URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Octombrie 2014, 09:19

Răzbunarea lui Ponta: Enervaţi de Bolojan, PSD-iştii nu mai dau Primăriei fostul CET II

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vă mai amintiţi că Primăria a vrut să preia fostul CET II ca să facă un nou parc industrial? Dar că însuşi premierul Victor Ponta se jura la Oradea, în iulie 2012, că îl va preda oraşului de la defuncta SC Termoelectrica SA Bucureşti, aflată în subordinea Ministerului Economiei, declarând că "vi-l dăm cu mare drag, fiindcă aici sunt oameni gospodari şi pot să-l administreze mai bine decât Ministerul de la Bucureşti?".

Ei, bine, Bihorel a aflat că, enervaţi de "obrăznicia" lui Bolojan de a fi protestat împotriva aberantei taxe de stâlp născocite de Guvern, PSD-iştii şi-au luat cuvântul înapoi. Pe şest, fără să anunţe pe nimeni.

Citeşte cum, pe www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
Oradea - de vanzare ,PAPUSARILOR
Ascensiunea unei urbii se cladeste in consens cu bunastarea concetatenilor ei si nu in dispretul manifestat fata de pozitia si opinia contribuabilului; prin coroborarea bunei credinte,a implicarii reale,a ravenei profesionale a celor chemati sa lucreze pentru oras intr-un registru ireprosabil de tinuta morala - a respectului cetatianului si al banului public. Am devenit o masa amorfa,fara nici o initiativa,fara nici o perspectiva care asteapta cu capul plecat VERDICTUL dat de PAPUSARI.Vreti majoritate ? Pana cand ? @ Adi Oradeanul - Sper ca cei de la Curtea Europeana de Conturi sa ia masurile care se vor impune in cazul asa-zisei INTUBARI. Oricum ,voi fi cu ochii pe ei, cu voia sau fara voia lor.
Postat 31 Octombrie 2014, 19:27 de Adrian Platona
@ Adi Oradeanul
Din 2003-2004 incoace se tot incearca vanzarea la licitatie a fostului Cet II (144 Ha) iar pana acum au trecut practic peste 10 ani in care terenul nu a fost valorificat in nici un fel. Pentru dezafectarea si ecologizarea amplasamentului primaria poate accesa fonduri europene si poate grabi punerea in valoare a amplasamentului, in interesul orasului. Si eu sunt nemultumit de pretul obtinut de la Emerson.
Postat 30 Octombrie 2014, 20:54 de Petcu
putregai=P.S.D
Acest partid P.S.D, de infecti si penali in frunte cu VICTOR PONTA doreste sa ne duca pe toti la saracie pentru a ne putea manipula mai bine in campaniile electorale, un ulei, un zahar, o paine......etc, exact ca si in partea de est. Sper din tot sufletul ca oradenii si nu numai s-au desteptat si vor merge la vot pentru a putea inlatura ciuma rosie de la putere. IOHANIS PRESEDINTE, doamne ajuta si acestui popor minunat
Postat 30 Octombrie 2014, 17:39 de VIRGIL
Din lac in put
Asa pateste oricine se increde in cuvantul (neo)comunistilor! Pai chinezoiul a fost ales sef la psd pt. ca a castigat detasat orice concurs de spus minciuni, ce credeati? Il banuiati ar avea vreo alta calitate decat aia de mincinos? Ma mahneste ca si asta de-l puseram primar, bolovanul, e tot ,,os" de mincinos, ma si mir cum de nu s-a ,,translat" la psd. Amicul lui, dragnea, ii oferi in toamna asta prilejul.
Postat 30 Octombrie 2014, 14:26 de http
Pareri
@Adrian Platona: Avand in vedere deschiderea conducerii Primariei catre oradeni (sper ca nu e doar o chestiune electorala), prin intalnirile cu cetatenii, prin mentionarea de catre dl. Malan viceprimar a faptului ca in comisia de receptie a anveloparii (termoizolarii) blocurilor finantate si de primarie si guvern si locatari sa fie un locatar din blocul respectiv... daca v-ar propune in comisia de receptie a intubarii paraului sigur ar fi ceva... Oare au curajul?
Postat 30 Octombrie 2014, 14:08 de Adi Oradeanul
...pacat de Oradea...
@Petcu - Daca terenul il ia unul dintre PSD-isti, poate chiar Filip sau il ia Selina sau vreun apropiat PNL nu ma supar!! Numai sa nu cheltuie Primaria banii aiurea pe utilitati, si nu sunt putini. Pentru exemplificare in Parcul industrial 1 Primaria a vandut astazi firmei Emerson aproape 20% din toata suprafata parcului (25 de ha) la 8(opt) EURO / mp cu derogare la Regulamentul vechi unde se mentiona ca doar dupa ce investitia este realizata 100% terenul poate fi vandut ... acum se poate si daca investitia este de minim 5% din suma declarata. Avand in vedere ca pana acum pentru utilitati Primaria a investit zeci de milioane de euro si acum obtine 2 milioane (adio si redevente etc.) va zic PENTRU ORADEA NU ESTE RENTABIL GENUL ACESTA DE INVESTITII. Verifica daca poti sa iei teren la 8 EURO plus utilitati!!! Cat despre ce se va face pe acel teren, oricine il ia, intai trebuie curatat si apoi oricum va fi impozitat. Deci?
Postat 30 Octombrie 2014, 14:03 de Adi Oradeanul
Legalitatea proiectului de INTUBARE a paraului Paris va fi verificat de Curtea Europeana de Conturi
Proiectul de INTUBARE a paraului Paris propus spre finantare din Fonduri de Coeziune de catre ABA Crisuri prin Dl.Pasztor Sandor in tandem cu Primarul Bolojan nu se motiveaza ,fapt pentru care voi inainta o solicitare de verificare catre Curtea Europeană de Conturi 12, rue Alcide De Gasperi L-1615 Luxembourg Luxembourg Tel: +352 4398 1 Fax: +352 4393 42 Contact Curtea Europeană de Conturi verifică modul în care sunt administrate fondurile europene. Rolul său este acela de a îmbunătăţi gestiunea financiară a UE şi de a prezenta rapoarte cu privire la folosirea banilor publici. A fost înfiinţată în 1975 şi are sediul la Luxemburg. Pentru a le garanta contribuabililor europeni faptul că banii publici sunt cheltuiţi în mod eficient, Curtea de Conturi este abilitată să verifice (să auditeze) orice persoană sau organizaţie care gestionează fonduri europene. În acest scop, efectuează frecvent controale pe teren. Concluziile sale scrise sunt incluse în rapoarte adresate Comisiei Europene şi guvernelor statelor membre. În cazul în care descoperă fraude sau nereguli, auditorii săi informează Oficiul european de luptă antifraudă (OLAF).Una dintre cele mai importante sarcini ale Curţii de Conturi este să înainteze Parlamentului European şi Consiliului un raport anual privind exerciţiul financiar anterior („descărcarea anuală de gestiune”). Parlamentul examinează minuţios raportul Curţii înainte de a decide dacă aprobă sau nu modul în care Comisia a gestionat bugetul. De asemenea, Curtea trebuie să formuleze un aviz privind legislaţia financiară a UE şi posibilităţile de combatere a fraudei.Auditorii Curţii de Conturi efectuează frecvent controale în instituţiile UE, în statele membre şi în ţările care primesc ajutoare europene. Activitatea Curţii vizează, în principal, fondurile de care răspunde Comisia Europeană
Postat 30 Octombrie 2014, 13:59 de Adrian Platona
BREAKING NEWS!!! Victor PONTA, pus sub acuzare în Dosarul EADS!!!
Ponta va fi pus sub acuzare în Dosarul EADS. El a fost pus de Năstase să supravegheze întreaga afacere. Noi am aflat mai de mult despre acest fapt, însă sursa era una indirectă. Ea se numeşte Crin Antonescu. Primul om din România care a aflat că nici el şi nici Victor Ponta nu vor deveni preşedinţii României. Puţină lume ştie, dar înainte de ruperea USL Antonescu a făcut o vizită în SUA. Care în România a trecut aproape neobservată. Singurul care s-a referit la ea, ironic, a fost Victor Ponta. Şi asta pentru că Antonesu i-a făcut apropo-uri despre ce aflase pe acolo. Lucruri deloc pe placul actualului candidat PSD. Dacă Antonescu n-ar fi un om atât de orgolios şi ar spune adevărul despre tot ce s-a întâmplat în spatele uşilor închise în relaţia cu Ponta şi coţcăii pesedişti, multe lucruri gri manipulate acum ar limpezi minţile oamenilor. Măcar să iasă şi să spună cum aproape că l-a bruscat Marian Oprişan cerându-i angajamentul ferm că va promova legea amnistiei şi graţierii. Şi tonul cu care Ilie Sârbu l-a susţinut pe Oprişan în această dispută generată de refuzul lui Antonescu de a discuta pe această temă. Toţi au făcut ochii cât cepele când au văzut discuţia dintre prostul de Şova şi şobolanul de Hrebenciuc, însă această discuţie s-a purtat încă din 2012. Cu alte personaje. Din datele pe care le deţinem, Antonescu ar fi letal pentru Victor Ponta. În orice moment. Nu mai letal decât dovezile din Dosarul EADS. Iar disperarea lui Ponta şi a păpuşarilor din spate a atins paroxismul. Fac tot ce pot pentru a împiedica şi decredibiliza efectele apariţiei acestor acuzaţii. Până în ziua de 16 noiembrie. Pentru că de atunci încolo nimic nu mai are vreo importanţă. Totul se va muşamaliza. Iată de ce declanşarea Bombei EADS are o importanţă uriaşă pentru toată lumea. Oameni buni, vorbim despre un miliard de euro. Furt la drumul mare. Cu Năstase şi Victor PONTA la butoane. comisarul.ro
Postat 30 Octombrie 2014, 12:02 de lucian
???
STIMATA REDACTIE..STAU SI MA MINUNEZ..Pai unde e moderatorul...cum permiteti nesimtiri ca cea de mai jos...sa moara , ???..blesteme parca le spune..nu e onorant pt voi
Postat 30 Octombrie 2014, 08:10 de dan
Hop si el, prostanacul !!!
Razbunarea lui poAnta = razbunarea prostului
Postat 29 Octombrie 2014, 23:50 de AntiBolovan
Fara numar pentru talhar!
Ponta sper sa iti moara fetele in accident de masina!
Postat 29 Octombrie 2014, 22:01 de catalina
CINE e BOLOJAN ?
Sub umbrela EADS, compania europeană în domeniul aerospaţial, candidatul la Preşedinţia României, Elena Udrea, mai mulţi demnitari europeni, dar şi oamenii de afaceri Ion Ţiriac şi Klaus Mangold ar fi primit mită în valoare de peste 60 de milioane de euro. Direcţia Naţională Anticorupţie din România anchetează înalţi membri ai Guvernului şi ai serviciilor secrete din România. Aceştia ar fi încasat peste 60 milioane de euro mită, pentru a facilita, în anul 2005, un contract de peste 743 de milioane de euro în România pentru EADS. Din această sumă, peste 9 milioane de euro ar fi ajuns la Dorin Cocoş, care a încercat să ascundă adevarată provenineţă a banilor prin mai multe credite, scrie Der Freitag.
Postat 29 Octombrie 2014, 22:00 de CINE E BOLOJAN ??
@ CARP 3 postacul PSD
@ CARP 3. Ok...deci n-ai adus nici o dovada concreta. Si eu pot spune ca Gigi Bebe semnat pt construirea unui intreg cartier nou in Oradea si sa iti dau un link ce poate fi accesat doar cu parola, iar apoi sa iti zic ca uite.. link-ul. Hai lasa ne si fi obiectiv!
Postat 29 Octombrie 2014, 21:24 de @ CARP 3 postacul PSD
@ Adi Oradeanul
Nu trebuie uitat nici plusul pt PSD din aceasta tranzactie, adica SPAGA / COMISION / SPONSORIZARE pt. vanzarea terenurilor catre firma privata la pret derizoriu. Nu m-ar mira ca FILIP & CO sa fie "marele investitor" la care faci referire, ca doar nu degeaba s-a intors in Oradea. De ce sa facem productie in Oradea cand putem parcela sa mai facem un cartier de case sau inca un centru comercial ?
Postat 29 Octombrie 2014, 18:51 de Petcu
Mai baiete...
Pe ce lume traiesti? PNL a facut parte din USL si dupa alegerile parlamentare si locale a rupt alianta si s-a inhaitat cu javrele ordinare ale lui Basescu. A mers la alegerile pentru parlamentul european cu ALDE si dupa alegeri, a doua zi au trecut la PPE - cei mai mari "prieteni" ai Romaniei. Sa nu zic de Crin Antonescu care azi era presedinte de partid si candidat la presedintie, a doua zi zburat afara cu un picior in fund din orice functie.
Postat 29 Octombrie 2014, 18:45 de @ipocrizie la maxim
ipocrizie la maxim
Acesta este P.S.D-ul, una spune alta face si acesta v-a fi si VICTOR PONTA.Toata clica aia de partid sunt exact ca si un cancer pentru tara aceasta. Ma tot intreb cui sa-i multumim pentru piedicile puse orasului nostru???!!! Mda sunt sigur ca lui MANG, MURESAN sau poate marelui pesedit FILIP. Acest FILIP numai ce s-a apropiat de ORADEA si deja incepe sa distruga orasul. RUSINE SA VA FIE P.S.D
Postat 29 Octombrie 2014, 18:04 de CRISTIAN
http:// www.just.ro / MinisterulJustitiei/Actenormative/ Proiectedeactenormativeaflateindezbatere / tabid/2014-93/Default.aspx
Site-ul Bihoreanului nu permite inserarea scriptică a adreselor și link-urilor decât în titluri !?!
Postat 29 Octombrie 2014, 17:31 de Ca®p III
Re: postacului pus de Bolojan să se mire la Lună !?!
Apare la nivelul Departamentului de Administraţie Publică Locală a MJ: &93/Default.aspx ... dar, să nu-şi imagineze cineva că aş avea dreptul legal de a vă da "guest" cu ID şi Password de acces, aşa că în rest vă priveşte ... !?! Se poate cere în mod oficial !?!
Postat 29 Octombrie 2014, 17:27 de Ca®p III
CARP
Zice Carp 3, un alt mare ganditor "obiectiv" care chiar vrea binele orasului hahaha! Da un link daca ai sa vedem si noi dovata.. minutei...
Postat 29 Octombrie 2014, 15:46 de Carp
Confirm cele spuse de WinDos ...
... jigodiile guvernamentale au emis chiar şi o minută în sensul condiţiilor de preluare a imobilului din str. Ogorului (ME-Electrocentrale2-Oradea) de către solicitant (Municipiul Oradea), iar la tot acest demers va trebui ca aleşii locali din CLMO să emită, la rândul lor, o hotărâre !!!
Postat 29 Octombrie 2014, 14:34 de Ca®p III
Spitalul Judetean -principalul poluator din 03.10.2014 fara aviz de mediu !
Avand in vedere ca Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea (aflat in responsabilitatea Primariei Oradea ) i s-a revocat autorizatia de mediu pentru deversarea apelor menajere (cu agenti patogeni de la toti bolnavii tratati )derect in paraul Paris,afluent al Crisului Repede, termenul de rezolvare fiind luna decembrie - s-ar putea sa se lase cu amenzi,destituri sau chiar cu dosare penale.Intubarea paraului Paris nu rezolva aceasta situatie,precum nici cea a blocurilor din vecinatatea Spitalului .Credeti ca veti reusi sa ascundeti in continuare aceasta stare de fapt rusinoasa atat pentru Primaria Oradea cat si pentru Dvs.?La intrunirea care a avut loc ieri 28.10.2014 in sala mare a Primariei cu cei afectati de lucrarile de " intubare ",nu mi-ati reaspuns la nici o intrebare.Ocupati-va de CANALIZARE domnilor de la ABA Crisuri,CAO,Primaria Oradea si nu umblati cu minciuni si cu sopteli pe la Comisiile Europene,pentru ca toate aceste vor fi demontate si s-ar dutea lasa cu..... dosare penale.Nu sunt PSD-ist,PNL-ist,UDMR-ist....sunt un simplu contribuabil oradea.
Postat 29 Octombrie 2014, 12:54 de Adrian Platona
Vine Halloween-ul Ne dati ori nu ne dati!
Dragi oradeni (si PRO si antiBOLO) ...In fapt: Ponta da unei firme private terenul cu dărâmăturile" (Minus pt. Oradea, plus pt. firma"respectiva), dar atunci Primăria nu MAI CHELTUIE DIN BANII PUBLICI pt. teren, amenajari si utilitati(plus pt. Oradea, minus pt. firma respectiva si pt. firmele de casa ale Primăriei). Dacă va fi un proprietar nou acesta va trebui sa plătească impozit si taxe pe terenul respectiv (plus iarăși pt. Oradea, minus pt. firma), daca va dori sa-l parceleze sau va produce ceva pe el sau va face un parc industrial privat (vezi modelul parcului privat CHIMIC de pe Borsului) (iarasi Oradea va castiga prin curatirea locului, impozite, taxe, locuri de munca, va castiga si firma cumparatoare (marele investitor)). Pana la urma acest lucru il va face si Bolojan - adica sa dea terenul la alte firme si la un pret f. bun. Deci oradeni cum e mai bine? Pt. tot orasul zic, nu doar pt. firmele de casa? Hai @Oradea, hai @David la LUPTA!!! Dar spuneti cu cine si mai ales PENTRU CINE?
Postat 29 Octombrie 2014, 12:15 de Adi Oradeanul
@WinDoss
@WinDos: niciodata nu esti obiectiv. Toate comentariile tale sunt vadit pro PSD si anti restul. Daca ai vrea bineele orasului atunci ai face o critica obiectiva nu doar aruncat cu noroi. Nu ma refer la articolul de fata ci la ce faci tu in general. Cu oameni ca tine niciodata Oradea nu va progresa.
Postat 29 Octombrie 2014, 10:52 de WinDoss
Bihorele, iar ai probleme cu discernamantul !!!
Transferul catre Municipiul Oradea a imobilului unde a functionat CET II a fost discutat in mai multe sedinte de Guvern, stabilindu-se in final obligativitatea noului proprietar de a suporta toate costurile de trecere a acestei proprietati in detinerea si posesia efectiva a oradenilor !!! Doar ca Primaria condusa de incapabilul birtean nu a fost in stare sa constituie prin surse proprii nici macar acea garantie in cuantum de 2 miliarde lei, care se poate mai apoi recupera pe masura repunerii terenului la standardele de mediu legal cerute la nivel national si european !!! E ca si cand ai vrea sa iei de la mine un covor, il mai si vrei pe gratis, dar tu nici macar pardoseala pe care sa pui acel covor nu o ai, de coldus ce esti !!! Fiecare sa se intinda cat ii e plapuma si, atunci, totul va fi in regula in societatea pe care ti-o doresti !!!
Postat 29 Octombrie 2014, 09:39 de WinDos
ORADEA
Multumim MANG si PSD!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 29 Octombrie 2014, 09:31 de ORADEA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON