URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Aprilie 2012, 11:47

Un Audi a explodat în centrul oraşului. Anchetatorii bănuiesc că e vorba de un dispozitiv artizanal (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O explozie s-a produs, vineri dimineaţă, în jurul orei 3, în centrul Oradiei, la o maşină Audi parcată lângă sediul Agenţiei Tarom. Mai multe echipaje de poliţie, însoţite de câini de urmă, pirotehnişti şi criminalişti cercetează circumstanţele exploziei care a avariat autoturismul şi două din geamurile Agenţiei Tarom.

Potrivit unor surse judiciare, explozia a fost provocată de un dispozitiv artizanal. Vehiculul aparţine unei tinere, concubina cunoscutului traficant de ţigări şi maşini de lux Romeo Păcurar, judecat pentru contrabandă.

Femeia şi Păcurar sunt audiaţi de anchetatori la sediul Poliţiei Bihor.

În urma deflagraţiei, au fost avariate rezervorul de combustibil, luneta şi parbrizul maşinii dar şi două geamuri ale Agenţiei Tarom.

"Este vorba despre o infracţiune de distrugere şi se efectuează cercetări pentru a identifica autorul în cauză. Sunt indicii cum că această deflagraţie să fi fost provocată de un dispozitiv artizanal montat sub maşină. Nu au fost persoane rănite în urma exploziei", a declarat pentru BIHOREANUL Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Potrivit ofiţerului, proprietara maşinii a descoperit stricăciunile vineri dimineaţa în jurul orei 9. "Proprietara a sesizat Poliţia prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că şi-a găsit autoturismul personal parţial distrus,în locul în care îl lăsase parcat în timpul nopţii", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Ancheta Poliţiei se desfăşoară sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Romeo Păcurar a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale, pentru contrabandă, înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, fiind implicat de-a lungul anilor atât în traficul de internaţional de maşini de lux furate cât şi în contrabanda de ţigări. Într-unul dintre dosare, Păcurar a fost acuzat că a făcut peste 50 de transporturi cu ţigări de contrabandă, în valoare de peste 10 milioane de euro. În respectivul caz, alături de Păcurar a fost învinuit şi fostul şef al Vămii Salonta Gabriel Bar, acuzat că a facilitat intrarea transporturilor de ţigări în ţară. Dosarul e pe rolul Curţii de Apel Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
Tzaranu care parcheaza pe spatii verzi
Masina asta am tot vazut-o parcata pe spatiile verzi, pe malul Crisului etc. Cred ca cineva nu a mai putut suporta atata nesimtire si i-a pus omului o bomba...
Postat 26 Aprilie 2012, 20:13 de SNOW
despre prostie
s-au gasit toti mafiotii sa comenteze despre modul de izolare a perimetrului...toti kknarii ! toti sunt specialisti...au citit 2 romane politriste in "facultate" (puscarie) si dau lectii ! SICTIR ! sau vei fi un invidios. mai stii...
Postat 16 Aprilie 2012, 20:48 de tandin
flagrant
aia doi instalau dispozitivul ?
Postat 16 Aprilie 2012, 00:44 de gyorgy tozser
ce porcarie
ce porcarie. asa se face izolarea unui perimetru cu suspiciune de DEI (explozibil)? genistii militienii astia sau au fost condusi de femeia de serviciu ca 1001 sau habar nu au de gestionarea unei astfel de situatii sau au pus la cale o farsa ca sa vedem noi ce tari sunt ei. oricum penibila faza, la cum araat masina cred ca a fost vorba despre explozia unei brichete cel mult, pt ca daca era o bomba nu ar fi ramas nici macar vopseaua de pe ea. D-le Bucur, 1 aprilie a trecut de cam multa vreme ;)
Postat 15 Aprilie 2012, 22:47 de un baiat
nu va stresati pentru fraieri oricum vor muri in chinuri
Coruptia e sustinuta logic de PDL asta e transparent altfel de ce credeti ca nu i deranjeaza subminarea s mai grav este ca fura si din fonduri nerambursabile pe care totii romani le vor plati cu taxe dublate sau triplate :))) CORUPTIA descoperita de Olnada sa nu uitati NICIODATA si vaeu de gand sa fac si mai mult vor si AURUL , dar nu l dam si daca MURIM e al copiilor copiilor nostri, pregatiti va de lupta NU DAM AURUL de la ROSIA MONTANA!
Postat 14 Aprilie 2012, 17:56 de of, of of
avertizare? razbunare?
Ciudat mod de a face dreptate. Poate urmeaza prietenul lui Pop cel cu tigarile. Daca nu l-au omorat inca este ca nu vor cei care l-au avertizat. Ma intreb nu o fi fost Ionescu de la universitate de ciuda ca nu a reusit sa fie rector ? Ca este bun prieten cu Pop cel de la Informatia de Vest si ambii suficient de nebuni sa faca asa ceva. Este manareala evidenta sa speram ca SRI isi va face datoria si in scurt timp vom vedea piromanul.
Postat 14 Aprilie 2012, 14:30 de oradean
mafia
Politia este sponzorizata de Blaga de la PDL.,la fel si de comerciantii de tigari netimbrate din piata Rogerius De 20 de ani se vind tigari in cele doua intrari laterale din piata rogerius,politistul care raspunde de piata nici macar nu iese din birou,ei se duc la el cu spaga,asa merg treburile,unul din comercianti aduna de la toti cite 50 lei zilnic si ii duce personal la biroul politistului, am vazut cu ochii mei
Postat 14 Aprilie 2012, 11:45 de base
asa ceva ....
imaginile spun totul despre ce politisti avem si ce au lasat in functii politicienii la putere . parerea mea proprie este ca in campul infractional ar fi fost suficienti 2 criminalisti si doi meseriasi de la judiciar plus un procuror si 3 de la rutiera care sa asigure traficul in aceea zona centrala .Ori realitatea reflectata in imaginile bihoreanului ne arata ce ziceam la inceput adica superficialitate si lipsa de profesionalism toate stropite cu nevoia de a iesi in evidenta cu nevoia de a epata.......
Postat 13 Aprilie 2012, 22:50 de un cetatean
e un A8 ... A8 A8!!!
DAR SERIOS. NU E UN A6!!!!!!!! E A8!!!!!! DIFERENTA E O SUMA FRUMUSICA incerc sa ajut http:// img2.netcarshow.com/Audi-A8_L_W12_2005_800x600_wallpaper_04.jpg
Postat 13 Aprilie 2012, 22:27 de Observer
Anonim
In imagini e Audi A8,nu A6!!!
Postat 13 Aprilie 2012, 22:04 de Anonim
justitia la ce numar de telefon raspunde?
proprietarul masinii e cercetat pt contrabanda cu tigari cu pagube de 10 milioane euro pt stat! desi dureaza de luni bune urmarirea lui, inca nu este arestat! cu toate ca sunt suficiente probe! deci, pe cine sponsorizeaza acest individ -- pdl sau pnl? sau poate psd, ca doar e frate cu bar, ex-seful vamii de la salonta.....justitia la ce nr de telefon raspunde?
Postat 13 Aprilie 2012, 17:49 de goe
@bestial
@bestial. Crima organizata poate si trebuie combatuta de catre acei angajati ai statului platiti(bine) sa o faca:politisti,procurori,judecatoti. Nu o fac pentru ca sunt incompetenti sau corupti.A te baza pe politicieni e ca si cum ai pune lupul paznic la oi si te-ai mira ca oile dispar. Un singur exemplu,circulatia din municipiu-zilnic ar putea fi suspendate sute de permise si date sute de amenzi pentru trecerea autovehiculelor la semafoare,linii continui,intresectii,treceri de pietoni...Dar din pacate nu vezi aproape de loc politisti prin oras. Dar se plang ca nu au salarii.....Ce fac sefii lor ????????????
Postat 13 Aprilie 2012, 16:55 de Dan
asa trebuie
Politia,SRI,alte organe competente nu se implica fiindca si ei sunt la fel de implicati si manjiti ca si Dl. Pacurar. Probabil ca acuma le este friica, fiindca s -ar putea sa treaca si ei cu familiile lor prin astfel de incidente neplacute. Cred ca este un avertisment si doar un inceput.
Postat 13 Aprilie 2012, 16:42 de informator
a8
A mai spus cineva aici ca e A8, nu A6. Va mai spun si eu ca e A8. Totusi, nu aveti de gand sa va mai informati si voi si sa modificati titlul?
Postat 13 Aprilie 2012, 16:24 de cetatean
micul psihoterapeut de pe lângă casa omului
Dragă Ionela, îmi place cum ai subliniat tu verbul \"împlânte\"! Sigur ai vrea tu niște polițiști adevărați, bărbați care să ... vorba ta ... ceva în bandiți, ori, dacă nu-i găsesc, în cine-o fi prin preajma lor ... poate tu ... depinde de lungimea de undă a mesajului corporal pe care vei transmite la acea oră fericită ...
Postat 13 Aprilie 2012, 15:38 de ionel împlântătorul
mda
dupa parerea mea masina pare destul de intreaga sau poate nu inteleg eu prea bine cuvantul a exploda....eu cred ca de multe ori se exagereaza....
Postat 13 Aprilie 2012, 15:04 de ioana
Bestial
Ia sa vedem, in urma cu ceva vreme, un oradean este executat prin impuscare aproape de locuinta lui la primele ore ale diminetii. Mai ieri s-a descoperit un cadavru decapitat in padurea de la Beius, crimă care a fost elucidata, omul fusese ucis de propriul lui fiu. Acum, in centrul orasului Oradea, in plina strada, langa o agentie mare si un hotel si mai mare, care cu siguranta erau pazite, iata o masina explodeaza, auziti, probabil o bomba artizanala! Ce ar mai trebui sa se intample ca Politia, SRI si alte organe competente anagajate in combaterea crimei organizate, competente pentru intretinerea linistii si ordinii publice, sa se ÎMPLÂNTE in meseria lor si sa spulbere aceste vise mafiote, pe care le vedem zi de zi pe strazi, in locatii.... Nu pot sa inteleg nicicum, de cine dracu va este frica, sunt asa niste amarâti banditii astia, ca aproape te doare sufletul de ei si astfel devin victime adorate si intretinute. Am trecut ieri prin oras, jalnic, pesoane care te agreseaza la fiecare pas, verbal, fizic, prin limbaj corporal, vi se pare normal, asta e normalitate domnilor?
Postat 13 Aprilie 2012, 14:52 de Ionela Horge
50% că nu e mâna lui pop
Dar Păcurar ăsta a fost complice de contrabandă și cu Nicu Pop de la Informația de vest. Sunt amândoi în același dosar, trimiși în judecată ca țepari contra statului român, Stie cineva pe unde se plimba ăsta când s-a produs explozia? (Pe Pop l-am văzut alături de Galoș Păunel, de Bucur și alți polițiști la un simpozion despre țeparii cu cecuri fără acoperire, dar asta era acum vreo lună și nu cred că cei doi bizoni știau lângă cine se afișează!).
Postat 13 Aprilie 2012, 14:12 de petrică călin
trebuie sa moara , legea mortii e nescrisa , balanta vrea echilibru.
contrabanda de cine a fost intretinuta ? si de ce ? copii care mor in spitale cine le intretine boala si de ce ? chiar asa de usor faci o bomba !!! chiar asa , mai :)))) nici POPA nu va salveaza viata din mana destinului plin de sange si mortii.
Postat 13 Aprilie 2012, 14:11 de nu doar sinucigasi
trebuie sa moara , legea mortii e nescrisa , balanta vrea echilibru.
asta e BINE asta inseamna razboi civil , justitia va fi maturata , ignorata, dreptatea va fi in functie de natura individuala uamna :))) , mortii cer morti voi nu intelegeti si va prefaceti ca totul este ok dar nu este asa , viata si celuyi mai important om este la mana mortilor ucisi cu bestialitate de sisitem, natura sa invinga, firea umana este foarte bogata, ma bucur ca in sfarsit MOR vii asa cum au murit mortii, asta e doar inceputul masacrului si macelului social.Sa nu aveti impresi ca nu vom plati ce s a facut in trecut.
Postat 13 Aprilie 2012, 14:08 de nu doar sinucigasi
buna
dao dracu de ziaristi pvli A 8 A8 A8 A8 A8 baaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Postat 13 Aprilie 2012, 13:36 de kkk
ddd
Nu masina a explodat Einstein ci o bomba de sub masina :)) Prostia ta in schimb explodeaza in fiecare zi :))
Postat 13 Aprilie 2012, 12:46 de eu
hm
a6 sau 8 daa... asta e cel mai important amanunt ...nu conteaza ca putea fi omorat cineva ci daca e 6 sau 8.
Postat 13 Aprilie 2012, 12:44 de mine
Tot Eu
Te asteptai la mai mult de la Laura Gal ?
Postat 13 Aprilie 2012, 12:37 de vlad
prosti
audi a6??? ala pare a fi a8 prostilor
Postat 13 Aprilie 2012, 12:30 de gigi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON