URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 August 2015, 16:29

Pescar, omorât de trăsnet, la Cheresig. Ce trebuie să faci în caz de furtună

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani a murit, marţi, la Cheresig, după ce a fost lovit de trăsnet.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, bărbatul a fost găsit în jurul orei 11.25, pe malul Crişului Repede.

"La locul indicat de apelantul numărului unic 112 (un pescar aflat în zonă), s-a deplasat echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, însă, din nefericire, nu s-a mai putut face nimic pentru victimă, medicul constatând decesul bărbatului în vârstă de aproximativ 60 de ani", menţionează comunicatul.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente cu consecinţe tragice, provocate de instabilitatea atmosferică, ISU reaminteşte cetăţenilor regulile de urmat în caz de furtună:

În cazul în care furtuna este iminentă: 

- întrerupeţi orice activităţi în aer liber;

- intraţi în casă, într-o construcţie ori într-un autoturism;

- închideţi ferestrele şi uşile;

- evitaţi duşurile ori sălile de baie deoarece conductele fixe ale instalaţiilor pot conduce electricitate;

- deconectaţi aparatele şi alte echipamente electrice precum computerele şi aparatele de aer condiţionat. Acestea se pot defecta ca urmare a descărcărilor electrice atmosferice.

În timpul unei furtuni:

- dacă sunteţi în spaţii deschise, aşezaţi-vă ghemuit la pământ, ţinând capul cât mai aplecat, coatele pe genunchi şi mâinile pe urechi;

- reduceţi contactul cu pământul încercând să deveniţi o ţintă cât mai mică;

-  nu vă întindeţi pe pământ;

- nu utilizaţi telefonul mobil;

- evitaţi: obiectele înalte, precum un copac înalt izolat în arie deschisă, câmpuri sau o ambarcaţiune pe apă, orice obiecte metalice precum utilaje agricole, echipamente de fermă, motociclete, biciclete, etc.;

- dacă vă aflaţi în pădure, căutaţi adăpost într-o zonă cu copaci mai puţin înalţi;

- dacă sunteţi într-o zonă deschisă, mergeţi spre o zonă joasă, precum o vale;

- îndepărtaţi-vă de ape, garduri, şine de tren, cabluri şi conducte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON