 10:30 de adi moise
Tot selina si tot gibonul !
Daca asta mai prinde un mandat (Doamne, ai mila de noi si fereste-ne de cel rau !) ma va pune sa platesc taxa de parcare si masinile din garajul aflat in curtea proprie. Bata-l Dumnezeu sa-l bata cu ,,prietenii'' lui cu tot !
Postat 16 Aprilie 2012, 17:18 de un fost PeNaL
zau
ce-l mai lingusesc astia pe pprimarul zero
Postat 16 Aprilie 2012, 14:00 de luca
nu ai dreptate.
cine are cinci utilaje si nu are de lucru nici la alea, la ce folos sa isi m-ai cumpere? crezi ca o alta firma nu ar lucra daca ar avea ce? cit despre calitatea firmei Selina va rog admirati centura noua a orasului, arata jalnic.
Postat 16 Aprilie 2012, 12:49 de nemultumitnu
alti muncesc
Nu te supara, sunt 100 de firme care nu aveti utilaje si nu lucrati, faceti lucrari de 2 banii si nici nu terminati la timp. Macar aceasta firma executa lucrarile.
Postat 16 Aprilie 2012, 12:12 de pa
tot selina, alte firme mor de foame.
bine ca noi ceilalti agenti economici platim taxe ca sa poata primaria sa bage toti banii la Selina, de ce nu se imparte saracia la toti, unde este corectitudinea si dreptatea, unele firme ne-am bucura sa avem ce da de lucru la zece oameni si sa avem din ce ne intretine familia, iar altii fac avere de milioane de euro si sute de apartamente pe Calea Aradului pe terenul nostru si din banii nostri.
Postat 16 Aprilie 2012, 11:33 de nemultumit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON