URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Ianuarie 2017, 15:11

Liviu Dragnea a anunțat componența noului Guvern: Florian Bodog, ministru al Sănătăţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prodecanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, totodată preşedintele PSD Oradea, Florian Bodog a fost propus ministrul Sănătăţii în Cabinetul Grindeanu.

Anunţul a fost făcut marţi de preşedintele PSD Liviu Dragnea, care a făcut publică lista tuturor miniştrilor PSD din noul Guvern. Lista va ajunge marţi în Parlament, pentru a fi votată.

Senator PSD la al doilea mandat, Florian Bodog (45 de ani) a mai fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în anul 2012. De asemenea, el a fost decan al FMF Oradea între 2012 şi 2016 şi a candidat, în primăvara anului trecut, la rectoratul Universităţii din Oradea, funcţie pe care a ratat-o în faţa inginerului Constantin Bungău. Ulterior, a fost numit prodecan al FMF.

Aşa cum BIHOREANUL a arătat, însă, Bodog are serioase probleme de CV. Ministrul Educaţiei Mircea Dumitru i-a retras, în octombrie, calitatea de abilitat şi dreptul de a conduce doctorate, după ce a constatat că Bodog nu a îndeplinit criteriile minime pentru a obţine abilitarea.

Dezvăluirea a fost făcută de BIHOREANUL, care a relatat, în mai multe articole publicate în anul 2016, că Bodog nu a îndeplinit condiţiile prevăzute de lege nici pentru a promova ca şi profesor universitar. Mai precis, în timp ce legea îl obliga să aibă minim 6 articole ISI ca autor principal, Bodog nu a atins acest criteriu. Pe lista depusă la dosarul de abilitare, respectiv la dosarul de concurs pentru funcţia de profesor, Bodog a înşirat 12 articole, dar doar la două dintre acestea este autor principal.

La sesizarea BIHOREANULUI, CNATDCU a constatat, în toamna trecută, că, într-adevăr, în 2013, Bodog nu a respectat legea când a obţinut titlul de abilitare, astfel că a propus ministrului Educaţiei retragerea acestui titlu, ceea ce s-a şi întâmplat. Pentru retragerea titlului de profesor, însă, CNATDCU şi-a declinat competenţa, arătând că Universitatea din Oradea a fost organizatoarea concursului, deci demersul trebuie iniţiat de aici. Rectorul Constantin Bungău a transmis o adresă Ministerului Educaţiei, cerând lămuriri, adresă rămasă însă fără răspuns. 

Lista integrală a miniștrilor PSD, prezentată de Liviu Dragnea:

- vicepremier, Ministerul dezvoltării: Sevil Shhaideh

- ministru delegat fonduri europene: Mihaela Toader

- ministrul Economiei: Alexandru Petrescu

- ministru delegat afaceri europene: Ana Birchall

- ministrul Agriculturii: Petre Daea

- Apărare: Gabriel Leș

- Cultură și identitate națională: Ionut Vulpescu

- Educație: Pavel Năstase

- Cercetare: Serban Valeca

- Finanțe: Viorel Stefan

- Justitie: Florin Iordache

- Ape și Păduri: Adriana Petcu

- Muncă: Lia Olguta Vasilescu

- Comunicații: Augustin Jianu

- Sănătate: Florian Bodog

- Tineret: Marisu Dunca

- Transporturi: Razvan Alexandru Cuc

- Consultare publică: Gabriel Petrea

- Comerț: Florin Jianu

- Turism: Mircea Dobre

- Românii de pretutindeni: Andreea Pastarnac

Lista miniștrilor ALDE, prezentată de Călin Popescu Tăriceanu:

- vicepremier, ministru al Mediului: Daniel Constantin

- ministrul de externe: Teodor Meleșcanu

- ministrul Energiei: Toma Petcu

- ministru pentru Relația cu Parlamentul: Grațiela Gavrilescu

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
Fara brancarda se poate face actul medical ?
Mi-ar place sa vad un sistem medical ,spital ,serviciu urgente UPU ,SMURD ,etc ,fara brancarde si fara brancardieri !?Nu ar fi haos ,nu ar fi deloc .Oare cati au inceput de jos ,daca vreti cu tot pretul de la meseria de brancardier si au ajuns ulterior Ministrul Sanatatii !?Putini poate dar unul sigur .Daca nu se va complace in mesaje politicianiste si va lucra ca ministru cum se lucreaza la brancarda ,totul va devenii O.K. in sanatate .Sa-i dam o sansa ,PSD a facut-o .Si tot PSD se va delimita de serviciile le sale daca cele 100 de spitale nu raman deschise si la propriu si cu servicii de caltate !!
Postat 07 Ianuarie 2017, 17:23 de PETREI
Frig rau!
Iarna isi face treaba,e frig rau afara...Catzeii urla de foame,sete si neputinta..Ala nu e bun,aia a fost la scoala generala,alalat facu dreptul la privat...Bodogul nostru e ministru sanatatii spre disperarea atotcunoscatorilor ,mincatori de ...racituri porcesti!A scapat Olguta care face stadion european ,care are si echipa de fotbal in liga 1..Cum?Echipa noastra a fost desfiintata?Se bucura primarul amator de polo?Jalnic,jalnic,roata morii se invirte,chiar daca e patrata...!Calmi ,va rog,iarna e marea,e grea...!
Postat 05 Ianuarie 2017, 07:52 de grigore
sa facem bine,sa nu fie rau
Vai de noi,imparatul Dragnea la butoane. Daca Bodog care are atatea bube a fost propus ministru,pe care il cunosc aproape toti oradenii. Ce ar fi de zis,vor creste salariile,pensiile cu bani de la buget,vor fi inmvestitii.Agricultura e pe maini bune,Daea ala daca cautati pe net va umfla rasul, ce discursuri are,ce elevat e tipu,membru ap PCR din 1970,e bun de pupat dosul imparatului.Ponta se vedea pe el ca e bombalau,prostanac,asta Dragnea imparatul e hidos rau,genu smecher,perfid. Dar vorba lui Hagi : sa facem bine ,sa nu fie rau,zic si io.Cu deficitul bugetar si cursul valutar dumnezeu cu mila,de investitii,autostrazi nu zic nimic,bani pt sala de sport din Oradea,hmmm, se ocupa Mang plagiatorul,ca tot ia dat lui Ponta o minge de baschet cu semnatura lui Franklin si compania . Tds nu mergi purtator de cuvant la guvern,hai ca la 60 de ani e ultimul tren pentru tine,va fi de impact. Iar e de ras pesedeul...servusztok. Cum il cheama pe prim ministru ca am uitat ? :))))))))))
Postat 04 Ianuarie 2017, 10:50 de suporter_oradean
COMPARAȚII
@pinonel: O fi vreo minte luminată ! Acum ce să zic ? Și Blaga, și Filip au fost inițial niște obscuri ingineri de provincie. Bolojan profesoraș de mate la țară ! Klaus profesor într-un orașmai mare dar tot de provincie ! Băsescu marinar ! PS: A fost secretar la CPUN (mart.-sept. 1990); secretar la Scoala gen. nr. 3 Videle (sept. 1990 - iul. 1996); referent la Banca Agricola - Agentia Videle (iul. 1996 - nov. 2001); teller front office la Banca Raiffeisen - Agentia Videle (nov. 2001 - iul. 2002); consilier juridic la Consiliul Judetean Teleorman - Serviciul Juridic si Contencios (iul. 2002 - dec. 2010); director executiv la Consiliul Judetean Teleorman - Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor al Judetului Teleorman (dec. 2010 - iun. 2012); subprefect al judetului Teleorman (15 iun. 2012 - 13 mart. 2014) si prefect al judetului Teleorman, in perioada 13 mart. 2014-22 oct. 2016, data la care si-a depus cererea de incetare a exercitarii cu caracter temporar a atributiilor, potrivit site-ului www.senat.ro.
Postat 04 Ianuarie 2017, 09:26 de TDS
@tsd Gresesti, n-am nimic cu tine!
Cum e posibil sa pui la interne o fosta secretara de scoala din Videle, remarcata cel mult de clientii bancilor unde a lucrat ca obscur functionar si de Dragnea, care a luat-o la consiliul judetean, impunandu-o la un moment dat subprefect in Teleorman? Ce declaratie de razboi mai explicita la adresa justitiei doresti decat nominalizarea lui Florin Iordache, considerat unul din cei care au dirijat din umbra Martea Neagra in 2013 si autor de legi pentru borfasi? Noul guvern? O combinatie unica intre valetii personali ai lui dragnea si cele mai sterse figuri posibile din epoca nastase, asezonat cu doi-trei ministri conectati vag la servicii sa nu zica sistemul ca l-a scos chiar de tot din peisaj. Cu neica-nimeni, secretare, plagiatori, functionari obscuri, executanti docili, liderul psd va conduce, deocamdata din Kiseleff, guvernul lui, pe persoana fizica, in sensul propriu al cuvantului. Acesta e un guvern format discretionar, pe criterii de loialitate fata de seful bandei, nu de competenta, experienta si integritate. Si tu-l sustii!!!
Postat 04 Ianuarie 2017, 09:12 de pinonel
AL NOSTRU-I MAI BUN !
Al nostru-i mai bun ca e al nostru .Pai ai lor sunt mai buni !
Postat 03 Ianuarie 2017, 23:34 de PETREI
!!!
De cand Sebastian Ghita ne ofera serialul de succes sunt ORIPILAT ! Auzim ce zice Basescu, aud cum " rage " Dancu, aflu ce spune Camelia Bogdan si imi zic: ce puteam eu sa sper de la judecatorii Constantin M. sau Ioana Dina T. ? In procesul meu nu era vorba despre suma mea ! Ci ceea ce se putea intampla mai departe ! Asta e ! Petru Filip, Marcel Ioan Bolos, Ilie Gavril Bolojan, Constatantin M., Ioana Dina T., VA UREZ UN AN 2017 PE MASURA CELOR FAPTUITE !
Postat 03 Ianuarie 2017, 23:15 de TDS
???
@pinonel : M-am documentat ! Ai dreptate in privinta D-nei Dan ! A terminat un liceu foarte bun in Bucuresti dar de la terminarea liceului pana la U. Ecologica ( nu mai stiu cand a aparut ) exista o pauza ! De ce? Nu stiu ! PS: remarca totusi ca ma ataci ca pe un dusman ! Nici asta nu inteleg...
Postat 03 Ianuarie 2017, 21:52 de TDS
Pac!
Wow, man... Bodog la Ministerul Sănătății? Un plagiator, hoțoman, mincinos și șmecheraș din cale-afară... Ne ducem de râpă.
Postat 03 Ianuarie 2017, 18:32 de Shogun
Hurrrrayyyy !
Hey ,Habibi !! Fu*K Kuweit ! I'm looking forward to see you soon ! Wellcpme back to Romania !
Postat 03 Ianuarie 2017, 17:28 de Iness
La noi..
...stânga nu e bună la guvernare,cum e bună de multe ori stânga ţărilor occidentale,fiindcă se tună rău la noi!Nici dreapta nu e bună la noi la guvernare,tună puternic şi dreapta.Şi nu prea păţeşte cineva ceva.Aşa...câte un an cu suspendare la un tun de zeci de miliuane de evro.Doar ăştia care vând prin piaţă şi-s prinşi că mai ciupewsc un pic de la fisc.Riscă puşcăria cu ezecutare.Ţara lu papură vodcă...:)))
Postat 03 Ianuarie 2017, 17:27 de crisan
@pinonel
PSD se prăbușește în sondaje! Zeci de mii de bugetari, revoltați că trebuie să se întoarcă la muncă deși l au dat jos pe Soros “Păi ce am făcut? L am dat jos pe Soros pe 11 decembrie, și tot noi trebuie să muncim în țara asta, în țara noastră? Să vină să muncească Nicușor Dan și cu Clotilda și pe noi să ne lase să stăm să ne uităm la Antena3, așa cum ni s a promis în campanie. Huooo, comuniștii! Jos Iliescu!
Postat 03 Ianuarie 2017, 17:24 de ili3
,,Secretara” lui dragnea de la Teleorman a ajuns ministru de interne!!! Comentezi, @tsd?
Doamna Carmen Dan, noua ministră de la interne, este un proferionist desăvârșit cu studii solide în domeniu – a absolvit dreptul la Universitatea Ecologică; nu invers! – si cu o carieră excepțională – acum 6 ani era consilier juridic la consiliul județean Teleorman, azi e mare șefă la București. @tsd, nu mai comenta – mai bine pune mâna pe cartea de ecologie a dreptului și fă-te și tu ministru psd. Care dacă nu erau acești oameni eminenți, de la Ecologică, ne conduceau și acum decât proștii lui Soros!
Postat 03 Ianuarie 2017, 17:01 de pinonel
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
YEEEEEEEEsssss!!!!!!!
Postat 03 Ianuarie 2017, 16:47 de Iness
@grigore
Cred ca n-ai inteles esenta...am scris "din pacate". Stai linistit, cred ca nimeni nu uraste mai tare decat mine PNL-ul de cand a spalat imaginea fostilor PDL-isti. Cat despre Sevil, chiar daca ar fi fost cea mai desteapta femeie din lume, propunerea ei ca premier a fost o gresala politica imensa, pur si simplu i-au ridicat mingea la fileu lui Iohannis. Bihoreanul a cerut lucrarea de doctorat a lui Bodog...nu au primit-o. Altfel cred ca vor sta lucrurile cand se va cere lucrarea de catre cineva de nivel "superior". Atunci se va intampla exact ce a zis @unu. Si o sa fie o noua gresala politica a PSD-ului. Si mie o sa-mi para rau!
Postat 03 Ianuarie 2017, 16:34 de Kid
Aha....ora exacta...!
Deci ora exacta se da de la Bucuresti,dar se pare ca multi uita..Nu sunt fanul Bodogului,dar la cit l-au atacat si insultat aici domnii de la Bihoreanul...asta da surpriza...Macar Bodog nu a desfintat 69 de spitale ca Cseke... Citesc ca ...cineva comenteaza de Sevil!!!!!!!!!Si eu vreau sa vind un ponei ,dar nu necheaza ,latra...La fel ca peneleii cei galbeni si ciumati!Doamne ,hai cu agheazama ,ca dracii asteapta la usa liftului!!!!!!!!!!!!
Postat 03 Ianuarie 2017, 16:17 de grigore
bodog
este un blestem, nu pot sa cred Ritli, ceche otilo si Bodog la sanatate! m am saturat, sprer sa l gaseasca iohanis ca a plagiat si sa nu l numeasca.
Postat 03 Ianuarie 2017, 15:39 de User anonimizat
bataie de joc
Cum sa fie numit Bodog ministru sanatatii ? pe bune,chiar e bataie de joc pe fata....Dar vor creste veniturile,se dau de la buget fara numar mariri de pensii si salarii apeland la creditori externi,daca va fi cine sa ii finanteze gaura de la buget. Cursul e acum 4.54 lei un euro,vedem in decembrie cat va fi....Imparatul Dragnea e pe cai mari acum, sa vedem pana cand....
Postat 03 Ianuarie 2017, 15:37 de suporter_oradean
@unu
Din pacate cred ca o sa ai dreptate. Iar se va face PSD-ul de kaka exact ca si cu Sevil.
Postat 03 Ianuarie 2017, 15:36 de Kid
OUT
Razvan Cuc a fost dat afara anul trecut din Guvern (secretar de stat ) de catre Julien. Sper ca acum Cuc sa-l zvanture pe Bolos.
Postat 03 Ianuarie 2017, 15:32 de TDS
haha
...pentru 6 zile, ca sefu-sau de la judet, Janos Mang, de la PSD Bihor, pana se descopera plagiatul.
Postat 03 Ianuarie 2017, 15:25 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON