URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2018, 19:00

Sfaturi de la Protecţia Consumatorilor: Produse de evitat în perioada Paştelui

Sfaturi de la Protecţia Consumatorilor: Produse de evitat în perioada Paştelui (foto: generic)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În apropierea sărbătorilor pascale, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor îi sfătuieşte pe bihoreni să cumpere numai produse din locuri autorizate şi să fie atenţi la mai multe aspecte legate în special de produsele din carne, precum şi la cele de patiserie.

Dacă îşi cumpără miel, bihorenii ar trebui să apeleze doar la măcelării, magazine alimentare şi locuri special amenajate în pieţe.

Carnea trebuie să aibă ştampila sanitar-veterinară, să fie elastică şi să nu prezinte suprafeţe lipicioase şi urât mirositoare. Odată cumpărată, carnea se va transporta în condiţii igienice, cât mai repede, şi se va depozita la temperaturi de refrigerare (0-4 grade C).

Când cumpără peşte, bihorenii trebuie să fie atenţi dacă solzii se desprind uşor, dacă peştele este acoperit cu mucus urât mirositor, are branhii cenuşii sau brune. În toate aceste cazuri, peştele este alterat şi poate fi un pericol pentru sănătate.

Pestele proaspăt trebuie păstrat şi expus la comercializare în vase cu gheaţă, fiind parţial acoperit de gheaţă.

CJPC Bihor îi mai sfătuieşte pe bihoreni să evite cumpărarea ouălor a căror coajă este crăpată, murdară sau spartă. Ei trebuie, totodată, să verifice data durabilităţii minime înscrise pe ambalaj.

Şi vopseaua de ouă trebuie cumpărată doar din locuri autorizate, clienţii fiind atenţi la încadrarea produsului în data durabilităţii minimale.

În privinţa produselor de patiserie, bihorenii trebuie să aibă în vedere că cele neambalate trebuie vândute în 24 de ore de la data fabricaţiei.

Dacă vor cumpăra alte produse din carne, bihorenii trebuie să fie atenţi la aspectul produsului. "Nu achizitionati produsele la care suprafata este mazguita, lipicioasa, deshidratata, cu pete de mucegai, produse cu miros si culoare modificate, consistenta nespecifica sortimentului, cu grasime acumulata sub membrana, aspect de vechi", se arată în informarea CJPC Bihor.

Consumatorii sunt sfătuiţi să refuze produsele din carne dacă au îndoieli privind calitatea şi modul de informare prin etichetare, precum şi produsele pe care nu este înscrisă data durabilităţii minimale sau data limită de consum.

În cazul în care întâmpină orice fel de probleme legate de produse şi servicii, bihorenii pot suna şi în zilele libere, adică de vineri şi până duminică, la CJPC Bihor. Reclamaţiile vor fi preluate la numărul de telefon 0259431817.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON