URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Septembrie 2013, 15:35

Valeriu Zgonea a mers la Roşia Montană: "Statul e capabil să protejeze mediul şi să genereze locuri de muncă"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, efectuează duminică o vizită de o zi la Roşia Montană, unde verifică mai multe cariere miniere, scrie adevarul.ro.

Cu această ocazie, Zgonea a făcut mai multe declaraţii referitoare la situaţia actuală a proiectului exploatărilor de la Roşia Montană. "Cei care sunt împotrivă să vină şi aici, să vină şi în Parlament, alături de cei care susţin proiectul ca să-i convingă pe cei care sunt parlamentari ai statului român, pentru că fiecare deputat şi senator trebuie să asculte şi părerile «pro» şi părerile «contra» şi dacă putem să generăm locuri de muncă şi să protejăm mediul suntem cu adevărat un stat european. Dacă blocăm fiecare investiţie avem o problemă. După ce blocăm Roşia Montană, vom bloca şi altele. Gândiţi-vă la Remin Baia Mare, la exploatările miniere din zona Gorjului, Vâlcea şi alte zone. Trebuie să fim foarte atenţi, este o bătălie pentru locuri de muncă în toată lumea şi eu cred că statul român este capabil să fie un stat european, să protejeze mediul şi în acelaşi timp să genereze locuri de muncă. Asta am auzit până acum la cei care susţin proiectul", a spus, duminică, Valeriu Zgonea, înainte de a intra în galeria Cătălina-Monuleşti.

El a precizat că după ce va vizita galeria Cătălina-Monuleşti va merge să discute cu cei care sunt împotriva proiectului minier de la Roşia Montană. Înainte de intra în galerie, Zgonea a vorbit cu mai mulţi mineri care susţin proiectul şi care i-au spus că au nevoie de locuri de muncă şi că mineritul este singura sursă de venit în zonă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a vizitat, anterior, carierele de exploatare Cetate, Cârnic şi Tăul Brazi, fiind însoţit de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai Sindicatului "Viitorul Mineritului".

"Dorinţa mea este ca ceea ce facem astăzi să fie de fapt un site-visit pentru parlamentarii care vin în zonă în perioada următoare, membri ai comisiei speciale", a declarat Valeriu Zgonea, adăugând că aceştia se vor afla pe tot parcursul zilei de miercuri la Roşia Montană, dar şi în prima jumătate a zilei de joi, când vor discuta cu reprezentanţi ai ONG-urilor care s-au declarat împotriva proiectului.

Totodată, el a subliniat că va asculta argumentele venite de ambele părţi. "Decizia trebuie să fie în cunoştinţă de cauză", a mai spus Zgonea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
munca
fratilor guvernanti! determinati investitoriii sa mute o fabrica de textile si una de ciment la rosia montana , dand de lucru la oameni si rezolvati problema fara complicatii !
Postat 23 Septembrie 2013, 08:46 de temudjin II
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON