URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Septembrie 2013, 17:33

Stop actelor de vandalism!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chiar dacă avem un simţ critic dezvoltat, mulţi dintre noi putem constata cu ochiul liber că în ultimii ani Oradea s-a dezvoltat foarte mult. Acest fapt se datorează atât proiectelor iniţiate de Primărie pentru infrastructură, amenajarea de zone verzi sau dezvoltarea economiei locale, cât şi prin munca celor care şi-au dorit ca oraşul lor să crească armonios, devenind un loc cu adevărat plăcut pentru locuitorii săi. Din această categorie fac parte şi angajaţii Poliţiei Locale Oradea, cei care în octombrie 2008, timizi, dar ambiţioşi, au decis să-şi îndeplinească fără concesii motto-ul: "Împreună pentru Oradea, aproape de orădeni".

Deşi majoritatea orădenilor respectă mediul înconjurător şi pe ceilalţi cetăţeni, din nefericire există şi persoane cărora le face plăcere să distrugă ceea ce alţii au construit cu atât de mult drag. Aşa se face că anul acesta poliţiştii locali au prins 25 de persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani, care distrugeau sau deteriorau bănci, coşuri de gunoi ori aparate de joacă. Asemenea tineri nu conştientizează că nu distrug doar un simplu bun material, ci un proiect în care alţii se implică zi de zi.

Conform Regulamentului privind dezvoltarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din Oradea, în afara sancţiunilor aplicate, agentul constatator poate să stabilească şi valoarea pagubei produse. Distrugerea unei bănci de odihnă, de pildă, costă 1.400 lei, un coş de gunoi 500 lei, iar un aparat de joacă până la 7.000 lei. Un preţ mare, dar care tot nu opreşte pumnii şi picioarele!

Pentru a prinde vandalii, poliţiştii locali trebuie să facă ore întregi de pândă şi patrulări. Chiar dacă acest efort îşi dovedeşte uneori eficienţa, tot nu duce la eradicarea fenomenului. Pentru că nu avem cum pune un poliţist paznic lângă fiecare piesă de mobilier, mizăm că simţul civic al orădenilor va învinge într-o zi, iar Poliţia Locală şi Primăria Municipiului vor putea să ducă mai departe proiectele oraşului. Fără să se oprească, zi de zi, în reparaţii ce trebuie făcute de pe urma altora...

Monica Ambro
Purtător de cuvânt Poliţia Locală Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
HOTIE
Las-o n pana mea , 500 de lei un cos de gunoi care nu face mai mult de 50 RON??? defapt ce spun si eu aici ... asa se fura peste tot
Postat 16 Septembrie 2013, 00:38 de Gheorghe
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON