URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iunie 2016, 10:50

Un an mai bun: În 2015, şefii Universităţii din Oradea au câştigat mai mulţi bani

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru şefii cei mari ai Universităţii din Oradea, anul 2015 a fost unul mai bun decât precedentul. Conform propriilor declaraţii de avere, postate pe site-ul instituţiei cu întârziere faţă de termenul prevăzut de lege de 15 iunie, rectorul Constantin Bungău, mai mulţi prorectori, dar şi preşedintele Senatului universitar, Sorin Curilă, au câştigat, în medie lunară, mai mulţi bani.

De cea mai spectaculoasă creştere a avut parte tocmai rectorul, care în 2015 a câştigat de la Universitate 123.614 lei numai din salarii, ceea ce înseamnă o medie lunară de 10.301 lei. În 2014, Bungău a avut un salariu mediu de 7.000 de lei. În plus, anul trecut, rectorul a mai câştigat 10.796 de lei la plata cu ora şi alţi 948 de lei din activitatea de cercetare.

Preşedintele Senatului universitar, Sorin Curilă, a câştigat şi el mai bine anul trecut. Din activitate didactică şi cercetare, Curilă a primit 115.002 lei, în medie lunară 9.583 de lei, cu aproape 1.000 de lei mai mult decât în 2014, când a câştigat în medie 8.780 de lei.

Fostul prorector Ioan Gheorghe Ţara, care între timp nu se mai regăseşte în conducerea Universităţii, a câştigat şi el mai bine anul trecut decât în 2014. Concret, Ţara, în prezent consilier judeţean din partea PSD, a câştigat la Universitate, în medie lunară, 14.267 de lei, în timp ce în urmă cu doi ani ducea acasă 12.800 de lei pe lună.

Prorectorul Marcel Roşca a câştigat şi el mai bine, dar nu cu o diferenţă semnificativă: în 2015, a fost plătit în medie lunară cu 11.415, iar în 2014 cu 11.290 de lei.

Prorectorul Marcela Prada este singurul care în 2015 a câştigat bani mai puţini: 8.005 în medie lunară, faţă de 8.784 în 2014.

De cealaltă parte, prorectorul Eugen Macocian a câştigat în medie lunară în 2015 suma de 9.288 de lei. Acesta a avut un salariu mai mare decât în anul precedent, însă este prorector al Universităţii doar din noiembrie 2014.

Fostul prorector Simona Trip, care a făcut parte din echipa de conducere a Universităţii până în acest an, nu are încă publicată declaraţia de avere pe site-ul Universităţii. 

Documentele postate pmai arată că unii decani orădeni au câştigat chiar mult mai bine decât rectorul sau prorectorii. Sanda Filip, şefa Facultăţii de Ştiinţe, a obţinut în 2015 din salarii şi cercetare, 171.366 de lei, adică în medie lunară 14.280 de lei.

Fostul decan al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, Teodor Leuca, a avut un salariu mediu lunar de 9.733 de lei, iar decanul Ioan Horga, de la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării de 9.064 de lei.

Agneta Marcu, fost decan al Facultăţii de Arte, a avut câştigat, la rândul ei, în medie lunară 8.934 de lei, clasamentul fiind continuat de decanul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, Alexandru Pele, cu un venit lunar mediu de 8.193 de lei.

Decanul Facultăţii de Litere, Teodor Mateoc, a câştigat în medie lunară 7.946 de lei, iar cel de la Protecţia Mediului, Ioan Chereji, 7.756 de lei. Următorul în top este şeful Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Dumitru Megheşan, cu un salariu mediu lunar de 7.385 de lei, mai mult decât fosta decăniţă a Facultăţii de Ştiinţe Economice, Adriana Giurgiu, care a câştigat în medie lunară 7.059 de lei.

Decanul Facultăţii de Drept, Valentin Mirişan, a avut un salariu mediu lunar de 6.990 de lei, iar fostul şef al Facultăţii de Medicină şi Farmacie, în prezent prodecan, Florian Bodog, a avut un salariu mediu de universitar în valoare de 6.235 de lei lunar. În fine, cel mai mic salariu l-a avut decanul Facultăţii de Inginerie Energetică şi Management Industrial, Gabriel Bendea, care a câştigat în medie lunară 4.479 de lei.

De precizat însă că doi foşti decani, care anul trecut erau în funcţii, Floare Chipea de la Ştiinţe Socio-Umane şi Aurora Mancia de la Construcţii şi Arhitectură, nu au încă declaraţiile de avere pe site-ul Universităţii.

Fosta directoare a Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat, Alina Bădulescu, în prezent decană a Facultăţii de Ştiinţe Economice, a câştigat anul trecut în medie lunară 11.100 de lei, directorul general administrativ al Universităţii, Andrei Krausz, a avut un salariu mediu de 5.219 lei pe lună, iar directoarea economică a instituţiei, Crina Gherlea, a câştigat în medie lunară 3.403 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
??
Multi prostovani dupa ei..
Postat 02 Iulie 2016, 01:29 de Tinas
niste neica nimeni
Cu totii niste neica-nimeni! Doar au bani multi degeaba!
Postat 01 Iulie 2016, 06:31 de andreimagheru
iata motivul...
... de ce nu merita sa faci nimic... sa munceasca cei care si castiga bani... dar din pacate munca ramane celor cu bani de nimic...
Postat 30 Iunie 2016, 22:55 de sasi
ce venituri!!!!
sfidatoare de-a dreptul
Postat 30 Iunie 2016, 15:32 de ADINA
cum dreaq...
...ii mai trebuiau astuia butoni de aur si cravata, la ce salar avea !?
Postat 30 Iunie 2016, 12:24 de AgentulTermic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON