URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Aprilie 2014, 15:00

Pariu pe turism: Compania Calipso Oradea se transformă în SIF Hoteluri SA!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din prăjituri, direct în industria hotelieră! Calipso Oradea, cea mai valoroasă companie hotelieră din portofoliul SIF Banat - Crişana, se va tranformă în SIF Hoteluri SA. Hotărârea va fi luată în cadrul adunării extraordinare a acţionarilor anunţate pentru data de 19 mai.

"Este vorba de o reaşezare a societăţilor din portofoliul SIF-urilor în sensul consolidării activităţilor imobiliare şi a celor hoteliere prin înfiinţarea unei companii SIF Imobiliare şi transformarea societăţii Calipso în SIF Hoteluri SA", a declarat Ioan Jecu, directorul societăţii Calipso.

Calipso Oradea a fost ales ca societate vehicul a viitorului holding hotelier ca urmare a experienţei acumulate în timpul implementării proiectului privind construcţia Hotelului Duble Tree by Hilton din Oradea.

În cadrul şedinţei din mai Consiliul de Administraţiei al nou înfiinţatei SIF Hoteluri va fi mandatat să identifice noi afaceri în turism pe care societatea să le preia şi să le dezvolte. Propunerile însoţite de soluţii privind finanţarea acestor achiziţii vor fi analizate într-o şedinţă AGA ulterioară.

Dezvoltarea afacerii din turism aduce cu sine o reducere a portofoliului imobiliar al societăţii, din a cărui închiriere Calipso realiza principalele venituri. Pe 19 mai acţionarii vor fi chemaţi să aprobe vânzarea a nu mai puţin de 41 de spaţii comerciale deţinute de Calipso în Oradea şi localităţile învecinate. Vânzarea se va face la pachet, prin licitaţie publică, pornind de la un preţ minim de 4 milioane euro.

Operat de reţeaua internaţională Hilton, singurul hotel de cinci stele din Oradea a fost inaugurat în septembrie 2012. Duble Tree by Hilton Oradea are 147 de camere, două lifturi, din care unul panoramic cu vedere către Crişul Repede şi este dotată cu panouri solare, centrală pe gaz, generator de curent şi poate funcţiona independent de reţelele publice ale oraşului.

Construcţia a durat patru ani, iar data lansării a fost amânată în mod repetat pentru că lucrările nu s-au ridicat la standardele impuse de operator. Investiţia, în valoare de 21 milioane euro, a depăşit estimările cu circa 6 milioane euro şi a fost finanţată de SIF Banat - Crişana prin majorări de capital şi împrumuturi acordate de alte companii din portofoliul SIF.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON