URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Octombrie 2016, 19:25

Lucrările anti-inundaţii din Bihor, în stare bună (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisia româno-maghiară însărcinată cu verificarea lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor de pe teritoriul României, la graniţa cu Ungaria, şi-a încheiat misiunea şi a concluzionat că toate acestea sunt în stare bună.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, transmis luni, controalele au început în septembrie şi au vizat modul în care sunt exploatate şi întreţinute lucrările de pe Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb şi Barcău.

Verificările s-au făcut la diguri de apărare, canale colectoare, prize de apă, cantoane şi magazii de materiale.

"Timp de o lună, comisiile de verificare au efectuat, în total, patru vizite, două pe teritoriul României şi două pe teritoriul Ungariei. Fiecare verificarea a urmărit acelaşi scop comun: siguranţa lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor şi, deci, siguranţa cetăţenilor", a declarat Dorel Dume, director ABA Crişuri.

În baza "Regulamentului de apărare împotriva inundaţiilor", intrat în vigoare în 2004, în bazinul hidrografic Crişuri-Körös anual se fac verificări comune la lucrările de apărare împotriva inundaţiilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
"Dezvoltare si prosperitate",...
Dar de statia de pompare prevazuta in proiectul "Reabilitare canal menajer str.Gh.Doja,bloc Z3-statie de pompare ",nu se mai aude nimic ? In "Nota de fundamentare"privind necesitatea si oportunitatea realizari obiectivului de investitii "CS - 5,Extindere si reabilitare retele alimentare cu apa si canalizare" aferente municipiului Oradea,inregistrata de Compartimentul tehnic al CAO cu nr.2017/24.01.2014, precum si cu nr.23053/10.07.2014,(!!!???) aprobata si semnata de primarul Ilie Bolojan(amandoua notele),CAO se spala manini,precum Pilat: "In prezent apele menajere provenite de la Bl.Z3,Z6,C1,C2,C3,din str.Gh.Doja respectiv de la Bl.D42,D42A,D42D,si D42C de pe str. Louia Pasteur- Branului si o parte din apele menajere provenite de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea,sunt deversate in paraul Paris prin retelele existente.In situatie asemanatoare se gasesc si casele aflate pe partea dr.a str.Gh.Doja,inainte de Spitalul Judetean,de la care apele menajere sunt racordate in canalizarea pluviala.Astfelaceste ape prin intermediul canalizarii pluviale,sunt racordate in Paraul Paris,cu deversare directa in Crisul repede,fara nici o epurare prealabila."Semneaza ing.Radu Ciursas(sef compartiment) si Ovidiu Gaqvra(Director general) P E N A L. Negru pe alb,cat se poate de clar.Cu toate acestea,institutii precum APM Oradea,GNM Oradea,DSP Oradea,DSV Oradea, Ministerul Mediului,ANAR Romania,ABA Crisuri,Primaria Oradea....nu schiteaza nici cea mai mica intentie de sanctionare si remediere a situatiei.Ba mai mult,se praduie banul public,mai abitir,prin mistificari si lucrari inutile precum :intubarea paraului Paris, canalizari suspendate,neasaumarea cunoasterii traseelor de canalizare menajera-pluviala,existente ,care deverseaza in paraul Paris de pe delurile Oradei, incriminarea si intimidarea oradenilor care au imobilele pe cursul paraului Paris.........Este emblematica fotografia surprinsa de un reporter,avandu-l in cadru central pe primarul Bolojan iar in plan secundar, ministrul fondurilor Europene,Catalin Gheran,tanadu-i microfonul,intr-o postura mai mult decat umila.Aceasta este "Romania lucrului bine facut",acestea sunt proiectele administratiei Bolojan,"de prosperitate si dezvoltare " a urbei noastre,Oradea.@eutanasiu -multumesc.
Postat 25 Octombrie 2016, 23:58 de platona
Componentele "organismului" colectiv implicat în "întubări" e mult mai lungă!
Parcă săptămâna trecută au dat cu subsemnatul pentru întubarea părâului Paris. Prima consecinţă pe plan local: HCL pentru staţie de pompare ape uzate în curtea Centrului de Transfuzii. Alt fâs. Tot domeniu "public". Tot excrement al Rono. Aştept consecinţele de la Bucureşti. @platona: Vă ţin la curent.
Postat 25 Octombrie 2016, 22:32 de eutanasiu
Din poza afisata,lipsesc tocmai eroii principali,cei care au "salvat"Oradea de la inundatii:Pasztor Sandor si primarul Ilie Bolojan (initiatorii proiectelor de intubare).Pai se poate ?
..."deci, siguranţa cetăţenilor impotriva inundatiilor", un deziderat indeplinit, a declarat Dorel Dume, director ABA Crişuri. In consecinta,va multumim din inima,dragi tovarasi de la ABA Crisuri,in special "specialistului"de talie europeana,Pasztor Sandor fost dir.ABA Crisuri (cunoaste limba germana !!??),precum iubitului si nepretuitului tovaras conducator,primarul Bolojan Ilie,pentru grija permanenta si preocuparea pentru a proteja proprietatile oradenilor de furia salbatica a apelor ce tranzitau urbea noastra. Paraurile Adona, Paraul Salbatic, Paris/Pasteur,sunt acum doar amintiri. Toate au fost intubate,intr-o clipita si cu ajutorul neprecupetit al tovarasilor de la APM Oradea, GNM Oradea,ISU Crisana... Va multumim tuturor,ca NU ati tinut cont de ce v-au invatat parintii vostri in ce 7 ani de acasa,precum nici ce ati acumulat in anii de studii ,petrecuti pe la tot felul de scoli inalte , pentru a deveni "specialistii si salvatorii" Oradei de azi.Daca s-au facut "verificari" si pe la renumitele cantoane, proprietate ABA Crisuri, atunci totul e limpede...precum apele paraului Paris.Asteptam verificari si pe timp ploios,prin pivnitele si subsolurile blocurilor de pe str.Louis Pasteur,Doja.... inundate frecvent de apele paraurilor intubate precum si de apele menajere necanalizate la reteaua orasului, provenite de pe deal.
Postat 25 Octombrie 2016, 01:44 de platona
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON