URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2016, 08:03

Greu de decis: Procesul pentru arestarea rectorului Bungău, suspendat după aproape 9 ore de dezbateri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rectorul Constantin Bungău, profesoarele Floare Chipea şi Camelia Dindelegan şi preotul Marin Dindelegan nu mai sunt reţinuţi de DNA şi au fost liberi să meargă acasă.

Mandatele emise de procurori au expirat în noaptea de miercuri spre joi, în timp ce procesul pentru arestarea lor preventivă nu s-a încheiat, după aproape 9 ore de dezbateri.

Mai precis, în jurul orei 2, cauza aflată pe rolul Tribunalului Bihor a fost suspendată, completul de judecată luând decizia să reia dezbaterile joi, la ora 10. Astfel, cei patru se vor întoarce joi dimineaţă la Tribunal, pentru a fi în continuare audiaţi de judecători.

Procesul pentru arestarea preventivă a celor patru inculpaţi a fost programat să înceapă miercuri la ora 15.30, dar, întrucât avocaţii au solicitat o amânare pentru studierea dosarului, a început două ore mai târziu.

După cum se ştie, Bungău, Chipea şi soţii Dindelegan au fost reţinuţi în noaptea de marţi spre miercuri de procurorii DNA, pentru infracţiuni de dare şi luare de mită şi trafic de influenţă. Mai precis, spun procurorii, rectorul Bungău ar fi primit de la Marin Dindelegan două perechi de butoni de aur, o icoană argintată, un parfum şi o cravată, pentru ca la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane să fie scos la concurs un post de profesor universitar pentru Camelia Dindelegan, iar aceasta să câştige concursul.

Tot cu acelaşi scop, fosta decăniţă Floare Chipea a primit de la Camelia Dindelegan foloase în valoare totală de 8.640 lei, constând în plata unor materiale şi a manoperei lucrărilor de renovare la locuinţa familiei decanului, bijuterii din aur şi o pereche de ghete.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
????????????????????
@cercetas: In maximum o ora se putea decide daca se impune arestul preventiv sau nu! E vorba de pericol social iminent ? Evident, NU! Fugeau impricinatii in Insulele Virgine ? Evident, NU! Personal nu am cunostinta ca un eventual arest preventiv sa se judece mai mult de 48 ore!
Postat 24 Iunie 2016, 08:50 de TDS
nici vorba!
nu am zis nici o clipa ca nu trebuie pedepsita fapta! Ceea ce incerc sa spun este ca tot acest circ este exagerat. Catuse, arestari preventive, 17 ore de audieri etc pentru a-i tine pe cei 4 inca 30 zile in arest preventiv vezi Doamne sa nu impiedice actul de justitie sau sa nu dispara NU pentru a se stabili vinovatia. Daca ies sau nu vinovati nu mai intereseaza pe nimeni, imaginea Univeristatii, in primul rand, este terfelita pentru ca cei 4 oricum au fost niste anonimi. Cui bono? Cui prodest?
Postat 23 Iunie 2016, 19:34 de cercetas
preuniversitar
Pai la Bococi, se primeste cat de 2x cei arestati d ela universitate. Verificati directoarea si o sa vi se opreasca ceasul in loc...
Postat 23 Iunie 2016, 15:00 de Oradeamea
Da
Da ba, cum indraznesc astia sa zica de Barney ca e corupt, doar cercetasul e avocatul lui personal.
Postat 23 Iunie 2016, 12:46 de nightwalker
coruptia e coruptie
Ce a luat acum dl Bungau pare putin, dar sa nu bagatelizam, fiindca foarte probabil nu e nici prima oara, nici cel mai mare "cadou" primit de cand e rector. Sa adaugam prejudiciul salariilor nemeritate pe care le-ar fi primit dna Dindelegan pana la pensie. Si altii care ar fi (au) promovat la fel. Sa mai adaugam ca prin aceste promovari cu mita se viciaza tot procesul motivarii universitarilor cinstiti, al selectarii unei resurse umane mai bune si in general progresul UO. Si avem un tablou putred, putred. Asa ca, daca ne pasa de toate acestea, nu putem spune decat "Bravo, DNA!".
Postat 23 Iunie 2016, 10:36 de poli
Ceva nou???
Sa nu ne mai miram la astfel de articole.Din pacate, in tot sistemul de invatamant(preuniversitar si universitar)se face la fel. Angajari DOAR pe pile si multe atentii.Nu e nimic nou.La scoli si licee tot asa merge treaba, prin directori si inspector general se rezolva totul.Toate conditiile candidatilor sunt astfel puse incat sa se potriveasca strict cu cine trebuie sa ocupe postul.De ce DNA -ul nu face ancheta si la aceste institutii?De ce nu se autosesizeaza?Ati ramane masca daca ati vedea si auzi cate se pot invarti si la aacest nivel de invatamant.Directorii fac pe STAPANII DE EXPLOATATII, iAR Iuhas(ginerele puscariasului Iuhas de la ABA Crisuri) se face ca nu vede.
Postat 23 Iunie 2016, 09:04 de adevarat
Mita e mita, dar......
O invatatoare de la o scoala respectabila din oras primeste de sarbatori, 8 martie, ziua de nastere, sfarsit de an, etc, cat Bungau si Chipea la un loc!
Postat 23 Iunie 2016, 08:56 de no_name
caragiale
ce naiba e atat de greu de decis??? Inteleg ca e nu se judeca fapta ci daca sa fie sau nu retinuti 30 de zile. Ori, pt gainaria asta nu pot primi "detentie pe viata sau sau pedeapsa inchisorii mai mare de 4 ani si exista probe ca lasarea sa in libertate prezinta un pericol concret pentru ordinea publica" (art149 NCP) sau "exista date ca inculpatul incearca sa zadarniceasca in mod direct sau indirect aflarea adevarului prin influentarea unei parti, a unui martor sau expert ori prin distrugerea, alterarea sau sustragerea mijloacelor materiale de proba". Numai daca nu parfumeaza tot cartierul si se roaga la iconita argintata! Asa ca, sa fie seriosi si sa se apuce oamenii aia de treburi serioase, sa treaca la gasirea rinocerilor sau, daca targetul sunt bibilicile sa stea cu autobuzele in fata universitatii, a spitalelor, a scolilor (perioada sfarsitului de an e buna si pentru colectarea corpurilor delicte inainte de ofilire).
Postat 23 Iunie 2016, 08:37 de cercetas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON