URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iulie 2015, 18:49

Îţi place să faci poze? Înscrie-te la un concurs de fotoreportaje din Apuseni!

Îţi place să faci poze? Înscrie-te la un concurs de fotoreportaje din Apuseni! foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Iubitorii de fotografie sunt invitaţi la un concurs menit să surprindă frumuseţile Parcului Natural Apuseni.

"Concursul de Fotoreportaj din Parcul Natural Apuseni are scopul de a crea un dialog pe tema turismului responsabil, de a descoperi problemele, pericolele, dar şi oportunităţile cu privire la dezvoltarea turismului responsabil şi a dezvoltării durabile în Parcul Apuseni", a anunţat, printr-un comunicat, Asociaţia Compas, organizatoarea evenimentului.

Participanţii la concurs trebuie să surprindă trei mari teme: "Frumuseţile Parcului Natural Apuseni: stânci, brazi, peşteri, vietăţi şi frunze", "Trecutul şi prezentul. Locuitorii Parcului Natural Apuseni" şi "Patrimoniul cultural din zona Parcului Natural Apuseni, importanţa valorilor tradiţionale".

Fotografii amatori sau profesionişti care vor să participe îşi pot trimite imaginile până pe 10 august prin email la contact@compas-romania.org, dar şi să şi le încarce, obligatoriu, într-o versiune sub 8MB, pe harta Parcului Natural Apuseni din cadrul paginii organizaţiei (http://compas-romania.org/concurs/).

Ca fapt divers, harta pe care sunt încărcate pozele oferă publicului posibilitatea de a ataşa fotografii la locaţiile de pe hartă la care au fost făcute. "Mai mult, harta a fost realizată de un licean în vârstă de 15 ani, olimpic la informatică, Răzvan David, voluntar în cadrul organizaţiei Compas. Harta face concursul de fotoreportaje unic în România, fiind pentru prima dată când un ONG (Asociaţia Compas) pune la dispoziţia unui Parc Natural din ţară o asemenea platformă online", mai arată comunicatul ONG-ului.

Câştigătorii concursului de fotoreportaj vor avea fotografiile afişate la o expoziţie organizată în cadrul PadişFest (21-23 august) dar şi în Oradea şi Centrele de vizitare ale Parcului Natural Apuseni.

Workshopuri gratuite

Pe de altă parte, Asociaţia Compas a anunţat şi organizarea unui workshop gratuit de fotografii. Acesta se va desfăşura în perioada 24-26 iulie la Gârda şi va fi condus de artistul fotograf Andrei Posmoşanu, cunoscut fotograf de natură şi de peşteri. Workshopul va atinge teme de fotografie a patrimoniului natural şi cultural, este gratuit iar participanţii se pot înscrie la contact@compas-romania.org.

"Noutăţi se pot urmări pe Facebook pe pagina Campania Padiş şi pagina Compas România", arată organizatorii.

Toate aceste activităţi se desfăşoară în cadrul proiectului "Zilele Parcului Natural Apuseni", finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România prin Programul Spaţii Verzi, componenta Arii Naturale Protejate şi are o valore totală de 26.110 lei. Contribuţia finanţatorului este în valoare de 19.850 lei iar cea a Asociaţiei Compas este de 6.260 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Hot dog apusensis sa spunem
Mda.Un superb exemplar canin ''incalzit '', in foto.Si un fotograf norocos.
Postat 12 Iulie 2015, 20:19 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON