URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Februarie 2012, 10:17

PDL a început campania electorală, împărţind afişe: Parlamentarii PNL, PSD, PC au intrat în grevă de lux!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea PDL dă liber filialelor să atace USL sub pretextul informării populaţiei despre greva parlamentară, scrie Jurnalul.ro.

PDL a început campania electorală pentru alegerile locale. O campanie agresivă, în care sunt folosite bannere şi fluturaşi prin care puterea pune la zid opoziţia pentru că intrat în grevă parlamentară şi le-a stricat socotelile de cvorum, mai notează publicaţia.

Luni, în cadrul BPN, PDL a luat o decizie oficială prin care continuă "acţiunea de informare a populaţiei" cu privire la greva parlamentarilor USL.

"Noi am decis ca această campanie să continue, resursele sunt cele fireşti, care finanţează orice activitate a oricărui partid din România", a declarat purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu. El a spus că organizaţiile partidului sunt libere să decidă cum vor face această informare. "Sunt forme variate de informare, care sunt decise de fiecare organizaţie în parte, sunt organizaţii care decid cu fluturaşi, sunt alţii care decid să facă conferinţe de presă, sunt mai multe formule, fiecare va decide", a explicat Sever Voinescu, precizând că nu există o formulă clară şi unică elaborată de BPN pentru a continua campania de informare a populaţiei privind greva parlamentarilor USL.

Decizia conducerii PDL vine după ce vineri, într-o conferinţă de presă, susţinută la Bistriţa, Ioan Oltean a anunţat că partidul a hotărât să declanşeze o "acţiune de informare corectă a opiniei publice" privind greva parlamentară a USL şi va distribui materiale în teritoriu, pentru ca oamenii să afle că aceia pe care i-au votat sunt "chiulangii".

El a prezentat câteva afişe cu imagini ale parlamentarilor PSD şi PNL din Bistriţa-Năsăud - deputatul PSD Emil Radu Moldovan, senatorul PSD Dănuţ Prunea, deputatul PNL Ioan Ţintean. Pe fiecare afiş scrie, pe fundal roşu, cu litere albe: "Parlamentarii PSD+PNL+PC au intrat în grevă de lux!", iar cu litere îngroşate: "Nu vor să muncească, dar vor să primească: indemnizaţii, maşini, cazare la hoteluri, sume forfetare şi diurne" şi, cu litere mai mici: "În total, parlamentarii PSD+PNL+PC cheltuiesc din banii statului 1,4 milioane de euro lunar! Atât te costă pe tine, românul de rând, să îi întreţii pe deputaţii şi senatorii care preferă să facă grevă decât să-şi facă treaba în Parlament".

Tot pe fundal roşu scrie "Ei fac grevă de lux!", după care este fotografia parlamentarului, numele său, colegiul în care a fost ales şi mesajul "El este unul dintre chiulangii!". Afişele format A3 nu au nimic pe verso, dar pe cele mici, pe verso, este o caricatură cu Dan Voiculescu, Victor Ponta şi Crin Antonescu, căţăraţi pe acelaşi fotoliu, având o pancartă cu "Grevă parlamentară", fiind scris mesajul "Greva LOR te costă pe TINE 1,4 milioane de euro pe lună!", cu litere negre şi roşii.

Întrebat dacă în privinţa caricaturilor s-au inspirat de la protestatari, Oltean a spus: "Poporul acesta este plin de inspitaţie", precizând că afişele au fost tipărite pe banii partidului. "În toată ţara vor fi distribuite, fiindcă toţi chiulesc. Poate că, în felul acesta, se vor întoarce la lucru, pentru că este inadmisibil să se folosească un asemenea protest", a spus Oltean, care nu a precizat însă numărul materialelor tipărite.

Şi în Prahova, "portocalii" au trecut la acţiune. PDL Ploieşti a pus pe câteva panouri fotografia senatorului PSD Iulian Bădescu, alături de mesajul "Ei fac grevă de lux pe banii tăi. El este unul dintre chiulangii: Iulian Bădescu". Ieri, mesajul a fost difuzat în Ploieşti şi prin flyere.

Deşi Marian Vanghelie nu e parlamentar, el a fost luat în colimator pentru că nu a strâns zăpada în Sectorul 5 al Capitalei unde este primar. Oricum scopul şi mesajul atacului sunt clare: dacă va mai candida la sectorul 5 Vanghelie nu ar mai trebui ales. Prin fluturaşe colorate şi tipărite faţă-verso pe hârtie lucioasă, bucureştenii sunt întrebaţi şi li se şi răspunde: "Vrei să ştii de ce nu curăţă zăpada Vanghelie în Sectorul 5? Pentru că e Primar la Mizil. De aia. Întoarce foaia: Schimbă Primarul!", scrie pe faţă, textul încadrând o imagine a Primăriei Sectorului 5, cu un morman de zăpadă în faţă pe care tronează o cioară. Atacul la Van­ghelie continuă pe verso: "Zăpada blo­chea­ză aleile şi parcările dintre blocuri. Actuala ad­mi­nistraţie din Primăria Sectorului 5 nu ştie, nu poate, nu vrea, nu face. Primarul care este în concubinaj (nr. - aluzie la relaţia cu deputatul PSD Oana Niculescu Mizil) unde este? Bifează răs­punsul corect: a. Blocat de nămeţi în Primărie b. La schi. În Franţa. c. La Mizil. Domnişoara Mizil. Schimbă Primarul: Pune Sectorul 5 pe mâini sigure!".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
inca o cheltuiala inutila
Banii cheltuiti pe afise electorale puteau fi redistribuiti(cu toate ca sunt din <<fonduri PDL >>), pentru sistemul de sanatate. Da, fac ei greva de lux pe banii nostri, dar PUTEREA, face avere pe banii nostri. Sa mai faca PDL-ul si alte afise cu REUSITELE GUVERNARII , poate asa oamenii se vor decide mai bine cu cine sa voteze.
Postat 22 Februarie 2012, 09:36 de electoratul
asa sta treaba
facemmm ceva pe PDL , PNL,PSD solutia NU VOTAM :)))))))) sa voteze sectanti si BISERICA :)))) ca ei nu platesc taxe
Postat 21 Februarie 2012, 17:44 de ANKA
Dilema
De vreo doua decenii incoace majoritatea parlamentarilor nostri n-au facut mare branzaAu mimat munca,dar mai rau : au mimat gandirea. Momentan,o parte dintre alesi au oficializat starea respectiva,campion indiscutabil fiind Crin Antonescu.PDL exploateaza sirul de gafe comis(e) de USL tintind sa aduca sub mii de perechi de ochi o realitate costisitoare.Ceea ce nu-nseamna defel ca principalul partid de guvernamant ar fi populat de sfinti.Una dintre diferentele majore care avantajeaza PDL (nu de ieri,de azi) este,fara-ndoiala,promovarea femeilor...Ceea ce conteaza nu doar din punct de vedere estetic.Exista implicatii psihologice esentiale intr-o astfel de strategie.
Postat 21 Februarie 2012, 17:35 de gyorgy tozser
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON