URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2012, 16:15

PDL-iştii acuză: Mang aduce un prejudiciu de imagine judeţului Bihor şi comunităţii academice

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PDL-iştii cer reprezentanţilor mediului academic local şi profesorilor universitari din Bihor să se delimiteze de ministrul Educaţiei, Ioan Mang, cel acuzat că a plagiat mai multe articole ştiinţifice, pe motiv că acesta aduce un prejudiciu de imagine judeţului bihor şi mediului academic orădean.

"Solicităm reprezentanţilor mediului academic local, întregului corp profesoral al universitarilor bihoreni, să se delimiteze de asemenea practici de natură să arunce din nou, pentru multă vreme, Universitatea orădeană într-un nemeritat con de umbră", a declarat Adelina Coste, marţi, într-o conferinţă de presă.

Preşedinta organizaţiei de femei a PDL Bihor, care candidează şi pe un loc de consilier local, a acuzat "imensul prejudiciul de imagine pe care prezenţa în Executiv a actualului ministru al Învăţământului îl aduce judeţului Bihor în general şi mediului academic orădean".

Aceasta a mai spus că PDL-iştii bihoreni salută iniţiativa liderului partidului, Emil Boc, care a anunţat, luni că PDL va depune o moţiune simplă la adresa lui Mang. "Chiar dacă sub această presiune a moţiunii simple ministrul Mang va fi demis, noi suntem convinşi că electoratul bihorean îl vor aplica sancţiunea morală, aceea ca în 10 iunie să nu îl voteze pe nemeritatul loc 2 pe care îl ocupă pe lista de consilieri judeţeni ai USL", a mai spus Coste.

PDL-ista a făcut câteva referiri şi la acuzele aduse de colegul ei de partid, Cristian Ile, la adresa primarului Ilie Bolojan, care a scris, pe blogul personal, că în cei patru ani de mandat nu a beneficiat de sprijinul Guvernului. "Aş dori să le amintesc colegilor bihoreni de alianţă electorală ai domnului Mang că însuşirea unor merite edilitare care nu le aparţin reprezintă tot o formă de plagiat".

Coste a mai spus că până acum în Guvern, bihorenii "au avut miniştri, secretari de stat, şefi de agenţii care nu au uitat de unde au plecat, au adus un lobby intens judeţului şi nu au au prejudiciat imaginea judeţului prin actele pe care le-au făcut".

Citeşte mai multe despre acuzele ce i se aduc lui Ioan Mang în articolul "Ministrul Mangleală"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
:)
Mang, ne-ai facut de rusine in Romania si Europa, nu te mustra constiinta ca ai distrus credibilitatea Universitatii din Oradea??????????????????????????????????????? fie-ti rusine!!!!
Postat 23 Mai 2012, 20:40 de silvia
incredibil
Dle mang, esti un om de nimic!
Postat 23 Mai 2012, 20:17 de Lluvia
Pierdem increderea aracis
De ce sunt promovati plagiatorii? Ne distrugem viitorul, pdl-istii au dreptate, nu lasati sa se ajunga la inchiderea Uoradea, tineretul sa fie promovat si lasat in fata, iar batranii lasati la vatra!
Postat 16 Mai 2012, 20:20 de Denisa
PDL-iştii acuză: Mang aduce un prejudiciu de imagine judeţului Bihor şi comunităţii academice
Serios? Mars in mama voastra jegosilor, sa nu ramana nici samanta de voi.Se pare ca va mananca in c..r cu evaluarile daca ati plecat democratic de la putere.Din punctul meu de vedere meritati sa fiti fugariti cu pietre ca si cainii adunatura de ticalosi nenorociti!
Postat 16 Mai 2012, 15:42 de ghfg
varza
Mars la furat dl Mang, de ce nu recunoaste ca a copiat la greuuuuuu
Postat 16 Mai 2012, 12:55 de tibi
Plagiatorman
Plagiatorman a fortat nota dar nu a reusit , bv lui !!
Postat 16 Mai 2012, 12:53 de MANGLEALA
Muhaha
PERFECT DE ACORD CU DOAMNA COSTE
Postat 16 Mai 2012, 10:31 de Muhaha
mda...
Inca un articol marca SuperBolo...
Postat 16 Mai 2012, 09:51 de cinevacuvalva
Rusine !!!!
Cine sunteti voi...fraierilor...sa comentati sau sa va luati de activitatea unei persoane? De ce acuzati oameni pe baza unor vorbe scoase de niste indivizi fara scrupule, Omul asta nu a fost \"condamnat oficial\"...dar deja va gasiti voi .... sugari de sange portocaliu sa ii atribuiti aceste fapte. Rusine sa va fie voua COMUNISTILOR cu manta de democrati.
Postat 16 Mai 2012, 09:21 de Oradean
mincinosii
jos mafia si plagiatul din psd!!!! numai cu furturi si minciuni va ocupati
Postat 15 Mai 2012, 22:06 de ilinca
ROSU
nu numai judetului Bihor si comunitati academice ci si europei care ne sufla in ceafa la orice.
Postat 15 Mai 2012, 20:35 de NAIL
.........
COPY MANG PASTE!!!!!!!!!!!!
Postat 15 Mai 2012, 20:33 de bogdan
De-nteles
Usor de inteles mesajul doamnei Coste,inclusiv nuantele de patriotism local.As recomanda,totusi,sa nu bage mana-n foc nici macar pentru acei bihoreni care "au adus un lobby".Indiferent de partid,etnie,religie,varsta etc.Sa nu ne repezim!
Postat 15 Mai 2012, 19:55 de gyorgy tozser
mang o rusine bihoreana
Mang este el un prejudiciu pentru societate prin simpla existenta!!! Domnule DOCTOR ne pare rau dar trebuie sa dispareti din viata politica pentru rusinea care ati creat-o judetului din partidului!!!
Postat 15 Mai 2012, 19:51 de parpanghel
@ .
@PDLabo (.): L-o aruncat ca e un incompetent. Pota face greseli. E adevarat. Dar inca e mic copil fata de Basescu si Boc ai tai, stai linistit!
Postat 15 Mai 2012, 19:37 de @ .
de ce?
Asa se intampla cand alegi ministri la repezeala. Trebuie sa-i scoti apoi pe usa din dos.
Postat 15 Mai 2012, 17:54 de oradean
L-a ejaculat tonta din ministeriat !
Postacilor (u)slinosi, de ce l-o fi aruncat tonta ca pe o masea stricata ?! Decat la oras codas, mai bine-n satul tau fruntas !
Postat 15 Mai 2012, 17:50 de .
minciuni
Boc trebe parlit si bagat la puscarie. Gunoiu dracu pdl-ist, cu ce acuze vine el, cel care nu e in stare sa faca nimic. Chiar el acuza pe altii de plagiatura. Boc trebe dat jos cat mai repede
Postat 15 Mai 2012, 17:37 de David
jaful de la sorbonica
Cine se aseamana se aduna. "universitarii" de la sorbonica sunt toti o apa si un pamant. De aceea nu iau atitudine impotriva lui mang, ca se simt cu musca pe caciula. Daca incepe epurarea pe motiv de plagiat, incompetenta, nepotism, samd, ramine sorbonica fara cadre de nadejde. Este si normal unde s-a ajuns, daca maghiar le-a dat diplome la toti handicapatii. Unchiu' maghiar, tata psd-istilor.
Postat 15 Mai 2012, 17:25 de Oradean
NU ne e RUSINE nici cu PDL !
hai ca VORBA lui VADIM nici cu \\\"braconierul \\\"IGAS nu ne a fost RUSINE, hai USL scapati ne de FERMA de porci la ingrasat ai lui TRAIAN BASESCU, amin! Liviu Popa nici in prezent nu a raspuns de impuscaturile din BUCURESTI de politistul care si a ucis nevasta, atunci trebuia DEMIS, de ce nu au facut ooooo , politisti ne omoara cu sustinera cui? Traian Igas, ministru de interne si senator PDL de Arad, membru CSAT în regimul Basescu-Boc: "branconajul este foarte mare" "criminologen" "complect" "francezii face ceva" PS: bacalaureat la 24 de ani, actionar la SC Costello 2000 SRL
Postat 15 Mai 2012, 16:55 de nici de PDL nu ne e
Declaratie de adio.
Ultima declaratie a Adelinei Coste inainte de a pleca, alaturi de secretarul general al PDL Bihor, Abrudan Traian, la PNL. Scopul scuza mijloacele, dar oportunismul ramane valabil.
Postat 15 Mai 2012, 16:35 de SAFE
are de dat socoteli serioase
ATENTIE! de ce MOTIUNE si nu plangere penala :)))? vedeti ca totul este de scnadal, faceti plangere penala si raspundeti de acuzatia pe care o aduceti, PDL este un prtid de HAM_HAM_HAM atat in rest nu MAI POT baga in familie banul PUBLIC :))) PONTA ar fi ff destept daca ar da un OUG de a veifica toti functionari publici cu privire la PLAGIATURA :)) am termina cu functii nemeritate si cu nepotismul politic.
Postat 15 Mai 2012, 16:35 de cine vorbeste :))
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON