URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2015, 17:19

Alegerile pentru preşedintele executiv şi alţi şefi ai PSD Bihor, anulate. Mang: "Am fi intrat într-un circ fără rost"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PSD Bihor programase pentru vineri o şedinţă a Consiliului Judeţean al filialei, unde membrii acestei structuri trebuiau să-şi aleagă preşedintele executiv, vicepreşedinţii, secretarul şi trezorierul.

În septembrie, membrii PSD Bihor şi-au ales preşedintele, în persoana lui Ioan Mang, care a fost de altfel unic candidat, şi urmau să-şi aleagă la o conferinţă ulterioară liderii executivi. Şedinţa Consiliului Judeţean a fost programată până la urmă pentru data de 20 noiembrie, fiind anunţată pe site-ul filialei cu o săptămână înainte, dar şi de preşedintele Ioan Mang, pe contul personal de Facebook.

Totuşi, joi, cu o zi înainte, Mang a decis să anuleze alegerile. "Mâine (n.r. vineri) facem şedinţă de comitet executiv lărgit, ca să vedem când facem conferinţă de alegeri şi care sunt condiţiile de participare", a declarat preşedintele PSD Bihor joi, pentru BIHOREANUL.

Mang susţine că a luat decizia anulării şedinţei de alegeri după o discuţie cu preşedintele PSD Liviu Dragnea. "După noul statut, Consiliul Judeţean al PSD Bihor, care mâine trebuia să aleagă, nu mai există şi întrucât sunt mulţi doritori, este bine să nu intrăm în discuţii. Ar fi fost multe contestaţii probabil, cei care nu erau aleşi ar fi contestat rezultatele (...). Am fi intrat într-un circ fără rost", a spus Mang.

Structura consiliului judeţean al organizaţiilor social-democrate a fost eliminată din statutul partidului luna trecută şi, conform aceluiaşi document, alegerile trebuie organizate în cadrul unei conferinţe extraordinare.

"Mâine vom stabili când va avea loc conferinţa extraordinară, în ce bază o facem, cine participă. Vom decide şi dacă rămân candidaţii deja înscrişi sau se pot înscrie şi alţii", a mai declarat Mang.

Potrivit acestuia, până joi erau doi candidaţi înscrişi la funcţia de preşedinte executiv, deputatul Ioan Sorin Roman şi europarlamentarul Emilian Pavel, "foarte mulţi înscrişi" la funcţiile de vicepreşedinţi, unul pentru cea de trezorier şi doi la funcţia de secretar al filialei, mai precis actualul secretar, Ana Maria Tiron, şi social-democratul Ioan Bercea, fost secretar general al PSD şi totodată fost director adjunct la Finanţele Publice.

Interesant este că, după cum el însuşi recunoaşte, Mang a luat decizia anulării alegerilor joi, după ce a văzut candidaţii înscrişi şi unii dintre aceştia nici nu ştiau de această hotărâre. "Unii ştiu, unii nu ştiu, dar oricum vor fi prezenţi mâine", a mai spus Mang.

Anularea alegerilor doar după ce Mang a văzut cine ar putea ajunge în fruntea filialei îi face pe unii social-democraţi bihoreni să fie convinşi că preşedintele lor n-a agreat candidaţii. Surse neoficiale din cadrul partidului spun că Mang nu este de acord cu candidatura lui Ioan Bercea, care dorea să o concureze la funcţia de secretar pe Ana Maria Tiron, considerată o protejată a preşedintelui PSD Bihor.

UPDATE:

Ulterior publicării acestei ştiri, Ioan Mang a ţinut să precizeze BIHOREANULUI că decizia de anulare a alegerilor de vineri nu are nicio legătură cu candidatura lui Bercea. "Când am luat această decizie, joi dimineaţă, nici nu ştiam că domnul Bercea îşi va depune candidatura. Am vrut doar să nu se spună că nu respectăm statutul partidului", a completat Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
REPLICA
ADEVAR si DREPTATE ca sa fie cunoscut de catre toti romanii simpli bihoreni membrii simpli PSD Bihor.Ceea ce nu s-a vazut la spectacolul burlesc de reinstalare lapresedentia PSD Bihor a lui Ioan Mang PLAGIATORULPSD Bihor a fost modul cum a fost introdus in sala ministru Pop bla bla bla ca sa-i legitimeze realegerea in functie prin gesturile lui si prin atitudinea lui e la conferinta , in timp ce in sala erau membrii PSD Bihor delegati in afara sali poupincuristi se felicitau cu Mang si ministru Pop bla bla bla , ca pe urma sa intre in sala casei de cultura Oradea,si sa urmeze comedia burleasca de realegerea PLAGIATORULUI PSD in functia de presedinte PSD Bihor ca si singur candidat !:))=))Revenim la articol ..NIMIC nu-i recomada pe acesti ca si vice presedinti, zicese notorietatea numelui? dimpotriva ca bihoremn-i cunosc si stiu ce hram poarta! Cine Ana Tiron ***?NU! Cine Euro parlamentarul PSD Pavel Emilian (...) Cine Razvan Sabau ?Sa zicem ca DA ! Numai ca mai trebuia cu si un necunoscut care sa-si faca intrare in politica in PSD Bihor sa zicem asa un mare necunoscut ...Marius Sticlaru !Macar scria si cauta presa bihoreana subiecte noi si facea a presa de investigatie ce si cum!:))=)) Noah sa-i votam sa scriem cu ziece mai sus de comentariu FUCKY PSD Bihor destroyd de inamyc!:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul _Simplu.
Postat 20 Noiembrie 2015, 20:07 de Romanul_Simplu
obraz de gasca
Bate-va Doamne' naravu! D-apoi nici voi intre voi nu mai inchepeti la ciolane? Nici fara sa se bage zdreantza aia de Filip nu mai poate fura Mang destul? D-apoi si nu va bat io obrazu'? Care obraz: obrazu' vost de gasca! Da' nu vi voua rusine: o ajuns si sa certe Ali Baba cu cei 40 de hoti in pestere la Sesam ? Mai buni erau Blaga cu Petre Roman ca voi...
Postat 20 Noiembrie 2015, 11:56 de pupinjuristu
Roman si Bercea=Oamenii PNL-ului
A trimis Popa Cornel pe Roman si pe Bercea sa candideze la conducerea PSD Bihor? Jos cu comunistii de 70 de ani si abonatii la functii. Roman e un taran frustrat care e o sugativa a Statului Roman care nu a facut nimic pentru electoratul din zona pe care a candidat. Si-a facut nevasta director la scoala, a obtinut cu acte false fondul de vanatoare, si-a luat apartament de la Negoita cu banii din chiria de la parlament!
Postat 19 Noiembrie 2015, 22:39 de alex_lungu
Cine e Emilian?
Nu am nimic personal cu domnul Emilian Pavel, dar ce-l recomanda pentru functia de presedinte executiv? Va rog sa nu-mi spuneti ca trebuie ales pentru ca este europarlamentar? Eu credeam ca la conducerea unui partid ar trebui sa fie oameni care aduc voturi. Nu e cazul acestui domn si nici a presedintelui Mang. Mang nu ar lua mai mult de 5% daca ar candida pentru Primaria Oradea sau pentru Consiliul Judetean. Cel putin asta arata sondajele. Iar Emilian Pavel, desi e considerat o tanara speranta, candideaza si el doar pe liste. Asta nu spune ceva despre acesti doi domni? Cat despre domnul Roman, nu stiu sa fie hot. Exista vreo condamnare? Daca da, imi cer scuze ca-i iau apararea. Daca nu, poate ar trebui sa avem grija cum vorbim despre cineva ca s-ar putea sa ne trezim cu belele. Despre domnul Bercea nu stiu ce sa spun, nu stiu mai nimic despre dansul, dar cred ca este bine ca domnisoara Ana sa aiba contracandidat. Doar prin competitie poate demonstra ca are sustinere in partid si nu doar sustinerea unei singure persoane.
Postat 19 Noiembrie 2015, 21:59 de CrisanTeo
Mor comunistii
Mor comunistii securisti de grija Anei! Bravo fata! Bercea e un informator nenorocit care s-a plimbat de la un partid la altul, dupa interes! Ana faceti echipa cei tineri, viitorul este al vostru! Tu Ana, Liviu Sabau, Pavel Emilian sunteti niste tineri muncitori si seriosi!
Postat 19 Noiembrie 2015, 21:31 de jefavram
una calda, unul rece... :D
Bercea e de zece ori mai bun ca pupaza, insa derutatul ioan sorin roman este un caracter infect, josnic si fara nici un dram de interes decat pentru afacerile lui. Se preface pana isi atinge scopul, apoi... da-i bataie la furat ! Un individ (caci om nu poate fi numit) pe care oricine l-a cunoscut regreta !
Postat 19 Noiembrie 2015, 20:18 de AgentulTermic
Afara cu ANA!
Si-au adus aminte PSD-istii de spiritul de competitie!!! Ura!!! Ana Maria are contracandidat? Asa se explica de ce s-au amanat alegerile! Sau s-or fi saturat pesedeii de apucaturile lui Mang si au decis sa nu-l sustina pe Pavel, asa cum s-a dat ordin pe unitate, si au facut scut in jurul lui Roman?
Postat 19 Noiembrie 2015, 19:12 de CrisanTeo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON