URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2010, 14:24

Boc: Salariul minim rămâne 600 de lei, iar pensia socială minimă 350 de lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul Boc a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe două proiecte de lege, unul referitor la încadrarea în deficitul bugetar asumat şi unul referitor la pensii. Niciun salariu nu va scădea sub 600 de lei şi nicio pensie nu va coborî sub 350 de lei, a adăugat acesta.

„Vom propune Guvernului adoptarea scrisorii de intenţie şi a memorandumului cu UE spre aprobare. Coaliţia îşi menţine punctul de vedere conform căruia nu majorarea taxelor este soluţia pentru menţinerea unui deficit care trebuie finanţat, ci reducerea cheltuielilor bugetare. Am decis în Coaliţie să nu fie afectate: salariul minim pe economie, de 600 de lei. Niciun salariu nu va coborî sub 600 de lei. Am decis să nu fie afectată pensia socială minimă garantată de 350 de lei. Nicio pensie nu va coborî sub nivelul de 350 de lei şi această măsură va fi asigurată prin buget. Nu va fi afectat venitul minim garantat, dar el va fi restrâns şi aplicat doar acelor persoane care sunt în nevoi", a declarat premierul Emil Boc, la finalul şedinţei Coaliţiei.

"Am decis ca procedura prin care vom pune în aplicare măsurile anunţate să fie asumarea. Guvernul îşi va asuma răspunderea pe două proiecte de lege, unul privind încadrarea în deficitul bugetar şi unul referitor la pensii", a adăugat şeful Guvernului. Cele două proiecte vor intra în lectura Executivului.

"Ştim cu toţii că aceste măsuri nu sunt plăcute pentru niciun lider. Cei din faţa dumneavoastră îşi asumă responsabilitatea de a spune după 20 de ani că România merge într-o direcţie greşită, să ne asumăm într-un moment extrem de greu la nivel european responsabilitatea de a menţine România în direcţia bună. Peste tot sunt măsuri de austeritate. Vom rămâne cu un deficit de 6 şi ceva la sută. Banii ăştia vor trebui împrumutaţi de undeva. Aceşti bani vin din surse interne şi externe. Dacă renunţăm la acordul cu FMI, ajungem la un deficit de peste 9%, ceea ce înseamnă 11 miliarde de euro", a subliniat Boc.

"Se fac aceste măsuri de austeritate, dar care sunt consecinţele ei, întrebaţi. Prima consecinţă este că ne putem finanţa deficitul, putem plăti salarii şi pensii chiar dacă diminuate, menţin investiţiile, ne permite să avem banii necesari pentru cofinanţarea proiectelor europene. Aceste măsuri ne vor permite să finalizăm nişte investiţii prioritare", a adăugat Emil Boc.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON