URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Februarie 2014, 08:31

Preşedintele PDL Oradea: Primăria are o atitudine "arogantă" faţă de orădeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă de presă desfăşurată joi, consilierul local Cristian Puşcaş, totodată preşedintele PDL Oradea, a criticat atitudinea "arogantă" a municipalităţii faţă de orădeni vizavi de unele decizii importante pentru aceştia.

Puşcaş a declarat că PDL este de acord cu amenajarea drumului expres pe strada Ecaterina Teodoroiu, dar consideră că felul în care este făcută exproprierea orădenilor este "inadmisibil". "Cum e posibil să decizi soarta şi destinul unei proprietăţi, şi implicit al unor oameni, fără să discuţi cu ei, fără să te consulţi cu ei?", a întrebat Puşcaş, adăugând că, din discuţiile cu proprietarii, a înţeles că firma evaluatoare a refuzat orice dialog cu ei.

PDL-istul a menţionat şi proiectul de refacere a Pieţei Unirii pe lista hoărârilor luate de primărie fără consultarea populaţiei şi a "specialiştilor locali" şi fără să ţină seama de observaţiile Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice. Aceeaşi "atitudine" au avut-o capii municipalităţii şi în cazul Morii Emilia, susţine Cristian Puşcaş, adăugând că demolarea acesteia este "o crimă arhitecturală".

Liderul PDL Oradea consideră că Primăria nu a procedat corect faţă de cetăţeni nici în ce priveşte modificarea Planului Urbanistic General, astfel încât o porţiune din partea frontală a străzii Avram Iancu să dispară, şi nici în decizia privind eliminarea a 130 de locuri pentru vânzarea de ornamente de 1 şi 8 martie.

"În baza celor prezentate, facem un apel civilizat către administraţia locală de a-şi reconsidera relaţia cu cetăţenii oraşului. Dorim să atragem atenţia administraţiei locale asupra faptului că ea este cea care stă la dispoziţia locuitorilor oraşului şi nu invers", a mai spus Puşcaş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Suportaţi că meritaţi !!
-Da !! Aşa şi este !! Dar cine "PĂSTOREŞTE" Primăria Oradea ??? Nu Bolojan Ilie-Gavril ??? Şi cine la votat în cele două mandate ??? Nu majorit.cetăţenilor Orădeni ??? Atunci,nu au decât să strângă din dinţi şi să suporte cu stoicism consecinţele votului exprimat pe data 10.Iunie 2012 !!!!
Postat 23 Februarie 2014, 13:33 de Cotrău.
Reactie la vibratia problemei .. :)
Dupa cum se vede, nimeni nu are curajul la dialog sau replica la ceea ce se arata despre problemele locale ori se doreste a fi rezolvate. Drept urmare, problema/problemele mentionate de dl Puscas, vor ramane nerezolvate pentru ca nu suntem suficienti de uniti sa finalizam; adica, nu tine de culoare politica, tine de reactia omului - Puscas, la nevoia cetateanului oradean. Imi doresc sa fie un candidat la primarie pentru urmatoarele alegeri ;-)
Postat 21 Februarie 2014, 19:41 de Maria
Ce-i azi in primarie e jale !
Un ,,amanunt" care arata ca primarul si in general ad-tia locala condusa de penali ne beleste*! Te adresezi unei directii din cadrul primariei solicitandu-i un act/o aprobare/o viza. Functionarul iti spune ca da, se poate, dar sa mergi inainte la alta directie/serviciu sa-ti dea si aia o fituica stampilata/parafata. Degeaba le spui ca nu ai treaba cu ,,bucataria" interna a lor, nimic! Secretul e ca pt. fiecare hartie fircalita de o ...,,tanti" angajata pt. meritele ei, dar platita si din banii mei/ai tai/ai nostri, deci aflat in slujba noastra, a cetatenilor, trebuie sa platim 20(!!!) de lei ! Am zis ca filip a dres si a facut, dar ce fac acum hienele astea penale e ceva de groaza ! Eu sunt patit cu primaria, nu comunic cu penalii de acolo decat in scris si cu conf. de primire.
Postat 21 Februarie 2014, 12:20 de crap3
Exact de aceea nu mai e PDL la putere !?!
Datorită aroganţei cu care a tratat contribuabilul român !?! Faptul că un democrat-liberal orădean nu ştie sau se face că a uitat, arată că nu a învăţat nimic din propriile greşeli pe care le vede doar la alţii !?! În rest, omul ar dreptate pe fond, pentru că liberalii din primărie sunt cam aroganţi, iar pe deasupra ignoranţi şi amatori !?!
Postat 21 Februarie 2014, 11:32 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON