URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Mai 2016, 14:07

Cei mai merituoşi asistenţi medicali au fost recompensaţi pentru a şasea oară consecutiv cu Premiile Dr. Carol Mozes (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În prezenţa secretarului de stat responsabil al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, a foştilor miniştri orădeni ai Sănătăţii Cseke Attila şi Ritli Ladislau, a numeroşi directori de spitale, medici şi asistenţi medicali, dar şi a fiului dr. Mozes Carol, autorul "Bibliei" asistenţilor medicali - volumului "Tehnica îngrijirii bolnavului", tipărit prima oară acum mai bine de cinci decenii, dar după care continuă să se pregătească viitorii profesionişti - sâmbătă dimineaţă a avut loc la Primăria Oradea ceremonia de decernare a Premiilor Dr. Carol Mozes, ajunsă la a şasea ediţie.

Oficialii prezenţi şi reprezentanţii sistemului medical local au evidenţiat importanţa profesiei de asistent medical şi au mărturisit că, date fiind recentele evenimente care au pus în atenţia opiniei publice eficienţa sistemului de intervenţie medicală de urgenţă, au decis ca toţi premianţii să provină din această disciplină medicală.

"Fără a nega problemele din sistem, este important de a arăta şi cealaltă faţă a lui, de a arăta că există o faţă umană, o faţă pozitivă, că există oameni care lucrează în fiecare zi pentru ca pacienţii să se simtă bine îngrijiţi", a motivat opţiunea deputatul Cseke.

Declarându-se onorat că se află din nou la Oradea, dr. Arafat a profitat de prilej pentru a prezenta un film de aproximativ 20 de minute ce surprinde evoluţia sistemului medical de urgenţă din 1990 până în prezent, subliniind saltul spectaculos până la recunoaşterea valorii sale între cele mai performante din Europa.

"Asta e normalitatea: să recunoaştem şi să le spunem mulţumesc tuturor celor care fac treabă", a conchis Arafat la finalul prezentării, din care a reieşit contrastul puternic între nimicul începuturilor mşi opoziţia la nou din anii ’90 până la profesionalizarea de acum.

În finalul întâlnirii, care a durat trei ore - fiind presărată şi cu recitaluri de muzică susţinute de Adriana şi Georgiana Micescu, de la Filarmonica orădeană - premiile Dr. Carol Mozes au fost decernate Alinei Meda Cornea şi Alexandrinei Rodica Vigdorovits, ambele de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Oradea, precum şi lui Molnar Oskar, de la Serviciul de Ambulanţă Bihor, şi lui Jakab Csilla Melinda, de la Serviciul de Ambulanţă Satu Mare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
rusine
Bravos, sistemul medical e in colaps iar ei ce fac? Se premiaza intre ei. Dupa ce ca ani de-a rindul au ascuns faptul ca din cauza coruptiei patronata tot de ei oamenii mor infectati cu bacterii si virusi mutanti rezistenti la antibiotice de care Europa de Vest nici nu a auzit, acum meritati niste premii, nu-i asa? Lui HexiPharma si Condrea nu ii dati un premiu de excelenta? Dati-le premii si producatorilor de medicamente falisficate, stiti voi care, aia care va sponsorizeaza pe voi, nesimtitilor, ca sa faceti experiente si sa ne omoriti cu zile pe noi, pacientii din spitale.
Postat 14 Mai 2016, 18:20 de garceamilitianu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON