URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Decembrie 2013, 10:34

Invitaţi de marcă, dezbateri de clasă: Conferinţă internaţională la Universitatea Agora, pe tema evoluţiei administraţiei româneşti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Universitatea Agora din municipiul Oradea a organizat în perioada 4-5 decembrie 2013 conferinţa anuală internaţională cu tema "The Evolution of Romanian Administration in the international context", pentru programul de studiu Poliţie locală.

Conferinţa a fost organizată în parteneriat cu Centrul de Informare Europeană "Europe Direct" Oradea, Centrul euroregional de prevenire şi combatere a criminalităţii transfrontaliere şi modulele "Jean Monnet": "Libera circulaţie a persoanelor în spaţiul Uniunii Europene" şi "Uniunea Economică şi Monetară".

Peste 100 de participanţi din mediul universitar, profesori şi studenţi, precum şi reprezentanţi ai mediului instituţional din Oradea, preocupaţi de aspectele teoretice şi practice ale evoluţiei administraţiei româneşti în context internaţional, precum şi de aspecte legate de securitatea umană, descentralizarea administraţiei şi elementul calitativ în evoluţia acesteia, politicile publice etc. au prezentat, pe parcursul a două zile, în plen şi în secţiunile dedicate conferinţei, o serie de comunicări ştiinţifice de interes major pentru contextual economic şi social existent la nivelul internaţional în prezent.

În deschiderea conferinţei au luat cuvântul din partea conducerii Universităţii Agora: preşedintele Senatului, prof..univ.dr. Adriana Manolescu, decanul facultăţii, conf.univ.dr. Gabriela Bologa, şi directorul Departamentului de Ştiinţe Sociale, prof.univ.dr. Elena-Ana Iancu. Invitaţii de onoare de la Centrul de Excelenţă NATO Oradea, dr.ing. Marian Dincă şi dr. Alexandru Kiş, au prezentat în plenul conferinţei aspecte referitoare la evoluţia Alianţei Nord-Atlantice din perspectivă geopolitică, geostrategică şi la planificările operaţionale NATO din prisma securităţii umane.

Au fost prezenţi la dezbaterile din plenul conferinţei gen.dr. Ioan Baş, inspector şef la ISU Bihor, comisar şef Bondar Marin, inspector şef adjunct la Inspectoratul Poliţiei de frontieră Oradea, comisar şef Ioana Bordeianu, comisar şef Maria Bilan, precum şi alţi profesori de la Universitatea Agora care, prin temele propuse spre discuţie, au trezit interesul studenţilor pentru acest domeniu de cercetare.

Lucrările selectate în urma recenziei vor fi publicate în primul volum al revistei Agora International Administration Sciences - AIAS 2013.

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON