URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2016, 14:01

Ilie Bolojan: "Vom respecta decizia CCR. Nu primarul oraşului Oradea este cel care pierde, ci oraşul însuşi"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La câteva ore după ce Curtea Constituţională a decis că organizarea referendumului pentru Oradea Mare nu va putea avea loc deodată cu alegerile locale din 5 iunie, primarul Ilie Bolojan a reacţionat printr-un comunicat de presă.

"Curtea a decis să nu permită acum organizarea referendumului local în Oradea. Vom respecta această decizie. Cu toate că Curtea Constituţională a apreciat că nu există o urgenţă cu privire la organizarea acestei consultări, noi apreciem, dimpotrivă, că există o urgenţă în dezvoltarea oraşului. De aceea am propus organizarea simultană a referendumului cu alegerile locale, având în vedere că la aceste alegeri participă de regulă jumătate din cetăţenii cu drept de vot şi s-ar fi creat astfel posibilitatea ca orădenii să se pronunţe, în forma în care o doresc, cu privire la acest important proiect de dezvoltare, iar referendumul să poată fi valid. În această situaţie, nu primarul oraşului Oradea este cel care pierde, ci oraşul însuşi. Practic, prin decizia Curţii Constituţionale, a fost amânat dreptul orădenilor de a se pronunţa într-o problemă importantă pentru comunitate", afirmă Bolojan.

În acelaşi document, edilul a ţinut să amintească faptul că CCR s-a pronunţat cu privire la o excepţie de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului, la sesizarea PSD. Totodată, Bolojan şi-a întărit afirmaţia că de fapt OUG nu modifica nicio prevedere a legii, ci doar aducea clarificări, lămurind un articol interpretabil.

Citiţi pe această temă articolele:

Dragnea sare la Bolojan! PSD a reclamat Ordonanţa care permite organizarea referendumului deodată cu alegerile locale

Mang, despre sesizarea lui Dragnea vizavi de referendum: O decizie firească în faţa unui abuz al PNL​

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
Fara Sanmartin
Culmea...culmilor...ditamai metropola a ajuns sa se milogeasca la o comuna sa se unesca cu ea!!!!!!normal ar fi fost invers.Oradea are o gramada de terenuri care-i apartin si sunt pline de buruieni...terenuri abandonate de primarie pe care s-ar putea face investitii...dar nu se fac...pierdem timpul cu prostii de unire....Sanmartinul nu fuge de aici...deja ii legat de Oradea.Haide sa asfaltam toate strazile din Oradea,sa fie utilitati peste tot.....sa fie contorizat la caldura fiecare apartament...sa avem tramvaie noi...si dupa aia ne putem gandi si la unire.....poate la unirea cu Parisul sau Roma...!!!!!
Postat 27 Mai 2016, 19:07 de DDD
DELIA
Concluzia zilei : CCR a transat CLAR problema ! Eu sunt anti unificare dar daca un Referendum ar decide altceva , asta ar fi ! De-aceea se face Referendumu ! Eu sunt convins ca Ilie Gavril Bolojan a stiut exact ce va decide CCR ! Dictatorii nu sunt prosti , sunt doar DICTATORI ! Eu personal nici acum nu inteleg de ce ar fi utila unificarea ! Chit ca majoritatea comentatorilor cred ca eu doar urmaresc sa-i dau o SMETIE lu Bolojan ! Nu zic ca nu sunt multumit ca " I-AM TRAS-O " da, inca o data , nu vad eficienta Unificarii ?! PS : Dedicatie..muzicala / " Ce are ea si nu am eu.." intreaba F. gandindu-se la I. I.
Postat 27 Mai 2016, 00:38 de TDS
asa o fi..
Chiar asa, hai zine primare! Ce pierdem?
Postat 26 Mai 2016, 23:15 de User anonimizat
?! @mekong
Corecta observatia ta, cu un mic amendament: nu uita ca pesedeii au golanit in tara asta cativa ani impreuna cu penalii, asa ca de ce ar fi unii mai vinovati sau mai putin vinovati decat ceilalti?! Eu nu am votat si nu voi vota nici pe pesedei, nici pe penali, iar despre uslamisti... Din pacate pe acest val de ura pesedeii vor scoate aici in Oradea/Bihor un rezultat bun, atat la locale cat si la parlamentare. De ce? Simplu! Asa cum penalii au prostii lor, care-i voteaza dintr-un instinct masochist, asa au si pesedeii votantii lor.
Postat 26 Mai 2016, 20:52 de pinonel
@TDS
il intrebam pe cel cu iq 29 de isi zice vocilebihorului daca este consilierul lui bolojan. in rest nu mi-ai explicat doctrina lui mang pe care o venerezi. sunt foarte curios.
Postat 26 Mai 2016, 19:21 de User anonimizat
.
Din ce-am vorbit cu prietenii şi amicii, aşa val de ură n-a mai prins PSD-ul în Oradea niciodată. Ăia-s terminaţi politic în Bihor.
Postat 26 Mai 2016, 19:05 de Mekong_Delta
Serios?! Nu zău....
În opinia mea (și nu doar a mea), nu se justifică caracterul "de urgență" a ordonanței, nici motivarea lui Bolojan ca astfel se încalcă autonomia locală.... Însă primarele nost' e învățat că toți cei din jur să-i dea dreptate doar lui (doar EL e Oradea si posesor al adevărului absolut), respectiv toți să ia poziția ghiocelului când ia dumnealui o decizie (buna ori rea, nu contează, ca doar e emanată de măritul edil). Chiar nu e vorba de o urgență aici, de era necesară "de îndată" un OUG (cum le dictează să voteze celor din CL-ul orădean, când are el chef ca ceva să iasă cu prioritate). Are timp încă 4 ani (asta mai mult ca sigur, daca nu cumva se vor deștepta orădenii în ultimul ceas si vor dori si o rotativă la conducerea Oradei) să "cupleze" Oradea cu cine o vrea el: cu Oșorhei, cu Nojorid, cu Biharea, cu Paleu și cu cine i-o mai veni în minte primarului...
Postat 26 Mai 2016, 18:43 de Danutz
APARENTELE
@CHRIS : Si nu esti ? Poate , dar pari ! Asa si despre mine scriu unii ca as fi trompeta PSD ! In afara d-lui Mang ( care " ma stie " de pe FB nici naiba nu ma cunoaste in PSD !).
Postat 26 Mai 2016, 17:49 de TDS
NU VA GANDITI DOAR LA PSD
@zorro : Dragnea a sesizat Avocatul Poporului ! Si crede-ma , NU A FOST SINGURUL ! PAROL ! Nu numai PSD-ul a facut sesizare ! Au mai facut si altii !
Postat 26 Mai 2016, 17:44 de TDS
Sarmana tara
'Onorabilul" Dragnea a sesizat ccr....este legal?...ar trebui sa fie in costum dungat...
Postat 26 Mai 2016, 17:24 de zorro
Bolojan judecător CCR
Respectăm decizia judecătorilor dar decizia judecătorilor e greșită ! Eu am citit într-un fel , judecătorii CCR au citit altfel Csest la vitae ! Ok frate , du-te la CCR și fii judecător CCR
Postat 26 Mai 2016, 17:21 de vocilebihoreanului29
@vocalul cu iq29
oi fi consilierul lui bolojan personal de ti s-a confesat? esti jenant prietene in postarile tale. chiar nu iti dai seama de treaba asta?
Postat 26 Mai 2016, 15:27 de User anonimizat
" Postacii PSD " n-au câștigat nimic , doar a pierdut Bolojan
Bolojan declară că "PSD a câștigat o bătălie dar nu și războiul" și "Ne vedem la vot !" ca reacție la decizia CCR de a respinge ordonanța de urgență din lipsa urgenței. Ei bine , PSD astăzi nu a câștigat nimic ! Avocatul poporului a sesizat CCR , numai că PSD atât a făcut să anunțe Avocatul Poporului :D deși era clar ca bună ziua că nu exista vreo urgență În schimb astăzi Ilie Bolojan a pierdut din respectul pe care l-am avut cândva.În mod respectuos i-am cerut să nu se încăpățâneze în ultimul hal pentru ceva ce necesită timp de gândire. Mă așteptam ca măcar să renunțe definitiv la idee dar a spus că după ce va fi reales primar , ne va chema iar la referendum., până iese cum vrea el !
Postat 26 Mai 2016, 15:22 de vocilebihoreanului29
mulţumesc
K.W.I. sunt iniţialele lui Klaus Werner Iohannis. Am greşit crezând că ştii sau deduci.
Postat 26 Mai 2016, 15:17 de eutanasiu
KWI
KWI este un cod de aeroport, daca te simti trecut cu vederea este o alegere buna. Tuturor, multa sanatate!
Postat 26 Mai 2016, 15:00 de Klaus_Sebastian
”Vom respecta decizia CCR” și hop ... se zburlește primitivismul ”dintrânsul” !!!
Ca și când e opțională respectarea legilor în Oradea ... !!!
Postat 26 Mai 2016, 14:42 de WinDos
va bucurati aiurea
Trebuie gandit si in viitor,multi nu vom fi aici peste 40-50 de ani,orasul trebuie sa se dezvolte. Din pacate unii au fixuri in cap,anti Bolo si atat,nu vad ce a facut Psd-ul,adica nimic si a mai pus bête in roate.Asteptam dezvoltarea Sanmartinului de la primarul din comuna,la fel a strandului 1 mai, sa faca trotuare,sa repare strazile,sa faca ceva din bazarul din Felix,aleea de alergat..pacat de Felix si baile 1 mai. Totusi care ar fi fost taxele alea marite pe care le-ar fi platit cei din Sanmartin ? Impozitul pe apartament? in Oradea acesta a crescut cu echivalentul a 2-3 pachete de tigari pe an sau unu de trabuc ( de care fumeaza paranoicul TDS). De asta v-a fost frica ???
Postat 26 Mai 2016, 14:39 de suporter_oradean
K.W.I.
Îmi cer scuze, dar nu ştiam că e bolnav sau defect. În continuare cred că este în deplinătatea celor două facultăţi absolvite (simultan) şi tocmai de aceea e mult mai gravă atitudinea faţă de orădeni.
Postat 26 Mai 2016, 14:36 de eutanasiu
vorbesc deontologii ...
Au sarit deontologii sa reclame! Nu iti bati joc de boala omului sau de un defect fizic, o astfel de exploatare nu merita decat dispret. Sunt niste becisnici si niste fameni astfel de oameni, nu merita nici un fel de consideratie. Le doresc tuturor sa aiba parte de sanatate in viata ca e singura importanta.
Postat 26 Mai 2016, 14:29 de Klaus_Sebastian
Cine pierde?!
D-le primar, dati-mi voie sa va spun ca ma consider un oradean informat, cunosc problemele urbei atat cat pot cunoaste din presa, poate chiar mai mult. D-voastra ati facut cateva greseli mari si de asta ati pierdut batalia pt. unire. Prima o consider aceea ca v-ati inconjurat de yesmen, avand ca unica abilitate supusenia altoita cu prostia si incompetenta. A doua ar fi ,,darzenia" de a rezista cu orice pret si a le da cu tifla oradenilor. Merge o data, de doua ori, ok, sunteti jupan, aveti painea si utitul, dar prea repetata metoda ii infurie pe oameni si astia va ard la prima ocazie. Si au avut si vor mai avea ocazii sa v-o traga! A treia greseala este lipsa de comunicare, dati impresia ca d-voastra detineti adevarul absolut, restul sunt prea prosti ca sa va inteleaga maretele planuri de viitor. Ce era asa de greu sa puneti in dezbatere publica planul de bataie cu care ati veni dupa unire?! Ceva concret in 2-3-..10 puncte, cu finantare, cu termene si mai ales cu cine RASPUNDE si cine PLATESTE in caz de esec. Dar degeaba, n-avem cu cine... prostia, incompetenta (posibil si hotia! parchetarii se vor pronunta intr-o zi pe tema asta!) stau la masa cu d-voastra si cu echipa d-voastra de colaboratori. De pierdut pierdeti d-voastra si cei fata de care aveti obligatii, noi, oradenii, castigam! Daca in doi-trei ani ati ,,reusit" sa faceti o gaura de 200 de mil. de euro, de va vor pomeni si nepotii nostri, dupa unire ati fi accesat fonduri pe care le-ati fi ,,manageriat" de ne vindeau executorii orasul pe bucati!
Postat 26 Mai 2016, 14:26 de pinonel
Mai clipeşte din când în când! Altfel credem că semeni cu bunicul din geam ţinut exclusiv pentru poştaş.
Nu era nevoie să ieşi să ne spui că vei respecta o decizie a CCR. Decât dacă, blocajul rotiţelor te-ar fi îndemnat să nu o faci. (Cine se scuză se acuză). În rest, "primarul câştigă oricum, Oradea pierde". Nici în al XII -lea ceas nu contează orădenii!
Postat 26 Mai 2016, 14:17 de eutanasiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON