URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 August 2012, 13:03

Accident grav cu o Ambulanţă, un Touareg şi un Mercedes lângă Crişul: Şoferul Ambulanţei era băut! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei maşini au fost serios avariate în urma unui accident petrecut, sâmbătă, în jurul prânzului, pe strada Republicii din Oradea. O autospecială a Ambulanţei s-a ciocnit frontal de un Volkswagen Touareg intrat pe contrasens, la volanul căruia se afla reputatul medic sportiv Mircea Lucaciu.

Evenimentul s-a produs în jurul orei 11.30, la intersecţia străzilor Republicii şi Parcul Petofi Sandor. Echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor transporta doi pacienţi din Marghita, dintre care o femeie în stare gravă cu ocluzie intestinală, când a intrat în coliziune frontală cu Touaregul care i-a tăiat calea. "Eram în misiune, cu girofarurile şi sirena în funcţiune. Maşinile din trafic mi-au făcut loc să trec pe roşu, însă jeepul mi-a tăiat cu viteză calea. Am tras stânga să-l feresc, dar nu am putut evita coliziunea", a declarat Horgacs Csaba, şoferul de pe Ambulanţă, care mirosea puternic a alcool şi a recunoscut că băuse, "dar cu o seară înainte".

"Am intrat pe culoarea verde a semaforului şi m-a izbit în plin Ambulanţa. Venea cu viteză şi cred că şoferul e beat că şi acum miroase a alcool", a spus la rândul lui doctorul Lucaciu.

Conform declaraţiilor unui martor ocular, jeepul a efectuat o manevră nepermisă, virând stânga, de pe strada Petofi, cu intenţia de mers spre Gara Centrală. "Nu avea voie, dom'le, e interzis să faci stânga acolo, e obligatoriu la dreapta. Ambulanţa venea cu girofarurile şi sirena pusă, iar jeepul i-a tăiat brusc calea. Am văzut cum s-a petrecut totul", a povestit pentru BIHOREANULUI Lechner Pal Mihaly.

În urma impactului frontal, Ambulanţa a fost proiectată într-o limuzină Mercedes parcată regulamentar pe partea dreaptă a sensului de mers, care s-a ales cu faţa lovită şi cu spatele înfipt într-un copac.

Cele trei maşini implicate au fost serios avariate, dar, ca prin minune, pacienţii din ambulanţă nu au fost răniţi. Imediat după accident, ei au fost preluaţi de un alt echipaj şi transportaţi la Spitalul Judeţean. În schimb, una dintre asistentele echipajului medical a fost rănită, acuzând dureri la nivelul coloanei vertebrale şi la şold.

Poliţiştii chemaţi la locul evenimentului rutier au stabilit, în urma testării cu aparatul etilotest, că şoferul Ambulanţei avea o alcoolemie de 0,4 miligrame de alcool pur în aerul respirat, la limita dintre contravenţie şi infracţiune.

"După primele constatări, vina şoferului de pe jeep este evidentă, însă culpa mai mare pare a fi a şoferului de pe Ambulanţă, care conducea sub influenţa alcoolului. Dat fiind faptul că accidentul s-a soldat şi cu o victimă, cercetările vor fi preluate de un ofiţer criminalist, iar decizia finală asupra celui vinovat de producerea accidentului o va lua procurorul de caz", a spus Florin Bogdan, agent şef principal în cadrul Serviciului Poliţie Rutieră Bihor.

Potrivit poliţistului, viaţa sau integritatea corporală a celor doi pacienţi din Ambulanţa lovită nu a fost pusă în pericol, ambii fiind asiguraţi pe targă cu centuri de siguranţă.

Timp de câteva zeci de minute, traficul a fost obturat pe una dintre benzile de circulaţie de pe Republicii, în sensul de mers spre Gara Centrală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
il dottore
marele doftor spagar care nu taie chitante iar daca nu i dai spaga te lasa sa mori. De unde credeti ca si a cumparat il dottore jeepul si a dat mita la politisti sa l faca scapat dupa ce nu a acordat prioritate ambulantei. Ar trebui bagati la puscarie toti smecherii astia care nu respecta nici o lege.
Postat 27 August 2012, 23:09 de spagarul
accident grav cu o Ambulanta
acest vraci face zeci de milioane de lei zilnic la cabinetul sau fara a elibera bon fiscal iar atunci cand i se solicita face scandal.Nu s-a tratat nimeni de la finante sau serviciul antifrauda la individul asta nesimtit?
Postat 27 August 2012, 09:44 de giovani
medic spagar
toti spagarii si mafiotii sint mai nou \\"doctori\\"? din cauza nennnorocitului astuia puteau sa moara oameni nevinovati, de ce nu l arestati pe taranul cu jeep care nici macar salvarii nu i acorda prioritate
Postat 26 August 2012, 23:39 de blo
Medic Cocalar
Acest "medic?" Cocalar, din punctul meu de vedere, isi parcheaza in mod repetat masina fie pe trotuar fie chiar pe trecerea de pietoni, locatia fiind Baritiu cu Roman Ciorogariu. Probabil nu-si permite un abonament sau tichet de parcare iar cei de la parcare nu fac nimic, politia isi inchide ochii. Deasemenea, l-am vazut de mai multe ori in trafic si ar fi recomandat un test psihologic de efectuat domnului "medic?" deoarece este un nebun de legat ...
Postat 26 August 2012, 22:50 de Altul
INTREBARE
CE MEDIC E ASTA, DOMNULE? SPORTIV? ZICI CA ARE NR DE INMATRICULARE DE LA PARCHET MPR = MIN PUBLIC DIN ROMANIA
Postat 26 August 2012, 14:32 de A
ambulante
DE CE NU SE iau permisele celor care nu setrag din fata salvarii sau a pompierilor la timp,iar pt acei dobitoci care se si baga in fata lor,ca EI IS SMECHERI CU BANI,ar trebui anulat permisul.da am uitat traim in romania si toti suntem neamuri...CIND SUNTEM OAMENI CU BANI
Postat 26 August 2012, 09:51 de pup
Reputatul
Hei,sa fiti voi sanatosi de cite ori REPUTATUL merge la cabinet baut,este adevarat ca nu am auzit sa fie relamat dar de bine nu stiu cine il mai vorbeste se comporta cu pacientii de parca ar munci fara bani!!! Nici atunci nu ar trebui sa isi permita.Si chiar nu mi vine sa cred ca el era treaz!!! Poate nu mai vedea semnele de circulatie. Feriti va de el!
Postat 26 August 2012, 00:46 de pacient
reputatul felcer
felcerul ala spagar crede ca daca si a luat jeep din spaga primita de la pacienti isi poate face de cap cum vrea el, bagati l pe nennnorocitul asta la zdup, infectule vedea te as in salvarea aia
Postat 25 August 2012, 19:29 de reputatul spagar
S-a dus la naiba şi reputaţia lui "au mă doare" !?!
Te-a reparat la cap măi Sotoc, după ce ai avut interdicţie penală să mai inventezi cuvinte prin presă ? Asta, în legătură cu "reputatul" medic Lucaciu, de care au auzit strict necititorii tăi ... Iar tu Chirilă, ţi-ai băgat mortul în casă odată cu cvasiurnalistul Sorin, poreclit şi S.S. Acum o să fiţi (cu Criş cu tot) cei trei "purceluşi - mercenari".
Postat 25 August 2012, 17:09 de Carp III
smecheri
o fi ambulantierul care mergea nu demult tot asa cu semnalele pornite toti ne-am tras deoparte ca asa trebuie CA SA vezi in fata la mag de apicultura pe MAGHERU punea stopistii jos.ce sa va spun m-am culcat pe claxon atata am fost de frustrata si acum imi pare rau ca nu am facut o adresa la min sanatatii.in 80 la suta nici nu ar fi nevoie sa mearga cu sirenele dar le pun sa aiba calea libera vezi doamne ii caz urgent
Postat 25 August 2012, 16:15 de angela
CE
SLAPI FAINI ARE MEDICUL SPORTIV !!!!!!!!!! RECOMANABILI LA JEEEEEP !!!!!! PAPUCI DE SPORT ADICA ~
Postat 25 August 2012, 14:25 de A
Vinovat mincinos!
Dupa ce ca-i vinovat dr. mai si minte!Halal caracter!Infect!
Postat 25 August 2012, 13:50 de Tinu
distrusi la volan !!!
ce gunoaie pe caldura asta consumi alcool :)))? legea nu ofera apa rece salariatului ? esti roman pe acte si in relaitate esti un sclav in tara ta !
Postat 25 August 2012, 13:29 de distrusi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON