URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Mai 2016, 15:41

Primul sondaj: O cercetare comandată de Digi 24 dă PNL-ului 39% la Oradea, iar lui Bolojan 59%

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În avanpremiera dezbaterii cu candidaţii la Primăria Oradea de marţi, Digi 24 a făcut publice rezultatele unui sondaj de opinie care a luat pulsul alegătorilor orădeni în preajma scrutinului local, realizat telefonic la comanda televiziunii de IRES, pe un eşantion de 1.104 persoane cu drept de vot, cu o marjă de eroare de 3%.

Potrivit sondajului, doar 12% dintre orădeni consideră că oraşul merge într-o direcţie greşită, 55% cred că starea Oradiei e mai bună comparativ cu anul 2012, iar 73% se declară siguri că vor vota la alegerile din 5 iunie. 

Întrebaţi cu ce partid vor vota pentru Consiliul Local Oradea, 39% dintre orădeni au declarat că vor vota cu PNL, 12% ar alege PSD, 8% - UDMR, iar 3% ALDE.

Câte 1% dintre respondenţi au declarat că vor vota cu PPMT, PMP, UNPR sau cu un candidat independent, iar 0,2% cu M10.

8 procente dintre orădeni au declarat că nu votează, 5% au preferat să nu răspundă, iar 21% sunt indecişi, cifra din urmă incluzând, probabil, mulţi votanţi de etnie maghiară, care obişnuiesc să nu îşi declare intenţiile de vot.

Întrebaţi cu cine vor vota pentru funcţia de primar, 59% dintre respondenţi l-au indicat pe primarul în funcţie, Ilie Bolojan (PNL), pe locul 2 clasându-se la mare distanţă şi cu doar 3% candidatul UDMR Huszar Istvan, doar 2% ar vota-o pe Adelina Coste (PSD), câte 1% pe Ştefan Herchi (ALDE), Horea Vuşcan (PMP) şi 0,4% Zatyko Gyula (PPMT). 16% dintre cei chestionaţi s-au declarat indecişi, 6% au spus că nu votează, iar 11% nu au răspuns.

Principalele probleme ale municipiului Oradea ar fi, în opinia celor chestionaţi, lipsa locurilor de muncă (12%), nivelul scăzut de trai şi veniturile reduse (8%), starea drumurilor şi a trotuarelor (8%), lipsa locurilor de parcare (8%) şi traficul, respectiv aglomeraţia din trafic (7%).

Sondajul a fost realizat în perioada 16-17 mai şi are o marjă de eroare de 3%.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
47 Comentarii
@Aghaurr
Imens, intens si fara sens.
Postat 25 Mai 2016, 22:57 de User anonimizat
danutz
Bai daniel topala, daca era un sondaj in favoarea psd-ului cu siguranta sareai in sus de bucurie :))) Vezi sa nu puste si in tine venele de la atata inflacarare ;)
Postat 25 Mai 2016, 22:05 de hateretards
Cascadorii rasului...
Previzibil: se încearcă din nou inocularea în subconştientul cititorilor (potențiali votanți) a unor informaţii exagerate...
Postat 25 Mai 2016, 21:44 de Danutz
CCR !
Wow ! Wow ! Ce de comentarii ! Agitatie mare , monser ! Ba s-a autosesizat si moderatorul ! Altadata trebuie sa-l tragi de maneca , doar , doar o sa-l atentioneze pe cel care iti foloseste numele ! Misto ! Dar ce atata AGITATIE la 39% ? Nu pricep ! Oricum maine e ziua cea MARE ! Ladies&Gentlemen , CCR !
Postat 25 Mai 2016, 21:16 de TDS
RE: CCR !
Todere, ai un nume frumos! :)
Postat 26 Mai 2016, 00:01 de Moderator
@grigore
uita-te putin in oglinda. poate il gasesti.
Postat 25 Mai 2016, 20:09 de User anonimizat
Aha....
Vind cal sur,a pierdut parul!Nekeaza ca turbatul,face si desface....!Doamne apara si pazeste....!
Postat 25 Mai 2016, 15:00 de grigore
Hai Pa dom' Primar.
Ca dupa-masa sint ocupat cu sportul meu preferat, TUF Băşiți. Pe plan national, nene Primarule. Acolo e adevarata distractie, ca pe plan local e prea simplu cu niste mascarici de-ai tai, afectati mintal . Hai Pa si Stay Tuned.
Postat 25 Mai 2016, 14:15 de Aghaurr
RE: Hai Pa dom' Primar.
Tragem nădejdea că la întoarcere veţi avea mai puţine mesaje de scris, pe o singură temă. Altminteri, va trebui să vă moderăm. Vă mulţumim pentru înţelegere.
Postat 25 Mai 2016, 14:19 de Moderator
Cum a decurs sondaju'?
Nu sint Mafalda, dar pot emite o ipoteza de lucru. Niste operatori au sunat la oradeni, au pus robotu' "Sintem 24Gigi si IRESu / Ca sa va stirnim interesu". Dupa care a urmat poezia "Nu-i asa ca domnu' Bolojan e favoritul dvoastra la alegerisi va cistiga cu 60 %? Nu-i asa ca cifrele pe care vi le dam despre contra-candidatii lui sint mici-mititele, asa cum vi le spunem noi"?
Postat 25 Mai 2016, 13:51 de Aghaurr
:))))))))))
graur asta ii intrece pe toti dereglatii de pe aici :)))))
Postat 25 Mai 2016, 13:50 de hateretards
Dom' Primar...
Cum de nici un tovaras de-al tau de baseala, alde Floaca de la Arad sau Bocsatu de la Cluj, nu intrati pe vreo usa DNA? Ah da, am priceput, aveti sondaje care va dau cistigatori. Sondaje mai mari decit posirca Babanu' Exact primarii cu cele mai multe bube-n cap, exact aia sint favoriti. Mare paradox domne'
Postat 25 Mai 2016, 13:44 de Aghaurr
ELECTRICA
aloooo. sa il scoata careva pe ghiaur din priza ca a facut scurt-circuit.
Postat 25 Mai 2016, 13:34 de User anonimizat
Nici nu indraznesc sa ma gindesc la aranjamente, dom' Primar
Cum ar fi "conlucrarea tovaraseasca" intre Gigi24 si Doamna cu Coasa Justitiei. Sau cum ar fi "umbrela protectoare" pe care aceeasi Doamna o tine deasupra capului tau (cu cealalta mina). Totusi sint nedumerit. Cum se face ca te-au pus pe soclu cei de la Gigi24, unde face actorie iubitul Doamnei cu Coasa Justitiei? Aceeasi care nu se atinge de un fir de par PNL-ist? Ciudat "3some".
Postat 25 Mai 2016, 13:28 de Aghaurr
Dom' Primar nu trebuie sa strigi in gura mare
si nici macar sa vorbesti in soapta (ca s-au dotat securitii cu utimul racnet in domeniul pilniilor). Dar cind te uiti in oglinda, poti sa-ti spui in gind : am facut un lucru bun pentru mine ca am ramas in PNL. Daca nu eram la ei, azi eram suspendat, legat, judecat sau condamnat sau Doamne-fereste, ma jucam de-a v-ati ascunselea cu copacii la Corbeanca. Te inteleg, in fond instinctul de conservare primeaza. Dar ca om, cred inca in umanismul tau, esti fericit de statul securist pe care-l servesti?
Postat 25 Mai 2016, 13:11 de Aghaurr
@AGHAURR(graur)
mai eu credeam ca tds si windos sunt incurabili dar ghiaurul asta ii intrece pe toti. nu il mai scapa decat camasa cu legaturi la spate. moderatorii faceti ceva. in rest cum a zis si adelina la dezbaterea de aseara "salarul cel mai mic o are oradea". mai romaneste a vorbit huszar decat ea. in 8 ani cat a fost consilier local "de nadejde" cu ce se poate lauda?
Postat 25 Mai 2016, 11:06 de User anonimizat
Ai stomac nu gluma dom' Primar
Ai fost seful Corpului de Control al premierului Tariceanu. banuiesc ca a vazut ca ai potential, si eu cred asta, ca altfel n-ai fi fost numit. Dar de aici si pina la a ajunge in cea mai mare grupare de crima organizata din Romania, SRI + DNA + PDL (rebrand PNL), e o cale lunga. Te apreciez ca nu ai simptomele femeilor insarcinate.
Postat 25 Mai 2016, 10:39 de Aghaurr
Schimba-ti "echipa de comunicare" dom' Primar
Nu sint prosti, asa s-au nascut. Sa vii sa ne servesti gogosi cind cifrele alea sint nascocite de cineva care-a taiat gardul de la Socola, e cam de porc.
Postat 25 Mai 2016, 10:31 de Aghaurr
Foarte draguta poza cu dom' Primar si echipa
ca si mesajul pe care-l transmit la cit sint de incordati: "Sintem pregatiti sa facem o TREABA MARE cu Referendumul".
Postat 25 Mai 2016, 10:25 de Aghaurr
:)))))
Deci graur asta e bolnav mintal irecuperabil :)))) Face conversatie cu primarul aici si isi raspunde singur la postari :))))))
Postat 25 Mai 2016, 10:24 de hateretards
Or fi postacii tai prosti de behaie, dom Primar
Dar tu esti si mai... naiv ca accepti astfe de minciuni si povesti pescaresti. (cer scuze adevaratilor pescari)
Postat 25 Mai 2016, 10:05 de Aghaurr
E nevoie de munca sustinuta tovarasi.
Trebuie sa facem totu' sa-l aducem pe domnu' Primar la procentele atit de dragi lui Ceausescu, adica 99,97.
Postat 25 Mai 2016, 10:03 de Aghaurr
Cum te simti dom' Primar
sa fii in aceeasi troaca, pardon, oala cu Vamesul Bihorului? sau cu Bideanu Bordura si Bocsatu' de la Cluj? Se poate sa cistigi, nu degeaba ai facut imprumuturi cu vaporu ca sa-ti faci reclama. Doar ca imprumuturile si impozitele pe trepte, pe vint si amenzile pentru ca nu ti-ai parcat masina in aer ca n-ai alt loc, tot "asistatii sociali" le vor plati, si "aia rosii", nu haita de Pedeluci si Peneluci care fura pe rupte si care tot pe noi ne fac "comunisti" cind indraznim sa le aratam hotiile.
Postat 25 Mai 2016, 10:01 de Aghaurr
Mamaaaa!
Disperarea mare in zona. Au iesit postacii la "atac", dar la ce tampenii debiteaza, ii cred doar aia cu un singur neuron valid. Daca PSD-ul va lua 8%, va fi oricum, mult peste ce merita sa ia in Oradea si probabil voturile vor veni din partea asistatilor sociali, pe baza de "noi va dam". La cat s-au chinuit in aceasta legislatura, sa-i puna frana lui Bolojan si sa saboteze lucrarile incepute, ar merita un 0.1% din voturi, cu indulgenta . In rest astept si eu un contracandidat serios pentru Bolojan!
Postat 25 Mai 2016, 09:47 de User anonimizat
Dincu si al lui IRESponsabilii
Ce carte a primit Dincu de la Geoana? "AMINTIRILE LUI GEOBBELS". S-ar putea sa primeasca si dom' Primar cartea scrisa de Dincu in persoana "Minciunile Mele". Si cu dedicatie.
Postat 25 Mai 2016, 09:24 de Aghaurr
Domnu' Primar
Nu te mai fac Ilie de la Primarie sa nu te consideri insultat. Te-ai gindit o clipa cit rau poate sa-ti faca cineva aruncind pe piata asemenea gogomanii, cind se stie cit este de pervers acel institut securist IRES? Notorietatea lui Dincu si a executantilor lui este proverbiala cind vine vorba de manipulari.
Postat 25 Mai 2016, 09:16 de Aghaurr
Bai Dincule
Ca nu mai esti la butoane pe fata la institul tau securist pentru dezinformare o stim. Ca pui parfum cu tona peste sondajele comandate de cel care plateste bine iar o stim. Ce nu stim e cum reusesti sa aproximezi in medie cu 25% intre ceea ce arunci pe piata si ceea ce se intimpla in realitate? Esti meserias tata. Le dai clasa la alea cu ghiocu'.
Postat 25 Mai 2016, 09:10 de Aghaurr
Tovarase Ilie de la Primarie...
Musai sa aduci cor de aplaudaci sa pui covorul rosu si sa chemi fanfara sa te cinsteasca pentru acest "sondaj". Ai platit din buzunarul tau sau din al "sponsorilor" aceasta comicarie numita "sondaj telefonic"?
Postat 25 Mai 2016, 09:02 de Aghaurr
Iesi afara... facatura ordinara
Pilotul de raliu mortal, vuscan, pe acelasi loc cu ALDE? Daca vroiam sa ma distrez ma uitam la un film cu de Funes.
Postat 25 Mai 2016, 08:58 de Aghaurr
@SUPORTER @tds
sa nu uiti ca psd va lua acest procent datorita doctrinei la care tin ei foarte mult. doctrina pe care o voteaza tds. sunt curios care este aceasta doctrina? cati mai multi asistati social - votanti rosii? cum nu te pupi pe botic cu mang-alita daca ii votezi "doctrina"?
Postat 25 Mai 2016, 08:55 de User anonimizat
Haahaahaa
Mai Aghaurr :) Se poate lesne observa disperarea care te-a cuprins cand vezi procentele alea. In ele este oglindita si incompetenta ta, postacule fara scrupule ce esti! la fel si incompetenta "fratiorilor" tai! Stapanii vostri va platesc degeaba! Ati confundat Oradea cu Calarasiul!
Postat 25 Mai 2016, 08:50 de Neutryno
98.4%
98.4 % dau procentele adunate pt Primarie,ceva nu e bine la cifrele date de voi,dar ma bucura procentul lui Adelina care are un scor beton 2%,la cat e si valoarea.Inca o data pt TDS,Bolo castiga la pas pt ca nu are adversar,va face peste 60 %,el cu Huszar iau 80% din procente lejer,Psd se indreapta spre cea mai rusinoasa prestatie din istorie datorita sefului si oamenilor care-l inconjoara , care nu-si dau seama cat sunt de prosti.Toate bune
Postat 25 Mai 2016, 08:38 de suporter_oradean
oare cine de la Peneluci si Pedeluci
a facut trafic de influenta la guvernul csillos-soros sa modifice pe sestache Legea Referendumului ca sa se poata impauna tovarul Ilie de la Primarie cu niste realizari de tip Bumbesti-Livezeni? Si de ce nu e cercetata magaria asta de catre De..Ne..aaaa?
Postat 25 Mai 2016, 07:57 de Aghaurr
149%
Daca sondajul a fost "comandat" de digi24, ma mir ca bolojan nu a iesit cel putin cu 149%.....
Postat 25 Mai 2016, 07:56 de Citizen
Eu zic ca e bine
Sa-i lasam pe Peneluci si Pedeluci sa se imbete cu apa rece. Sa vedeti ce atitudini de DISTRUSI vor avea dupa alegeri.
Postat 25 Mai 2016, 07:25 de Aghaurr
Despre strungarul Dincu
Asta are niste sondaje care INTOTDEAUNA se potrivesc cu realitatea si cu rezultatele finale cam ca nuca in perete.
Postat 25 Mai 2016, 07:23 de Aghaurr
Credibilitatea Gigi24
Este cam cit cota lor de piata in rindul televiziunilor. Ceva peste ZERO, cam 0,2 ca nu cred in ruptul capului ca ar vreo 0,1 "Falouărşi".
Postat 25 Mai 2016, 07:22 de Aghaurr
Doar atit?
In realitate la noi in oras PNL are o cota de fix 123,78%, in timp ce colegul de partid al vamesului bihorean si alAlaptatoarei Alinuta, l-am numit pe invinsul de la referendum 2016 are fix 187,54%. Aplauze Tovarasi pentru tovarasul Ilie de la Primarie.
Postat 25 Mai 2016, 07:18 de Aghaurr
URAAAA! Traiasca Partidul Coliberal in frunte cu tovarasul...
Pe plan national capusele care au pus trompa pe istoricul partid PNL au ajuns la 25%. Oare de ce?
Postat 25 Mai 2016, 07:14 de Aghaurr
@TDS
TDS taică, nu uita de medicamente.
Postat 25 Mai 2016, 00:32 de Mekong_Delta
@WinDos
Exact asta e greseala PSD-ului: considerati ca romanii de acum sunt aceiasi cu cei care votau prosteste pe 20 mai 1990 cu Iliescu si comunistii lui care au furat si distrus tara. Ei bine, romanii s-au desteptat, iar oradenii mult peste media tarii. Asa ca poti tu sa-i numesti linistit pe oradeni prosti ca ei au puterea votului si vor da hotilor din PSD exact ce merita: adica un 5%.
Postat 24 Mai 2016, 21:22 de peterpan
@unu
Corect, exact asa am refacut calculele si eu. Bolojan va lua lejer un 70%, iar PNL pe la un 50-60%.
Postat 24 Mai 2016, 21:19 de peterpan
@TSD
PSD are doctrina? De fapt da, doctrina lor e hotia si impostura. Dar eu nu m-as fali ca astea sunt principiile mele si pe astea le votez...
Postat 24 Mai 2016, 21:16 de peterpan
PUSCA SI CURAUA LATA...
@CHRIS : Nu-mi " pusca " nici o vena , nu m-am pupat pe " botic " cu nimeni ( Ilie Gavril Bolojan o facea in 2012 ! ) , votez doctrina ( asta e ! ) si da, vai de " impact -ul " meu pentru ca nu o duce foarte bine...
Postat 24 Mai 2016, 19:27 de TDS
@TDS
usor ca iti pusca o vena. nu uita medicamentele. si stampila pe mang pe care il renegai acu ceva vreme dar acum va pupati pe botic. cica votezi doctrina. esti jenant. si te consideri un "om"cu principii. vai de tine si de impactul tau.
Postat 24 Mai 2016, 19:14 de User anonimizat
TINETI MINTE
Cred ca in fruntea clasamentului se situeaza Ilie Gavril Bolojan dar nu cred in procentele prezentate ! Oricum la Digi 24 Ilie Gavril Bolojan a declarat ca acel primar cu probleme la DNA ar trebui sa renunte la functie ! Raman la parerea ca daca va obtine mandatul NU-L VA TERMINA ! Ori pe DNA , ori altceva ....NU VA TERMINA MANDATUL !
Postat 24 Mai 2016, 19:02 de TDS
:)))
WinDos, suferi rau dupa ce ai vazut sondajul? :))))))))) Lasa ca macar la fel vei suferi si dupa alegeri, deci esti pregatit pentru esec :))))
Postat 24 Mai 2016, 18:10 de hateretards
73% dintre orădeni sunt manipulabili !!!
21% pot ajunge ușor să fie manipulați, 5% sunt atât de manipulabili încât nici nu vor să răspundă de cine, iar 8 % sunt oameni serioși pentru că, neavând cine să-i manipuleze, preferă să nici nu se bage în seamă în mod inutil !!! Nu știm cu cine vor vota 36% dintre orădeni, care încă nu și-au găsit nici măcar preferata din moment ce lipsesc cu desăvârșire la împărțirea curvăsăriei existente pe afișajul politic !!! Surprinzător, acești din urmă zăpăciți neînregimentați pe undeva ar putea înclina balanța în favoarea celui de-al III-lea mandat al lui Bolojan, fiind de fapt singurii pe care se poate baza la vot oportunistul șef al orașului !!! În realitate, acest sondaj făcut dintr-un birou aflat în Piața Unirii arată câtă disperare și ciolaniadă zace în liberalismul local !!!
Postat 24 Mai 2016, 17:35 de WinDos
more or less. Adunati procentajele si nu da 100%.
IRES e firma lui V.Dancu, si-s apropiati PSD/”Grupul de la Cluj”. Acel 39% din respondenti, tinand cont ca doar 66,2% din ei si-au declarant intentiile, inseamna defapt extrapolat un 58,91% din nr. total de voturi. Tot nu e majoritatea de 2/3 care si-o doreste Bolojan, asa ca lumea este necesar sa iasa la vot.
Postat 24 Mai 2016, 15:58 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON