URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Septembrie 2016, 15:50

Gata de oaspeţi! Cum arată Aquapark-ul Nymphaea cu două zile înainte de deschidere şi ce preţuri vor fi practicate aici (FOTO/VIDEO)

Una dintre cele mai mari şi aşteptate investiţii din Oradea în ultimii ani va fi inaugurată sâmbătă, 10 septembrie, cu distracţie şi adrenalină.

Aquapark-ul Nymphaea se va deschide la ora 10, când este de aşteptat ca orădenii să ia cu asalt bazinele interioare şi exterioare, precum şi toboganele cu denumiri precum Magic, Fulger şi Kamikaze.

Maxim 1.800!

Într-o conferinţă de presă desfăşurată joi, cu două zile înainte de marea deschidere, la aquapark, directorul ADP Oradea, Liviu Andrica, însoţit de viceprimarul Mircea Mălan, a afirmat că pregătirile sunt în grafic, toate bazinele urmând să fie funcţionale la capacitate maximă în ziua deschiderii.

"Lucrăm la ultimele detalii, cum ar fi panotajul, care nu a fost în totalitate afişat, şi tratarea apei din bazinul cu sărituri. De asemenea, se lucrează la pregătirea restaurantului din incinta aquapark-ului. Cu siguranţă, până sâmbătă totul va fi gata", a afirmat Andrica, în timpul unui tur pe care l-a făcut cu jurnaliştii.

Sâmbătă, în aquapark se va intra prin şase puncte dotate cu turnicheţi, unde vizitatorii vor primi brăţări din plastic, pe care-şi vor putea încărca orice sumă pentru a putea cumpăra băuturi, mâncare şi alte servicii. Tot la intrare, ei vor spune dacă doresc doar acces în aquapark sau şi la zonele de baie turcească şi saune.

Complexul Nymphaea a fost dotat cu 1.850 de dulapuri amplasate în subsolul clădirii, care vor putea fi deschise şi închise cu brăţările aferente vizitatorilor, şi cu 1.160 de şezlonguri dispuse în interiorul şi exteriorul investiţiei. "Pentru siguranţa şi confortul celor care vin aici, nu vom permite accesul a mai mult de 1.800 de persoane pe timp de vară, când este funcţională şi zona exterioară, respectiv 500 pe timp de iarnă, când deschisă va fi doar partea acoperită a aquapark-ului", a precizat directorul ADP Oradea. Cel mai probabil, zona exterioară a Aquapark-ului Nymphaea va fi deschisă doar până la finalul septembrie.

Baie ca la turci

Investiţie de 20 milioane euro, jumătate din fonduri UE, Aquapark-ul Nymphaea are o suprafaţă amenajată de 68.000 metri pătraţi, înconjurată cu gard inclusiv spre malul Crişului.

Clădirea principală are o suprafaţă de aproape 4.000 mp şi o capacitate de circa 600 de persoane. În subsolul acesteia se găsesc dulapurile, 76 de cabine de schimb, grupuri sanitare cu duşuri şi WC-uri, respectiv o cameră "mama şi copilul".

La parterul clădirii a fost amenajat un magazin cu articole de plajă, de unde se pot inclusiv închiria prosoape, o zonă SPA cu baie turcească (bazine cu apă geotermală de diverse temperaturi, cameră cu aburi, cameră de masaj şi zonă de relaxare), camere de saună (cu infraroşu, aromaterapie, rusească, finlandeză, salină şi cameră cu frig).

Tot la parter au fost amenajate şase bazine, inclusiv unul cu o corabie şi apă mică pentru prichindei, şi patru tobogane de diverse dimensiuni, denumite Anaconda, Tornada, Vipera şi Familia. Între bazinele din interior există şi unele de tip jacuzzi şi cu diverse jocuri de apă, respectiv unul, numit Nimfa, care iese în exteriorul complexului. De asemenea, este amenajat un restaurant cu bar şi 120 de locuri, care are, însă, şi terasă în exterior.

La etaj, Aquapark-ul Nymphaea are o zonă de relaxare cu scaune şi şezlonguri şi galerie deschisă spre ansamblul de bazine de la parter, precum şi o zonă wellness dotată cu un cabinet de estetică dentară, salon de înfrumuseţare (coafură, cosmetică, manichiură, pedichiură), tratamente acvatice, masaje şi două saloane jacuzzi-VIP, care vor putea fi închiriate cu 100 lei pe oră. "Zona de wellness va funcţiona doar parţial începând de sâmbătă, în sensul că încă mai trebuie să angajăm personal pentru unele servicii de cosmetică şi, de exemplu, masaj tailandez", a precizat Andrica.

Distracţie kamikaze

În exterior sunt şapte bazine: bazinul de acces în interior, numit Meridianul 0, bazinul pentru adulţi Laguna, bazinul pentru copii Prichindel, bazinul cu valuri, ce ajung până la o adâncime de 2,15 metri, bazinul cu tobogane, unul olimpic de înot (adâncime 2 metri) şi unul de sărituri. Cele şase tobogane au fost numite Fulger, Avalanşa, Kamikaze, Curcubeu, Cobra şi Magic, acesta din urmă având peste 200 de metri.

Totodată, în aquapark au fost amenajate patru terenuri de tenis cu piciorul, două de beach volei şi unul multifuncţional, ce va putea fi folosit pentru handbal, baschet şi fotbal. La primele accesul va fi liber, în timp ce la ultimul, cel multifuncţional, doritorii vor plăti 120 lei pe oră.

O supă 9 lei, o bere 5 lei

Trebuie precizat că ADP Oradea a adjudecat licitaţia pentru serviciile de alimentaţie publică din aquapark pe 30 august, iar de atunci câştigătorul, firma Gecomir Food, care deţine Hotelul-Restaurant Bulevard din Rogerius, lucrează la definirea meniului şi pregătirea personalului. "Conform caietului de sarcini, sâmbătă restaurantul principal va fi deservit de 28 de angajaţi. Meniul este aproape definitivat", a precizat Andrica.

Lista de meniu cuprinde ciorbe ţărănească, de burtă şi bab-gulyas (câte 9 lei), pulpă de pui dezosată, ceafă de porc, cotlet de porc (câte 10 lei), muşchiuleţ de porc (16 lei), garnituri la preţuri între 3 şi 5 lei, respectiv salate la preţuri de 4-5 lei. Un suc la 0,5 litri va costa 5 lei, în timp ce preţurile la bere vor începe de la 5 lei, cât costă halba de Ciuc şi Ursus.

Mai ieftin cu familia

Un adult va plăti la aquapark 25 lei pentru trei ore de bălăceală, 30 lei pentru 5 ore (între 17 şi 22), respectiv 50 lei pentru 12 ore (orele 10-22). Pentru elevi şi pensionari, preţurile sunt, în aceeaşi ordine, de 20 lei, 25 lei, respectiv 40 lei. Copiii cu vârste între 3 şi 14 ani vor plăti 12 lei/3 ore, 15 lei/5 ore, 25 lei/toată ziua, în timp ce bebeuşii au intrarea gratuită. Un bilet pentru o familie cu doi adulţi şi doi copii (până la 14 ani) beneficiază de un preţ de 125 lei pe toată ziua, în timp ce un adult cu doi copii de un preţ de 85 lei.

În cazul cumpărării unui bilet de acces pe 3 ore, după expirarea timpului, fiecare minut în plus costă 20 bani. Accesul la saune se plăteşte cu 10 lei pe zi, în timp ce la baia turcească în preţ se adaugă 20 lei. Un prosop se poate închiria cu 2 lei. 

Construcţie în valoare de 20 milioane euro (88,3 milioane lei), cofinanţată pe jumătate din fonduri europene, aquapark-ul este cea mai aşteptată investiţie locală. Lucrările cuprinse în proiectul european au fost finalizate la sfârşitul lunii mai, construcţia fiind predată Primăriei, care la rându-i a cedat-o către ADP Oradea, dar deschiderea a fost amânată până acum. Societatea a invocat faptul că a mai trebuit să facă unele ajustări şi dotări necesare funcţionării complexului. Acesta este deservit de 230 de locuri de parcare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON