URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Noiembrie 2017, 14:40

Elevii Colegiului "Constantin Brâncuşi" au donat alimente pentru cantina Caritas Catolica

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Elevii Colegiului Tehnic Constantin Brâncuşi au organizat o colectă caritabilă de alimente în beneficiul oamenilor străzii şi familiilor sărace deservite de Cantina Socială a Asociaţiei Caritas Catolica din Oradea. 

Împreună, elevii au adunat aproximativ 214 kg de alimente constând în cartofi, ceapă, morcovi, varză, castraveţi, usturoi, gulii, ardei graşi, şi diferite fructe de sezon.

Acţiunea a avut loc în cadrul Săptămânii legumelor şi fructelor, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

"Această acţiune s-a derulat printr-o informare a elevilor şi pe platforme online, dar şi prin metode clasice de informare cu ajutorul diriginţilor. Au fost două zile de colectare, fructele şi legumele s-au adunat la biblioteca şcolii. Fiecare elev în măsura posibilităţilor a putut cumpăra ori aduce de acasă ce a dorit, urmând ca alimentele colectate să fie transportate şi predate la sediul cantinei de către profesoara Roxana Ţiplea şi câţiva reprezentanţi ai elevilor în data de 23 noiembrie, joi", au transmit reprezentanţii Caritas Catolica. 

În colecta s-au implicat majoritatea elevilor din clasele IX–XII. "Am încercat să găsesc un beneficiar serios pe piaţă de care am auzit de ani de zile şi cu care am vrut de mult să colaborez. De aceea am ales Cantina Socială a Asociaţiei Caritas Catolica Ordaea ca şi unitate la care să donăm legumele şi fructele donate de elevii Colegiului Tehnic Constantin Brâncuşi", a spus declarat Roxana Ţiplea, profesor de ştiinţe socio-umane, responsabil cu activităţile de voluntariat din şcoală.

"Începând cu luna decembrie, doresc să iniţiez o altă campanie de colectare a alimentelor neperisabile tot în beneficiul Cantinei Sociale şi pentru azilul de bătrâni, şi de anul viitor să încercăm să fim o prezenţă cât mai constantă la servirea cantinei cu elevii şi profesorii doritori", a adăugat organizatoarea colectei.

Câţiva dintre voluntarii prezenţi la predare au decis să se implice şi în împărţirea mesei calde pentru nevoiaşii deserviţi de Cantina Socială. 

Cantina Socială a Asociaţiei Caritas Catolica Oradea deserveşte în prezent în jur de 200 de persoane, printre care oameni ai străzii, familii nevoiaşe dar şi rezidenţii a 2 cămine de bătrâni şi Internatul Social Caritas. Donaţiile de alimente sau băneşti reprezintă un ajutor imens pentru asigurarea continuităţii serviciului, în special în perioada de iarnă.

Donaţiile se pot preda în urma notificării prealabile la sediul cantinei (str. Spartacus 31/A) în timpul săptămânii între orele 8–15. Informaţii prin telefon: +40(0)359/427-777 sau e-mail: caritas.oradea@gmail.com.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON