URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Noiembrie 2014, 18:32

Miting pro-Ponta: PSD-iştii au făcut discotecă, cu instalaţie de fum şi jocuri de lumini (FOTO/VIDEO)

Discotecă în aer liber, vineri seară, pe platoul din faţa fostei Cinema Patria din Piaţa Magnoliei. Peste 500 de susţinători ai PSD s-au adunat, în jurul orei 17.30, într-un miting de susţinere a candidatului Victor Ponta, ascultând şi dansând pe imnul campaniei, "Noi simţim la fel", dar şi pe alte piese în vogă precum "Pe barba mea" ori altele.

Oamenii au poposit în piaţă timp de o oră, iar ca să se facă auziţi şi văzuţi, au adus cu ei instalaţie de fum şi jocuri de lumini. Accesorizaţi cu geci, fulare ori şepci roşii, unii oameni şi-au făcut singuri avancronica succesului. "Câştigăm duminică, sigur. Da' cine vrea un preşedinte care visează autonomia Ardealului?", a zis convinsă o orădeancă.

Majoritatea celor prezenţi la acţiune au fost orădeni de vârsta a doua şi a treia, dar s-au regăsit şi numeroşi membri ai organizaţiei de tineret a PSD sau din cadrul organizaţiei bihorene a UNPR. Cu toţii aveau pancarte cu inscripţii precum "Klaus preşedinte? Curat ghinion" sau "Votezi Iohannis, votezi Udrea".

Preşedintele PSD Oradea, Ovidiu Mureşan, şi deputatul Sonia Drăghici au fost cei care au deschis seria discursurilor ţinute chiar în faţa intrării în fosta discotecă, încadrată cu două bannere mari cu Victor Ponta şi luminată de farurile a două maşini parcate acolo special. Apoi au luat pe rând microfonul consilierul judeţean Florin Bogdan, care e şi preşedinte PSD Săcueni, şi care a spus că românii din nordul judeţului votează cu Victor Ponta, preşedintele executiv al PSD Bihor, Petru Filip, şi liderul filialei, Ioan Mang, toţi cu mesaje mobilizatoare. "Să le spuneţi vecinilor să voteze cu Victor Ponta, un preşedinte care în 1989 avea 17 ani", a spus Ioan Mang.

În jurul orei 18.30, manifestanţii, peste 700 la număr, au pornit într-un marş spre centrul Oradiei, scandând "Ponta preşedinte" ori "Ţineţi minte trei cuvinte: Victor Ponta preşedinte". Antemergătoare au fost o maşină de Poliţie şi una aparţinând activiştilor PSD, dotată cu megafon din care au răsunat mesaje electorale, inclusiv o înregistrare electorală cu Victor Ponta.

Un incident s-a înregistrat la intersecţia străzii Transilvaniei cu Bulevardul Dacia, unde un tânăr în vârstă de aproximativ 30 de ani a fost luat pe sus de jandarmi şi băgat în dubă, după ce a provocat protestatarii. Potrivit martorilor, omul striga mesaje precum "Care-i tare să vină la mine". Jandarmii prezenţi la manifestare nu au comentat întâmplarea.

Acesta n-a fost singurul orădean care i-a "aţâţat" pe pesedişti. Încă din faţa discotecii, o orădeancă a trecut rapid prin spatele microfonului şi a strigat "N-o să iasă Ponta!", fiind apoi fluierată de mulţime. Totodată, de-a lungul marşului, care a continuat de pe Bulevardul Dacia pe strada Carpaţi, podul Sovata, strada Tudor Vladimirescu, Piaţa Unirii şi s-a terminat în parcul 1 Decembrie, mai mulţi orădeni i-au dezaprobat, chiar huiduit pe PSD-işti.

"Ponta preşedinte? Doamne feri", a spus un tânăr care urmărea marşul din zona Arenei Antonio Alexe. Alţii au fost nemulţumiţi chiar de cei pe care îi vedeau în faţa lor. "Uite-l şi pe Filip. Ce mai caută el în Oradea, că 10 ani n-a făcut nimic pentru oraş", a spus o femeie oprită să caşte ochii lângă magazinul Unicarm de pe Vladimirescu.

Până în parcul 1 Decembrie, locul final al evenimentului pro-Ponta, participanţii la protest s-au mai "evaporat", astfel că în jurul statuii Ostaşului Român, la discursurile de final ale politicienilor PSD, abia dacă au mai fost 500 de oameni. Nici scandările lor n-au mai fost la fel de vehemente, dovadă că drumul lung, din Rogerius până în centru, i-a obosit.

În finalul evenimentului, preşedintele PSD Bihor Ioan Mang i-a îndemnat pe toţi colegii săi de partid ca duminică să sesizeze fiecare faptă ilegală, precizând că are deja semnale că reprezentanţii ACL încearcă să cumpere voturi.

După ce le-au mulţumit şi jandarmilor, pentru că i-au însoţit pe tot parcursul marşului, cu câteva minute înainte de ora 20 pesediştii s-au dispersat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@ Ponta
Ma apuca scarba cand il vad pe PONTA. Adica toti detinutii din puscarii pot sa-si voteze presedintele iar romanii care muncesc in strainatate nu-si pot exercita acest drept ?
Postat 16 Noiembrie 2014, 19:22 de Petcu
WOW...
Avem un AGRAMAT si ANALFABET pe forum, care tipa nu ca din gura de sarpe, ci "hai iohannis". Cam toate forumurile au cite un astfel de ciudat, expresia universala pentru asemenea specimene fiind "Prostu' Forumului". Nu-i bai, doar n-o fi Eba singura din tara care are coledzi de votat "iohannis".
Postat 16 Noiembrie 2014, 14:42 de SLAYER
@/dorelu'/
:) bah, /dorelu'/(ti-ai schimbat numele de utilizator). In primul mesaj erai doar un ABC-eu, tu te stii pe tine, tragi foloase de pe urma "neamtului", cand spui ca "pontistii", trag foloase de pe urma "albanezului". In fond si unul si altul au probleme cu justitia. Poate ajuta Dumnezeu indifirent care va iesi presedinte sa fie primul presedinte aflat in functie, ajuns la parnaie!
Postat 16 Noiembrie 2014, 08:42 de Control_Room
Ponta este albanez !
intree un sas capabil si corect si un copilas adoptat din china de o familie albaneza - italiana cu cine sa alegi ? Cu sasul desigur ! johannis v-a fi cel mai bu presedinte pe care lk-a avut romania ! cei care aleg cu ponta trag mult foloase de pe urmele pesedisttilor , ori sunt hoti , oeri au pensie pe nedrept , ori au functii fara rost ori sunt prosti gramada ! Johannis Presedinte !
Postat 16 Noiembrie 2014, 00:56 de dorel
@ABP
Cretinule, acum suna repede la astia sa-mi cenzureze mesajele si sa-mi stearga contul pt ca te-am bifat la fix.
Postat 15 Noiembrie 2014, 20:45 de Control_Room
@ABP
Ai toate semnalmentele unui cretin separatist, frustrat, sluga a budapestei!
Postat 15 Noiembrie 2014, 20:37 de Control_Room
@ABP
Tu esti un cretin, un intolerant! Ai aruncat primul cu piatra injurandu-i pe ceilalti care au pareri diferite de ale tale. Romanii, voteaza cum voteaza. La fel cum voteaza si ungurii pt separatism, slugi ale budapestei. Urmeaza turul doi. Se va decide ce si cum. Ai inceput deja sa-ti imprastii, iar, zoaiele pe forum. Tineti-le zoaiele pt tine. Parca vad ca maine seara o sa urlii ca bezmeticul instigand la incalcarea legii si a ordinii publice, bineinteles, cerandu-i insistent moderatorului sa stearga mesajele si contruile celor care nu spun ca si tine. Ma intreb unde e moderatorul de nu a cenzurat mesajul tau injurios, excrecabil ?!? Mentionez ca nu sunt nici pro-ponta si nici pro-joahnnis. Al doilea comentator (Slayer), ti-a raspuns cumva insultelor tale de individ cretin. In Transilvania unii sunt cu Johannis, altii cu Ponta, iar "verde" e in Har-Cov, zona separatismului unguresc dar e prezent in procente mai mici si in celelate judete in care locuiesc minoritari unguri).
Postat 15 Noiembrie 2014, 20:33 de Control_Room
Vad si eu niste tineri simpatici si frumosi care se distreaza
Fac o comparatie intre fetele unor tineri seriosi, calmi, inteligenti, fara sa fie schimonositi de ura si prostie, care vad ca se distreaza, acestia fiind votanti PONTA, cu CELALTI, carora li se spune BASIMEA, si care merg ca turma la mitingeala sa-l injure pe PONTA, fiind si prea lasi sa recunoasca ca sint adeptii Sectei Mutului. Si-mi aduc aminte de "Maneaua pentru Basina" aia cu Pirtzi-Pa. Si mai imi dau seama ce FALIE exista in Romania, unde oameni obisnuiti, cu ratiune si gandire proprie merg sa-l voteze pe Ponta, iar CEILALTI: COCALARII, MANELISTII, NESPALATII, RATATII, CERSETORII, BOSCHETARII, BETIVII, TARFELE DE PE CENTURA, HOTII, CIUDATII, SLUTII, VIOLATORII, CORUPTII, AGRAMATII SI ANALFABETII, adica BASIMEA, urla ca descreieratii in lipsa de medicatie, pentru Onannis si porcimea PeDeLizda. Mergeti la vot si fie ca 'al mai bun sa castige, adica Ponta si Normalitatea, pentru ca Dementa Basimii n-are nicio sansa.
Postat 15 Noiembrie 2014, 09:17 de SLAYER
Votanţii pentru Ponta
Stimaţi votanţi ai lui Victor Ponta, iată ce şi cum sunteţi: - needucaţi, nepregătiţi, ipocriți, mincinoși - paraziţi, întreţinuti ai statului - p_r_oşti cu spume - lipsiţi de studii sau cu studii precare (analfabeţi, cu studii de 4, 8 sau cel mult, 10 clase) Excepţiile sunt rare - plagiatori - cei din Ardeal care votează cu Tonta sunt nereprezentativi, neautentici sau se încadrează la primele patru aliniate -puşcăriaşi Adică, înţelegeţi voi, paria societăţii ! Aveţi libertatea să vă alegeţi categoria în care vă încadraţi.
Postat 15 Noiembrie 2014, 01:09 de ABP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON