URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2013, 17:10

Prorector al Universităţii din Oradea: E vina noastră că avem studenţi tot mai slabi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Facultatea de Litere din cadrul Universităţii din Oradea şi-a celebrat, vineri, semi-centenarul, adică 50 de ani de la înfiinţare. În prezenţa a aproximativ 100 de profesori şi studenţi, dar şi a unor invitaţi din alte universităţi, precum Partium, Emanuel ori Babeş-Bolyai, decanul Teodor Mateoc a făcut o prezentare a istoricului şcolii, mulţumind tuturor celor care au contribuit la binele facultăţii. "În pofida dificultăţilor financiare şi de natură legislativă, Facultatea de Litere reuşeşte să-şi menţină atractivitatea", a spus Mateoc.

Totodată, decanul a precizat că filologii sunt conştienţi că trebuie să-şi diversifice oferta, îndeosebi pe paleta limbilor străine, ca să atragă studenţi, chiar şi străini. "Şi acum avem studenţi chiar şi din Mauritius", a lăudat decanul facultatea pe care o conduce. Mateoc a adăugat că din ianuarie în cadrul Facultăţii de Litere va funcţiona un Centru de Limbi Moderne, unde orice orădean va putea urma cursuri de limbi străine, fără să devină student al Universităţii.

Reprezentând conducerea executivă a Universităţii, şi prorectorul Sorin Şipoş i-a lăudat pe filologi. "Facultatea de Litere e printre puţinele facultăţi din cadrul Universităţii care are magiştrii, care a creat şcoală, care are nume recunoscute internaţional", a spus Şipoş.

Pe de altă parte, prorectorul a aruncat săgeţi în întreg corpul profesoral universitar, spunând că dascălii încep să uite... de studenţi. "Ne mirăm că studenţii sunt tot mai slabi. E din vina noastră. Din profesori universitari ne-am transformat în funcţionari universitari", a spus prorectorul. Totuşi, a lăudat dascălii de la Litere, spunând despre ei că nu uită să-şi pregătească urmaşii, adică studenţii care vor deveni profesori.

Sărbătoarea semi-centenarului a cuprins şi un recital de poezie victoriană prezentat de studenţi clujeni, o lansare de carte a profesorului Roger Craik, originar din Ohio dar asociat la Oradea, şi un spectacol de teatru al studenţilor orădeni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@LALA
Chiar zilele trecute a aparut o stire despre studenţii orădeni din anul IV, de la programul de studiu „Ingineria Sistemelor Electroenergetice”.Ei s-au intors cu premii de la Simpozionului ştiinţific studenţesc EMING 2013, care a reunit, între 28 şi 30 noiembrie, peste o sută de studenţi din opt centre universitare din ţară si care a avut loc la Resita...Apoi Simona Bisboaca de la UO, cea care a obtinut medalii de aur pentru inventii si pe care o stie toata lumea...Pacat ca orasul asta este locuit de ignoranti ca tine, care nu aud numai ce-i rau.
Postat 08 Decembrie 2013, 22:49 de Boom
VAI SI-AMAR!
De ce mai exista aceasta Sorbonica daca are numai probleme? Un lucru bun nu auzi de ea, niste amarati peteciti la spate.
Postat 08 Decembrie 2013, 18:41 de LALA
conducerea
Dar daca am devenit functionari universitari de ce s-a intamplat asta? Nu din cauza conducerii? Sunt tinuti o gramada de indivixi fara valoare stiintifica, care nu fac absolut nimic, nici maca ore ca ”nu vin studentii” (cerc vicios!). Plus secretare si tot felul de personal INCOMPETENT! Treziti-va ca nu mai merge asa! Degeaba un prorector vine si spune ce spune, pentru ca totcmai el si ceilalti din conducere ar trebui sa iasa masuri. Dl Sipos isi ia salariul marit, de 100 milioane, ca si Tara, Rosca si Curila, si mai au si ipocrizia sa se planga. Pai cei care iau 10 milioane ce sa mai zicem?
Postat 08 Decembrie 2013, 15:17 de ion
ipocrizie
Aveţi studenţi slabi, odată fiindcă vin la facultate cu bacurile astea inventate de abramburika (deşi n-ar trebui primiţi în curte) pregătiţi sub orice critică din licee şi a doua, fiindcă voi profesorii universitari, în loc să-i picaţi cu furie, şi să-i trimiteţi pt totdeauna la cumpărături la hajdusoboslou , îi treceţi pe toţi tâmpiţii şi semianalfabeţii. Astfel, vă bateţi joc de profesia voastră, de speranţele părinţilor (cei cinstiţi) şi nu în ultimul rând de banii cetăţenilor care muncesc ca să-şi plătescă taxele.... Să poată veni pontalăul să se izmenească ....cum vă dă el salariile şi sporurile....atât !!!
Postat 08 Decembrie 2013, 08:37 de caligula
!!!
Da chiar asa profesori slabi are aceasta Universitate? De ce sunt adusi numai pilosi si nu se pune accent pe compententa? Sa fie adusi oameni noi, iar expiratii afara.
Postat 08 Decembrie 2013, 08:35 de Maria
ACRITURA
RAUTACIOS ARTICOL. NUMAI SI NUMAI NEGATIVISM. TOTO TOTO
Postat 07 Decembrie 2013, 23:49 de PONTAA
Omul s-a autoevaluat, si-a facut autocritica, asa ca e recuperabil
.
Postat 07 Decembrie 2013, 23:36 de Walk
subscriu
Subscriu. Un om slab, cu o exagerat de buna parere despre el si intolerant. Crede ca numai el are dreptate si nu accepta sa fie contrazis. Din pacate, numai actiuni de imagine personala face, dar numai asa se poate candida mai sus, un pic mai sus...
Postat 07 Decembrie 2013, 22:25 de unul
oameni dedicati profesiei
Mizera apreciere facuta de acest om slab, Sorin Sipos. O echipa de conducere mai slaba nu a avut universitatea niciodata.
Postat 07 Decembrie 2013, 21:48 de universitar
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON