URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Septembrie 2013, 09:10

Bihorenii, chemaţi să-şi testeze gratuit colesterolul la Spitalul Pelican

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La fel ca alţi locuitori din alte judeţe ale ţării, bihorenii sunt aşteptaţi, în perioada 1-30 septembrie, la spitalul Pelican, pentru a-şi testa, gratuit, nivelul colesterolului, în cadrul unei campanii desfăşurate de margarina Becel, în clincile partenere Medsana, cu scopul de a le reaminti că păstrarea colesterolului în limite normale este esentială pentru o inimă sănătoasă.

Potrivit unui comunicat de presă, campania "Septembrie este luna inimii. Becel. Iubeşte-ţi inima!" se desfăşoară în 12 oraşe din ţară: Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Sibiu, Suceava şi Timişoara.

În Oradea, testările se pot efectua în perioada amintită în Spitalul Pelican, de pe strada Corneliu Coposu, nr. 2.

"Colesterolul crescut este unul dintre principalii factori de risc pentru boala cardio-vasculară - menţinerea lui în limite normale este o condiţie esentială pentru o inimă sănătoasă!

Evitaţi bolile!

Alimentaţia influenţează major nivelul grăsimilor din sânge, deci implicit nivelul colesterolului. Astfel, pentru a menţine colesterolul în limite normale şi pentru a scădea riscul cardio-vascular, este recomandată limitarea consumului de grasimi animale (preponderent saturate) şi înlocuirea lor cu alimente bogate în grăsimi polinesaturate (uleiurile vegetale, margarinele de nouă generaţie bogate în Omega 3, fructele oleaginoase, peştele etc.)" a declarat prof. Dan Gaiţă, Preşedinte al Fundaţiei Române a Inimii.

Testarea colesterolului total este un prim pas în evaluarea gradului de risc al unei persoane de a dezvolta afecţiuni cardiace.

Verificarea periodică a nivelului de colesterol este cu atât mai importantă cu cât un nivel crescut de colesterol nu se traduce prin semne clinice, pe care pacientul să le poată identifica. Însă, în momentul în care depăşeşte valorile normale, colesterolul se depune pe pereţii interori ai arterelor şi îngreunează circulaţia sângelui, conducând astfel la probleme grave de sănătate.

România este pe locul 3 la nivel european în privinţa deceselor cauzate de boli cardiovasculare, acestea reprezentând 60% dintre decesele înregistrate anual.

"Anul acesta, am dorit să extindem campania în mai multe oraşe din ţară pentru a incuraja cât mai mulţi români să îşi verifice nivelul de colesterol. Becel susţine adoptarea unui stil de viaţă sănătos, acesta însemnând o alimentaţie echilibrată, activitate fizică suficientă, renunţarea la fumat şi pe cât posibil controlul nivelului de stres. Testul de colesterol poate depista din timp eventualele modificări patologice care pot conduce la probleme cardiace", a precizat Rodica Şenu, Nutrition & Health Manager Unilever South Central Europe.

Mergeţi la medic!

Becel oferă 15.000 de teste gratuite pentru colesterolul total. Dacă, în urma testării, rezultatul este mai mare de 200 mg/dl, pacientului i se recomandă să apeleze la un medic specialist pentru investigaţii mai amănunţite.

Becel este o margarină premium de nouă generaţie care conţine Omega 3 şi 6, care ajută la menţinerea colesterolului în limite normale - ceea ce este important pentru o inimă sănătoasă. Creată la începutul anilor 1960, la solicitarea comunitatii medicale olandeze, Becel a fost lansată pe piaţă în 1963 sub denumirea de Becel, prescurtare de la expresia Blood Cholesterol Lowering (BCL). Dacă, iniţial, această margarină se distribuia în farmacii, pe bază de reţetă, astăzi, produsul se vinde în 29 de ţări şi este consumat de 12 milioane de oameni.

Mai multe detalii şi lista completă a clinicilor partenere participante la campanie, pe www.lunainimii.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON