URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 August 2014, 17:45

Primăria a semnat contractul pentru achiziţia centralei pe gaz

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria a semnat, marţi, contractul pentru achiziţia şi montarea noii centrale de termoficare pe gaz, ce va locul CET-ului pe cărbune, cu asocierea SC Elsaco Engineering şi STC SPA, care a câştigat licitaţia.

Achiziţia face parte din proiectul de reabilitare a sistemului de termoficare urbană din Oradea, în perioada 2009-2028, cu scopul conformării la legislaţia de mediu, precum şi creşterii eficienţei economice. Proiectul este finanţat prin fondurile structurale al Programului Operaţional Sectorial Mediu şi are o valoare totală de 77.772.000 euro.

Din aceştia, noua centrală care va produce şi energie electrică va costa 54 de milioane de euro, din care 5% asiguraţi de la bugetul local, 45% de la bugetul de stat, respectiv 50% din fonduri europene. Potrivit unei informări a Primăriei, centrala este cea mai valoroasă achiziţie făcută vreodată de oraş.

"Punerea în funcţiune a noii centrale va reduce semnificativ pierderile tehnologice din sistem şi nivelul de poluare şi va creşte eficienţa energetică a întregului sistem. Oradea va avea cea mai modernă centrală electrică de termoficare din România, aceasta fiind cea mai importantă achiziţie atât din punct de vedere a valorii contractului, cât şi din punct de vedere a importanţei reabilitării sistemului de termoficare", a declarat viceprimarul Mircea Mălan, la semnarea contractului. Lucrările trebuie finalizate până la sfârşitul anului 2015.

SC Elsaco Engineering şi STC SPA a fost declarată câştigătoarea licitaţiei pentru achiziţia centralei pe gaz, însă Romelectro a contestat procedura la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Drept răspuns, CNSC a respins în parte contestaţia Romelectro, privind considerarea ofertei lor drept conformă, însă, totodată, a dispus Primăriei o nouă evaluare a ofertei câştigătoare, în sensul clarificării unor aspecte legate de oferta acestora.

"Am primit clarificările necesare şi comisia a redesemnat asocierea Elsaco şi STC SPA drept câştigătoarea licitaţiei. Am aşteptat termenul legal de 10 zile, în care putea fi depusă contestaţie, iar cum lucrul acesta nu s-a întâmplat, am semnat contractul", a declarat pentru BIHOREANUL Mircea Mălan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
corect
@ionel ai perfectă dreptate! În căteva rânduri ai surprins exact situația!
Postat 14 August 2014, 09:57 de TDS
Nu va bucurati...n-aveti de ce !
Locuinta mea nu este racordata la sistemul de termoficare, dar subiectul ma intereseaza deoarece prin tot felul de taxe si impozite locale sunt afectat de problema generata de ,,incalzirea centrala". Parerea multor oradeni, a marii majoritati, este ca trebuia schimbata centrala veche. Acum de ce nu s-a ales in urma cu ani cet II si s-a mizat pe o vechitura, e problema celor de la dna (vezi cazul ica). Sa revin: in locul vechii centrale as fi ales o centrala noua, dar pe carbuni. Minciunile lui bolovan si ale raspopitului 3 in 1 cum ca ue nu finanteaza constructia centralelor pe carbuni nu tin. Adevarul e ca UE solicita niste sisteme de filtrare performante care intr-adevar, cresc pretul final, dar ofera indpendenta de gazul rusesc. Ori stim cu totii situatia politica regionala.... Daca tot voiau ,,gaz", consider ca trebuia aleas varianta centralelor de cartier sau a centralelor de bloc. Cu banii economisiti astfel (nu aveam nevoie de ,,magistrale"), primaria putea sa implementeze centrale de cartier/bloc. Din nou ma gandesc ce bine o duc alesii nostri, bolovan, consilierii si cum profita ei de timiditatea dna-ului local, condus de dl man ciprian. Si ca sa nu zica dl man ca nu-i treaba domniei sale, sa afle ca dna Iasi s-a ,,implicat” in problema cet-ului de acolo. A luat la intrebari consileri locali, directori, etc, a blocat conturi, a pus sechestru pe averi…
Postat 14 August 2014, 06:29 de ionel
PRETUL ????
Si gaz de unde ? De la rusi? La ce pret? La ce pret gigacaloria la consumatorul final? Astea sunt intrebari dureroase!
Postat 14 August 2014, 00:04 de scortosul
sunt fericita
Sunt in culmea fericirii ca s-a gasit modalitatea de a reduce pierderile de pe retea ! URA ! URA !
Postat 13 August 2014, 19:45 de Weber Maria
Latrati maaaai
Bine Bolo! nu te lasa!
Postat 13 August 2014, 18:36 de Antrax Junior
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON