URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Octombrie 2010, 12:53

Petru Filip se mută la Bucureşti?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorul Petru Filip a fost ales duminică în funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei PDL a Sectorului 2 Bucureşti. În pofida ipotezelor că Filip ar renunţa la calitatea sa de membru în PDL Bihor şi implicit la cea de preşedinte al organizaţiei din colegiul Oradea Sud-Salonta, unde a fost ales, şi că s-ar muta definitiv în Capitală, deocamdată fostul primar nu şi-a exprimat opţiunea în acest sens.

În timp ce Filip nu a putut fi contactat pentru a spune ce intenţii are, deputatul Ştefan Seremi, preşedinte interimar al PDL Bihor în urma demisiei lui Filip din această funcţie, afirmă că vicepreşedintele Senatului nu l-a anunţat în prealabil despre candidatura sa la Sectorul 2.

"Pe noi nu ne-a anunţat că va candida. Nici eu nu ştiu ce se va întâmpla pe mai departe. Nici nu ştiu dacă mai rămâne sau nu şi în Bihor. Statutul partidului prevede doar că poţi să fii acolo unde lucrezi sau unde ai domiciliul, dar nu cred că există vreo condiţionare", a declarat Seremi pentru BIHOREANUL.

La rândul său, Dorin Corcheş, şeful PDL Oradea, a afirmat că, din câte ştie el, Filip nu va renunţa la poziţia din Bihor, având posibilitatea, potrivit statutului, să îşi păstreze ambele funcţii.

"Domnul Filip, având locul de muncă în Bucureşti, putea să fie ales şi acolo. Dar dânsul este senator de Bihor, ales pe colegiul 3 uninominal, iar până în 2012 va reprezenta alegătorii bihoreni din acest colegiu", a spus Corcheş.

Alegerile din PDL Sectorul 2 s-au desfăşurat duminică, în funcţia de preşedinte fiind aleasă Anca Boagiu, actualul ministru al Transporturilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
chiulangiu
Marele profesor Filip nici macar nu calca pe la Universitate. Iar nebleznicul de Cornel Antal, omul-gelatina, si Senatul lui de doj bani nu iau nici o masura.; Nu ar putea oare sa plece si Filip si Antal?
Postat 26 Octombrie 2010, 06:00 de universitarul
sa se duca
Sa se duca invirtindu-se! cel mai bine ar fi sa plece din tara. Sa fie gonit precum toti pedeleii in funte cu Basescu si Boc. Niste nemernici. Niste hoti, Niste scirnavi. Gretosi cu totii. Sa o ia si pe tuirfa de Koppelman si pe betiva de nevasta-sa!
Postat 26 Octombrie 2010, 05:57 de mircea matei
Nici vorba !?!
Corches vorbeste iar fara cap. Nu poti face parte din doua organizatii ale PDL in acelasi timp. Statutul suna complet altfel. Filip a plecat si gata, pentru ca si-a incheiat "rolul" la Oradea. Iar de colegiul care l-a ales il doare in ... Masoneria il vrea la Bucuresti, unde a si intrat in alta loja.
Postat 25 Octombrie 2010, 19:44 de moon
SORBONEI
ioi, pierde Universitatea din Oradea un titular de baza? Cu 2 doctorate? Sau ii tine Cornelus locul ca tot s-a obisnuit cu gustul dosului sefilor?
Postat 25 Octombrie 2010, 16:14 de NEGUSTORUL DE VISE
guitz guitz
adio mai Philips. daca ai putea sa ii duci cu tine si pe Blaga, Matei, Corches, Seremi... oradea iti va fi profund recunoscatoare
Postat 25 Octombrie 2010, 14:31 de Porches
Amin
Sa se duca tot invartindu-se. Tipic pt un las, se duce acolo unde nu il stie nimeni si se va lauda cu ce a facut el in Oradea, oras european. Din partea mea....un shoot un coor!
Postat 25 Octombrie 2010, 14:19 de kbm
sa plece
Sa plece mai bine la organizatia Jilava sau Rahova,ca a furat si a escrocat in Bihor si Oradea din 1992.
Postat 25 Octombrie 2010, 14:02 de tero
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON