URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Ianuarie 2014, 18:35

Accident pe centură: Un orădean a lovit o adolescentă pe zebră (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
O tânără de aproximativ 14 ani, conform spuselor unor martori, a fost lovită vineri seară, în jurul orei 17.50, pe trecerea de pietoni ce desparte cele două sensuri de circulaţie de pe şoseaua de centură în zona sensului giratoriu dintre strada Italiană şi strada Uzinelor. Din fericire, pentru că şoferul Opelului nu avea viteză, urmările accidentului au fost uşoare.

"Fata nu avea sângerări şi a fost dusă la Spitalul Judeţean de echipajul Ambulanţei, în stare de conştienţă", a declarat pentru BIHOREANUL unul dintre poliţiştii Serviciului Rutier sosiţi la faţa locului.

Şoferul Opelului, un orădean de circa 35 de ani, a susţinut că nu avea viteză. "Veneam de la lucru, de pe Uzinelor, şi am făcut dreapta s-o iau spre podul Densuşianu. M-am trezit cu fata pe capotă", a spus bărbatul, arătând spre maşina al cărei parbriz era spart.

Omul a fost testat cu etilotestul, care a confirmat că nu consumase băuturi alcoolice, dar pentru că nu a acordat prioritate şi a lovit un pieton chiar pe trecere, permisul îi va fi suspendat şi, în plus, pe numele său va fi întocmit un dosar penal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
AGITATII LA VOLAN DE CIRCA 35 DE ANI
daca venea de la serviciu trebuia sa cunoasca drumul, plus ca legea specifica clar ca in preajma trecerilor incetinesti nu calci pe acceleratie, apoi te uiti din timp la capetele trecerii de pieton sa vezi din timp daca cineva vrea sa se angajeze in traversare. si ca sofer trebuie sa fii f atent, nu doar ca pieton. din pacate, se intampla si nasoale d\'astea. bine ca n-a murit nimeni,
Postat 14 Ianuarie 2014, 09:49 de vasi
soc , soc , soc!
De multe ori trecerile sunt prost semnalizate, ar trebui sa fie semnalizate din tip si eu personal am intalnit o gramada de pietoni care nici macar nu se uita inainte de a traversa ci se arunca direct pe trecere pe principiul" e trecere, eu am dreptate". Mai oameni buni totul pleaca de la educatia de acasa care din pacate e din ce in ce mai precara. O masina la kilogramele ei nu poate opri asa cum poate opri un om, intr un timp atat de rapid de aceea pietonii ar trebui sa gandeasca putin inainte de a traversa. Daca se strica frana si nu poate opri tu traversezi ca ai dreptate si dupaia esti nenorocit pe viata. Va rog sa constientizati inainte de a traversa pericolele la care va expuneti. Si eu sunt si pieton si sofer dar ca pieton nu ma arunc in fata masinilor ma uit de 10 ori si daca vad ca vine cu viteza masina o las sa mearga nu ma arunc in fata ei sa o fac sa franeze brusc. Daca toata lumea ar da dovada de buna crestere in trafic atat si pietonii cat si soferii am avea mai putine accidente. Din pacate multi confunda drumul public cu o pista de raliuri si isi arata frustrarile in trafic. Va rog frumos , putin mai multa educatie!
Postat 13 Ianuarie 2014, 17:37 de oraseanul de la sat
Vina lor !?!
În loc să să înfiinţeze sensuri giratorii care mai apoi au fost sau urmează a fi desfiinţate - pe bani mulţi plătiţi de către contribuabili - municipalitatea putea să conceapă şi să includă în PUG şi mai apoi în PUZ-uri şi PUD-uri unele planuri specifice prin care, în zonele cu treceri pietonale ample şi care depăşesc o anumită lungime, să realizeze pe aceaşi bani, inutil cheltuiţi, treceri subterane sau supraterane pentru pietoni !?! Dar, din nefericire pentru orădeni, pietonii nu sunt o prioritate !?!
Postat 11 Ianuarie 2014, 09:17 de Carp III
a
Bine ca e toata lumea ok, restul se rezolva.
Postat 10 Ianuarie 2014, 22:48 de cristi
atentie
zona e extrem de periculoasa pentru ca trecerile de pietoni sunt prost semnalizate avand in vedere ca e totusi centura deci sosea ocolitoare tocmai pentru viteze mai mari sigur in limita legala trebuie foarte mare atentie acolo mai ales pe vremea asta.
Postat 10 Ianuarie 2014, 22:40 de capcaunu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON