URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Mai 2017, 13:36

Mang se încoardă la Bolojan: Poate mutăm sala multifuncţională la Sânmartin

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În timp ce Compania Naţională de Investiţii abia ce a scos la licitaţie proiectarea şi executarea viitoarei săli polivalente din Oradea, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, se şi declară nemulţumit că Primăria Oradea încă nu a făcut loc construcţiei.

Mang cel grăbit

După cum se ştie, sala urmează să fie ridicată pe terenul unde în prezent funcţionează Piaţa Ocska, care se va muta peste drum de cartierul Europa, pe latura cealaltă a centurii. Decizia mutării a fost aprobată în şedinţa Consiliului Local al Oradiei din 1 aprilie, în timp ce CNI aşteaptă oferte la licitaţie până la finalul acestei luni. Totuşi, lui Mang i se pare că lucrurile se mişcă prea încet.

"L-aş ruga pe domnul primar al municipiului Oradea să facă demersurile ca de urgenţă să elibereze terenul, pentru a se putea realiza sala de sport. Altfel s-ar putea să ne luptăm să găsim o altă locaţie. Şi cred că o locaţie foarte potrivită ar fi şi în comuna Sânmartin, în apropierea Băilor Felix, unde ar fi posibilităţi de cazare foarte bune şi s-ar putea desfăşura competiţii internaţionale de răsunet", a declarat Mang, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Bihor.

Întrebat de BIHOREANUL dacă e doar o declaraţie politică, sau chiar îşi doreşte mutarea sălii polivalente în Sânmartin, Mang a spus că nu. "Nu, eu îmi doresc realizarea sălii multifuncţionale. De aia am spus să ia măsuri (n.r. primarul Ilie Bolojan) şi să nu ne mai plimbe încă trei ani. (...) Noi am promis această sală şi dorim să o realizăm. Trebuie să ni se asigure şi condiţiile ca să poată fi realizată", a mai spus PSD-istul.

Va fi liber la timp

De celalată parte, însă, purtătoarea de cuvânt a Primăriei, Anca Grama, a spus că investiţia CNI nu este defel pusă în pericol de municipalitate. "Primăria a predat amplasamentul către CNI. Atunci când va fi nevoie, amplasamentul va fi liber", a declarat Grama, marţi, pentru BIHOREANUL. Potrivit acesteia, conducerea Administraţiei Domeniului Public, care gestionează piaţa Ocska, a considerat că nu este necesară mutarea pieţei până când, cel puţin, contractul de proiectare şi execuţie nu este semnat.

CNI a publicat pe SEAP, pe 11 aprilie, anunţul de participare pentru obţinerea contractului de proiectare şi execuţie a sălii de sport polivalente ce va fi construită la Oradea. Ofertele se pot depune până pe 31 mai, iar termenul de execuţie este de 24 de luni, începând de la data emiterii ordinelor de începere a lucrărilor, la care se adauă 3 luni termenul proiectării şi o garanţie de 60 de luni.

Conferinţă după conferinţă

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, Mang a anunţat că s-a finalizat construcţia noului Muzeu al Ţării Crişurilor, care se va deschide parţial şi temporar cu ocazia Zilelor Muzeului.

Mang a promis că va oferi detalii pe această temă joi, într-o conferinţă de presă pe care o va susţine împreună cu preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
e pe vendete si pe polițe, ha?!
cetățeanul să-și vadă de salariul lui minim și traiul mizer! de fapt, cred ca va iubeste și PSD - ul pe care il pastoriti ...
Postat 10 Mai 2017, 18:40 de ADINA
.
sa te muti tu si tot neamul tau in siberia, plagiator *
Postat 09 Mai 2017, 23:08 de David
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON