URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Ianuarie 2017, 20:12

Chestorul Liviu Popa şi subalternii săi trimişi în judecată de DNA s-ar putea întoarce la serviciu. Curtea de Apel Oradea a revocat măsura controlului judiciar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Decizie neaşteptată, vineri, la Curtea de Apel Oradea. Magistraţii au decis să revoce măsurile preventive dispuse de procurorii DNA Oradea faţă de chestorul Liviu Popa, fostul şef al Poliţiei Bihor, şi subalternii acestuia, comisarul şef Remus Indrei, fostul şef al Poliţiei Beiuş, comisarul şef Dorin Vesa, fost șef la Poliția Rurală Beiuș, agentul șef principal Gheorghe Bat, fost șef la Pietroasa, agentul șef principal Raul Rotar fostul şef al Poliţiei Cărpinet, dar şi în cazul Minodorei Pătroc, consilier superior la Agenția pentru Protecția Mediului Bihor - Serviciul Avize, Acorduri, Autorizații.  

Soluţia Curţii nu este definitivă, existând posibilitatea ca procurorii DNA Oradea să o conteste în termen de 48 de ore de la comunicare. Astfel, verdictul final va fi dat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În cazul în care soluţia magistraţilor orădeni va rămâne în vigoare, poliţiştii se vor putea întoarce la serviciu, însă nu pe vechile funcţii, ci la dispoziţia noii conduceri a Inspectoratului. Toţi, mai puţin comisarul şef Remus Indrei, care, între timp, a fost trecut în rezervă, ca urmare a pensionării.

Cei cinci poliţişti şi consiliera APM au fost plasaţi sub control judiciar în 26 septembrie anul trecut, iniţial pentru o perioadă de 60 de zile, printre interdicţiile impuse poliţiştilor fiind şi de a-şi exercita profesia, motiv pentru care nici Liviu Popa, nici foştii săi subalterni nu au avut dreptul de a se prezenta la serviciu.

Măsura a fost menţinută pe toată perioada anchetei, fiind prelungită ultima dată în luna noiembrie.

Chestorul Liviu Popa, comisarul şef Remus Indrei, comisarul şef Dorin Vesa, subofiţerii Gheorghe Bat şi Raul Rotar, funcţionarul APM Bihor Minodora Pătroc, consilierul județean Nicolae Bodea, fost viceprimar al comunei Remetea, și Ioan Simea, viceprimar al comunei Roşia, au fost trimiși în judecată săptămâna trecută de procurorii DNA Oradea.

Pe lista inculpaților din dosarul înaintat Curții de Apel Oradea, apare şi numele  judecătorului Ovidiu Galea, de la Tribunalul Bihor, care a mai făcut obiectul unor cercetări, acuzat de data aceasta că a ascuns în declaraţiile de interese apartenenţa la o Lojă masonică. De altfel, tocmai din acest motiv, Galea a fost suspendat din magistratură.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
...mda
...mda, beneficiaza de o pensie nesimtita, in conditiile in care ar trebui jupuita pielea de pe el si de pe ceilalti. Aceasta este invatatura tatalui pentru fiul lui,....."sa nu uiti Darie"....asta da societate
Postat 29 Ianuarie 2017, 19:04 de FLORIN64
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON