URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Septembrie 2013, 16:41

IŞJ Bihor a finalizat două proiecte europene în cadrul cărora au fost instruite aproape 10.000 de cadre didactice

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor a finalizat două mari proiecte europene finanţate prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Cele două proiecte au implicat mai multe judeţe din ţară dar şi Capitala, însă beneficiarul lor, adică liderul de proiect, a fost Bihorul prin IŞJ.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată luni la sediul instituţiei, inspectorul-şef Daniel Negrean a arătat că, prin proiectul "Formarea profesorilor de matematică şi ştiinţe în societatea cunoaşterii", au participat la cursuri de formare peste 5.000 de profesori şi învăţători din Bihor, Bucureşti, Ilfov, Cluj, Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Argeş şi Hunedoara, în urma cărora a fost elaborat un curriculum interdisciplinar de matematică, fizică, chimie şi biologie, care poate fi adaptat pentru toate clasele de la a III-a la a XII-a.

"Ideea unui suport interdisciplinar nu este nouă. Cu ajutorul curriculumului şi unui ghid de bune practici, profesorii dar şi învăţătorii pot să-şi adapteze cursurile pentru a preda această materie opţională", a declarat inspectorul Lizeta Roşu, asistent manager în proiect. Din Bihor, la activităţi au participat aproape 1.600 de cadre didactice, iar valoarea totală a proiectului a fost de 20.898.635 lei, din care nerambursabili 16.509.922 lei. Proiectul a fost întins pe 36 de luni, începând în septembrie 2010.

În aceeaşi conferinţă de presă, reprezentanţii IŞJ Bihor au anunţat şi finalizarea proiectului "Educatori pentru societatea cunoaşterii", întins tot pe 36 de luni şi în cadrul căruia 4.600 de cadre didactice, directori, directori adjuncţi şi inspectori din mai multe judeţe au participat fie la module de formare a competenţelor IT (peste 700 dintre cei 1.000 de cursanţi obţinând calificarea ECDL), de învăţare a metodelor interactive de predare, de proiectare a curriculumului bazat pe competenţe, managmentul clasei de elevi şi, în fine, un curs pentru conducere, îndrumare şi control în procesul instructiv-educativ, cu alte cuvinte de managment în şcoli.

Proiectul a avut o valoare totală de 20.941.448 lei, dintre care 15.610.938 lei au fost bani nerambursabili. Din Bihor, în activităţile proiectului au fost implicate circa 1.800 de cadre didactice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Nu ganditi
Chiar nu ganditi nici pana la varful nasului! Va orbeste pe unii sovinismul si nu va trece prin cap ca aceasta comasare la sectia maghiara va duce la descompletarea catedrelor si pt multi profesori de lb. romana, info sau educatie fizica, care predau la aceste clase in romana, ei insisi fiind romani. NU UITATI CA BOLO LOVESTE IN PLIN SI-N PROFESORII ROMANI! MAI BINE ATI FACE FRONT COMUN IMPOTRIVA ACESTUI ABUZ LOCAL !
Postat 10 Noiembrie 2013, 08:52 de vidrascu toma
Nycusor hotu
Din astia 21 milione a furat si AVRAM hotu ???? Daca si asta taranu prost a ajuns sef.........ce sa mai vrei de la profesori ?? Fiu lu negrean o ia la mana sub banca. Ce cretin expirat !!!
Postat 30 Septembrie 2013, 17:36 de Nycusor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON