URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2017, 13:46

To the airport! Aeroportul Oradea îşi va aduce, cu Mercedes-uri, pasageri din patru judeţe şi din Debreţin

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru a-şi mări popularitatea, Aeroportul Internaţional Oradea va aplica aceleaşi metode ca rivalii săi, implementând un serviciu de transfer rutier regulat, ale cărui curse vor porni din Cluj-Napoca, Arad, Satu Mare şi Zalău, oprind pe drum şi în alte localităţi. De asemenea, la Oradea vor putea fi aduşi pasageri din Debreţin.

Hai la Oradea!

Lansarea serviciilor de transfer către şi de la Aeroportul Internaţional Oradea a fost făcută, joi, printr-o conferinţă de prezentare a acestora la care au participat directorul general Gheorghe Paşc, preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor, respectiv Florin Crişan, director general Alis Holidays şi Ionuţ Stan, director general Transfero.

Aceştia doi din urmă administrează plaforma Transfero, care oferă servicii de transport de pasageri deja la aeroporturile "Otopeni" din Bucureşti şi "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, cu microbuze de ultimă generaţie.

Potrivit înţelegerii prezentate joi, serviciile de transfer vor fi disponibile spre şi de la Oradea pentru Cluj-Napoca (oprind pe traseu în Floreşti, Gilău şi Huedin), Zalău (pe traseu Suplacu de Barcău, Marghita, Sălard), Satu-Mare (opriri în Carei, Valea lui Mihai şi Săcueni), respectiv Arad (opriri în Chişineu de Criş, Salonta). De asemenea, vor fi operaţionale, de la 1 iunie, şi curse spre şi dinspre Băile Felix.

Cursele Cluj-Napoca - Aeroportul Oradea sunt deja operaţionale, cu câte patru curse pe zi, în timp ce din celelalte destinaţii vor fi 1-2 curse zilnic, în funcţie de orarul zborurilor de la Aeroport. Transferul dinspre Arad va porni, cel mai probabil, la jumătatea lunii iunie, în timp ce cele din Zalău şi Satu Mare, de la 1 septembrie.

Mai tari ca Debreţinul

Gheorghe Paşc a anunţat, totodată, că oferta se va extinde şi spre Ungaria, mai exact spre Debreţin. "Nu ascundem faptul suntem aproape de finalizarea tratativelor pentru aducerea pasagerilor din Ungaria. Vom face la fel cum a făcut aeroportul nostru vecin din Debreţin, care a colectat pasageri din România, prin amplasarea unui punct în Oradea", a spus directorul Aeroportului. Cel mai probabil transferurile care vor pleca din Debreţin vor începe în luna septembrie.

La rândul său, preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor, a spus că Oradea are două avantaje faţă de Debreţin. "Avem două posibilităţi de concurare: am câştigat concursul pe diversitate, avem mult mai multe curse deja din Oradea decât Debreţinul, şi suntem esenţial mai ieftini decât ce există dincolo (n.r. – în ceea ce priveşte preţurile biletelor de avion). Mai este o problemă cu timpul. Ne încurcă dacă există blocaj în graniţă de câte două ore, cum s-a întâmplat lunile trecute", a spus Pásztor.

Bilete între 6 şi 12 euro

Preţurile pentru serviciile de transfer spre Oradea vor varia între 6 şi 12 euro în funcţie de distanţa locului de îmbarcare. Dacă îşi rezervă locul înainte cu o lună, pasagerii vor putea beneficia, însă, de preţul redus de 2,99 euro.

Tarifele normale vor fi: Arad: 12 euro, Carei 10 euro, Chişineu Criş şi Marghita 9 euro, Săcuieni 6 euro, Salonta 5 euro, Satu Mare 12 euro, Suplacu de Barcău 10 euro, Valea lui Mihai 8 euro, Zalău 12 euro. Cursele spre Băile Felix vor costa 3 euro.

Transfero foloseşte microbuze cu 8+1 locuri, respectiv 19 locuri, marca Mercedes, fabricate în 2016, cu Wi-Fi şi outlet de priză la fiecare scaun. Biletele pentru acest serviciu se vând pe site-ul oficial transfero.ro.

Pe răspunderea lor…

De asemenea, acestea vor putea fi cumpărate, pe viitor, şi de site-urile agenţiilor de turism locale, pe site-ul Aeroportului Internaţional Oradea, pe cel al Consiliului Judeţean. "Suntem în tratative şi cu companiile Blue Air, respectiv Ryanair, care vor introduce această posibilitate de cumpărare a biletelor de transfer pe site-urile lor, astfel încât pasagerii să-şi poată asigura şi transportul rutier până acasă", a spus Florin Crişan, director general Alis Holidays.

Totodată, acesta a subliniat că firma îşi asumă responsabilitatea pentru orarul curselor. "Pentru rezervarea voucherului de călătorie avem nevoie de codul biletului de avion. De multe ori avionul întârzie şi colegii noştri trebuie să ştie pe ce zbor vine pasagerul, ca să-l aşteptăm dacă ne permite programul. Dacă nu, va primi loc pe următorul transfer pe care avem locuri disponibile fără să plătească diferenţa de bilet. Un alt lucru important este faptul că noi garantăm biletul de avion pasagerilor, dacă întârzierea este din cauza noastră", a precizat Crişan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON