URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Octombrie 2013, 18:22

Bilanţ final pentru "Let's Do It, Bihor": 119 tone de gunoaie adunate din judeţ

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La trei săptămâni de când voluntarii bihoreni au descins în judeţ ca să adune gunoaie, în cadrul campaniei "Let's Do It, Bihor", coordonatorii au tras linie şi au arătat cifrele finale ale acţiunii: peste 11.800 de voluntari au adunat, în total, 119 tone de gunoaie.

Conform unui comunicat remis duminică, numărul total al voluntarilor este de 11.816, din care cea mai mare parte au fost elevii (8.507). De asemenea, au ieşit la curăţenie 425 de profesori, 314 asistaţi, 636 de angajaţi Romsilva împreună cu membrii familiilor, 196 de jandarmi, 550 de reprezentanţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, 148 de reprezentanţi ai Primăriei Oradea, Penitenciar şi Poliţie, 56 de voluntari din ONG-uri, 196 de voluntari din companii şi 788 de simpli bihoreni. "Pe lângă persoanele participante, proiectul de implicare socială s-a bucurat şi de sprijinul următoarelor autorităţi: Primăria municipiului Oradea, Garda Naţională de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Serviciul Public Salvamont Salvaspeo Bihor şi Zona Metropolitană Oradea", arată coordonatorii campaniei.

În total, voluntarii au curăţat 190 de zone de pe raza ori în apropierea localităţilor: Oradea, Abram, Abrămuţ, Aleşd, Aştileu, Auşeu, Avram Iancu, Balc, Batăr, Beiuş, Biharia, Boianu-Mare, Borod, Borş, Bratca, Budureasa, Buduslău, Bulz, Bunteşti, Căbeşti, Căpîlna, Cărpinet, Cefa, Ceica, Cetariu, Cherechiu, Cîmpani, Sâniob, Ciumeghiu, Cociuba-Mare, Copăcel, Cristioru de Jos, Curăţele, Curtuişeni, Derna, Diosig, Dobreşti, Drăgăneşti, Drăgeşti, Finiş, Gepiu, Girişu de Criş, Hidişelu de Sus, Holod, Ineu, Lazuri de Beiuş, Lugaşu de Jos, Lunca, Mădăras, Măgeşti, Marghita, Nojorid, Nucet, Olcea, Oşorhei, Paleu, Pietroasa, Pocola, Pomezeu, Popeşti, Răbăgani, Remetea, Rieni, Roşia, Săcuieni, Sălacea, Salonta, Sâmbăta, Şimian, Sânmartin, Sînnicolau Român, Sîntandrei, Şinteu, Sîrbi, Şoimi, Spinuş, Ştei, Şuncuiuş, Suplacu de Barcău, Tămăşeu, Tărcaia, Tarcea, Ţeţchea, Tileagd, Tinca, Toboliu, Tulca, Uileacu de Beiuş, Vadu Crişului, Valea lui Mihai, Vaşcău şi Vârciorog.

Gunoaiele adunate în cei 14.188 de saci au cântărit nu mai puţin de 119,14 tone, iar companiile de salubritate care le-au transportat sunt RER Ecologic Service Oradea, Staţia de sortare Aleşd, Edlilul Beiuş, Adiasal Cociuba Mare, Reosal, Cristal Moir, Amur System, Depozit Deşeuri Valea lui Mihai, AVE Bihor şi Salubri.

Din cele 101 primării bihorene, 90 s-au implicat în proiect cu voluntari ori materiale de curăţenie necesare. De asemenea, mai multe firme (Partizan Security, Partizan Ecoserv, Agroind Cauaceu, Eco Bihor, Celestica, Connectronic, Pelican) au sponsorizat campania.

"Cred că bihorenii şi-au dat seama că "Let's Do It, Bihor" nu este proiectul nostru, al echipei de organizare, ci este proiectul tuturor acelora care au participat la curăţenie. Ne-am depăşit obiectivele şi am constatat că motivaţia oamenilor este cu fiecare an mai puternică, iar aceştia conştientizează impactul implicării lor, dovadă stând cele 119 tone de deşeuri care au fost colectate. Sperăm ca anul viitor, un număr şi mai mare de oameni să-şi facă simţită prezenţa, iar de acum în zece ani, în locurile în care existau deşeuri, să fie doar zone destinate plimbărilor. Atunci, nu vom mai avea marea curăţenie naţională, ci marea promenadă naţională", a precizat Mihai Pop, coordonatorul judeţean al acţiunii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Paraul Paris,este poluat in continuare,sub patronajul Primarului Bolojan.
Paraul Paris este poluat cu buna stiinta a celor de la ABA Crisuiri ,APM Oradea si Compania de Apa Canal Oradea de catre agenti economici care activeaza in zona str.Santului si Spitalul Stationar 2(inclusiv acesta nu are rezolvata bransarea la reteaua de canalizare deversand apa menajera dupa umplertea celor doua fose septice direct in paraul Paris.)Primarul Bolojan impreuna cu Pasztor (ABA Crisuri),in loc sa sactioneze aceasta stare de fapt,ii gasaeste tapi ispasitori pe cei cativa locuitori care nu au contracte de servicii cu Apa Canal,avand imobile pe cursul; paraului Paris.SOLUTIA de compromis ? ( SPAGA, TRAFIC DE INTERES,LUCRARI DE CANALIZARE -nerezolvate faptic ) - INTUBAREA RAPIDA - cu ocazia realizarii proiectului Drumului expres-rapid.Gasca de netrebnici,sa nu credeti ca lucrurile vor ramane asa....................veti primi controale de unde nici nu va asteptati.
Postat 15 Octombrie 2013, 13:40 de un parizian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON